Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Almelose kruisboogschutter krijgt strafeis te horen

Almelose kruisboogschutter krijgt strafeis te horen

ALMELO (ANP) - De Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (30) krijgt op de slotdag van zijn strafzaak de strafeis te horen. K. staat terecht voor het doodsteken van twee vrouwen in zijn flat. Daarna zou hij vanaf zijn eigen balkon met een kruisboog hebben geschoten op politieagenten en een verpleegkundige.

De dodelijke slachtoffers waren zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar 52-jarige nicht. Ze hadden respectievelijk negen en zeventien steekwonden. De 33-jarige verpleegkundige die bij de onderbuurvrouw op bezoek was om haar te verzorgen, wist ternauwernood via een balkon aan de M. Th. Steynstraat in Almelo te ontkomen.

De officier van justitie heeft dinsdagochtend twee uur nodig voor het requisitoir, waarin hij vertelt wat er in de visie van het Openbaar Ministerie is gebeurd op 17 september vorig jaar en in de periode daaraan voorafgaand. De verdachte zou zich al langer hebben voorbereid om onder invloed van drugs anderen te doden, zou blijken uit zijn chats.

Zelf zegt K. zich niets meer van de gebeurtenissen te herinneren, wat de nabestaanden hem erg kwalijk nemen. "Een van de ergste dingen is dat niet alleen mijn moeder en tante zijn vermoord, maar ook dat we niet wisten waarom en hoe", zei de dochter van het 52-jarige slachtoffer maandag, toen nabestaanden gebruik konden maken van het spreekrecht.

Na het requisitoir van de officier van justitie en aansluitend het pleidooi van de verdediging krijgt K. het laatste woord. De rechtbank en het OM zeggen te hopen dat K. dan de kans grijpt om nabestaanden nog antwoorden te verschaffen. De rechtbank doet op 23 december uitspraak.

Meer uit Binnenland

Man (64) overleden na mishandeling Amersfoort, minderjarige vast

AMERSFOORT (ANP) - Een 64-jarige man uit Hilversum die eerder deze maand werd mishandeld op het Stationsplein in Amersfoort is woensdagochtend aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie. In het onderzoek naar de zaak is dinsdag een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. Hij wordt nu verdacht van mishandeling met de dood als gevolg.

15 minuten geleden
Arrestaties bij drugslab in Overdinkel, twee agenten onwel

OVERDINKEL (ANP) - De politie heeft woensdag zeker vier mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.

28 minuten geleden
Medewerker politie Rotterdam aangehouden om computervredebreuk

ROTTERDAM (ANP) - Een werknemer van de politie-eenheid in Rotterdam is afgelopen maandag aangehouden op verdenking van computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim. Dat meldt de politie woensdagmiddag. De politiemedewerker zit inmiddels niet meer vast, maar blijft wel verdachte.

31 minuten geleden
Arrestaties bij mogelijk drugslab in Overdinkel

OVERDINKEL (ANP) - De politie heeft woensdag meerdere mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is mogelijk een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.

1 uur geleden
XR eist opnieuw stoppen giflozingen van Chemelot in de Maas

ROERMOND (ANP) - Enkele tientallen actievoerders van Extinction Rebellion (XR) hebben woensdagmiddag opnieuw gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van Waterschap Limburg in Roermond. Ze eisten een verbod op schadelijke lozingen in de Maas van industrieterrein Chemelot bij Geleen en handhaving daarvan met grote boetes. Het waterschap is vergunningverlener voor de lozingen vanaf Chemelot.

2 uur geleden
Man met fetisj hoort OM 4 jaar cel eisen voor kinderporno en ontucht

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft in een zedenzaak een celstraf van vier jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geƫist tegen een 36-jarige man die zegt een fetisj te hebben voor ondergoed en billen. De man wordt verdacht van het plegen van ontucht met zijn eigen dochter toen zij nog geen anderhalf jaar oud was, door foto's van haar te maken met zijn penis op haar blote billen. "Ik schaam me ervoor dat ik dit heb gedaan", zei de verdachte woensdag in de rechtbank in Rotterdam.

2 uur geleden
Ontruiming crisisnoodopvang Heumen gaat niet op tijd lukken

HEUMEN (ANP) - De ontruiming van de noodopvang voor achthonderd asielzoekers in de gemeente Heumen bij Nijmegen gaat niet voor vrijdag lukken. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gezegd. De noodopvang heeft vanaf vrijdag 1 december geen natuurvergunning meer. De Stichting Das & Boom wil van de provincie Gelderland weten hoe die gaat handhaven.

2 uur geleden