Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Almere City verpest debuut Simons als hoofdcoach van FC Volendam

Almere City verpest debuut Simons als hoofdcoach van FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Almere City heeft het debuut van Regillio Simons als hoofdtrainer van FC Volendam verpest. Het elftal van Alex Pastoor was in de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-0 te sterk in het Kras Stadion.

Almere klom met de zege drie plaatsen naar de twaalfde positie op de ranglijst. Volendam zakte naar de voorlopige laatste plaats. De ploeg heeft 11 punten, evenveel als Vitesse. De Arnhemmers spelen later op zondag nog een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Simons werd in december aangesteld als opvolger van de vertrokken Matthias Kohler. De vader van Oranje-international Xavi Simons zag in het duel met Almere dat er nog genoeg werk te verzetten is. Afgezien van een vroege kans voor Zach Booth wist zijn ploeg zich geen raad met het vele balbezit.

Almere opende de score in de 12e minuut via de Franse clubtopscorer Thomas Robinet, die een voorzet van zijn landgenoot Yoann Cathline binnentikte. Kornelius Hansen miste voor rust drie goede kansen om de score op te voeren. Ook in de kleurloze tweede helft kwam Volendam zelden in de buurt van het doel van Almere. Damon Mirani zag 20 minuten voor tijd een kopbal naast gaan, maar daar bleef het bij. PSV-huurling Jason van Duiven maakte even later als invaller bij Almere zijn debuut in de Eredivisie.

Meer uit Voetbal

Trauner slaat weer training van Oostenrijk over

BERLIJN (ANP) - Gernot Trauner heeft vrijdag de training van Oostenrijk overgeslagen. De verdediger van Feyenoord is volgens de voetbalbond van zijn land niet geblesseerd. Hij zou rust krijgen.

44 minuten geleden
Oranje werkt voorlaatste training af achter gesloten deuren

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal is begonnen aan de voorlaatste training richting de eerste groepswedstrijd op het EK, komende zondag tegen Polen. In het AOK Stadion in Wolfsburg, naast de Volkswagen Arena van VfL Wolfsburg, zijn journalisten niet welkom.

46 minuten geleden
Laatbloeier Schouten (27) kijkt uit naar debuut op EK

WOLFSBURG (ANP) - Jerdy Schouten maakt komende zondag op 27-jarige leeftijd zijn debuut op het EK. De middenvelder van PSV lijkt, na het wegvallen van de geblesseerde Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, tegen Polen zeker van een basisplaats. "Spelen op het allerhoogste podium, ik verwacht er heel veel van. Ik kijk ernaar uit", zei Schouten voorafgaand aan een training met het Nederlands elftal.

1 uur geleden
Gangmaker Dumfries ziet internationals elkaar snel waarheid zeggen

WOLFSBURG (ANP) - Vraag een speler van Oranje wie de gangmaker van het team is en hij noemt de naam van Denzel Dumfries. "Ik houd van grapjes maken", lacht de rechtsback als hij op de reacties van zijn ploeggenoten mag reageren. "Ik ben blij dat mijn geintjes aanslaan. Een goede sfeer is belangrijk."

1 uur geleden
Schouten blij met komst Zirkzee: potentie om wereldtopper te zijn

WOLFSBURG (ANP) - Jerdy Schouten is blij dat Joshua Zirkzee alsnog aan de selectie van het Nederlands elftal is toegevoegd. "Ik weet hoe goed hij kan zijn. Hij heeft de potentie om een wereldtopper te zijn", aldus de middenvelder van PSV voor aanvang van een besloten training in Wolfsburg. Zirkzee werd aan de groep toegevoegd omdat spits Brian Brobbey hamstringklachten heeft.

1 uur geleden
Trainer Dijkhuizen per direct weg bij Excelsior

ROTTERDAM (ANP) - Voetbalclub Excelsior heeft afscheid genomen van trainer Marinus Dijkhuizen. De club wil na de degradatie van afgelopen seizoen "aan een nieuwe fase beginnen". De 52-jarige coach begon in januari 2020 aan zijn tweede periode als hoofdtrainer bij de Rotterdamse formatie.

2 uur geleden
Verdediger Hummels vertrekt definitief bij Dortmund

DORTMUND (ANP) - Verdediger Mats Hummels vertrekt bij Borussia Dortmund. Dat heeft de Duitse club vrijdag bekendgemaakt. De 35-jarige Duitser speelde in totaal dertien seizoenen voor de club.

2 uur geleden