Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Allianz: dubbele prijzen energie zorgen voor bespaarprikkel

Allianz: dubbele prijzen energie zorgen voor bespaarprikkel

MÜNCHEN (ANP) - De maatregelen die de Europese Unie overweegt doen niets om het besparen van energie aan te moedigen. Dubbele beprijzing van energie is daar de oplossing voor, stelt kredietverzekeraar Allianz Trade. Daarbij betalen huishoudens een lage prijs voor een vastgestelde normale energiebehoefte voor hun huis en de marktprijs voor alles wat ze daarboven gebruiken.

Met die stap worden mensen die zuinig met energie omgaan beloond, zegt Johan Geeroms van de Nederlandse tak van Allianz. Dat is volgens hem het grootste verschil met de huidige maatregelen die landen nemen, zoals de btw-verlaging op energie die Nederland doorvoerde. "Je zou mensen juist nú moeten belonen voor zuinig verbruik."

Daarnaast pleit Allianz voor een extra stimulans om energie te besparen in de vorm van energiegeld. Dat zou een soort spaarpot voor huishoudens moeten zijn, waarmee energiezuinig gedrag blijvend wordt gestimuleerd. "Geld dat huishoudens besparen op hun energieverbruik komt op een energiebesparingsrekening", legt Geeroms uit.

De overheid zou dat bedrag dan aan moeten vullen, afhankelijk van de inkomenssituatie van de huishoudens. "Op deze manier worden twee vliegen in één klap geslagen: energiezuinig gedrag wordt gestimuleerd en huishoudens met lage inkomens bouwen financiële reserves op."

Meer uit Financieel

Microsoft weer waardevolste bedrijf na koersverlies Nvidia

NEW YORK (ANP) - Nvidia heeft de handelsdag op de aandelenbeurzen van New York lager afgesloten. Daarmee kwam een einde aan de koersopmars die de ontwerper en verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) de afgelopen dagen heeft gemaakt. Dinsdag haalde het bedrijf Microsoft en Apple nog in als meest waardevolle bedrijf ter wereld, maar nu is die koppositie terug bij Microsoft.

7 uur geleden
ProRail: alle jakobskruiskruid verwijderen langs spoor onmogelijk

UTRECHT (ANP) - Het is niet mogelijk het giftige jakobskruiskruid volledig te verwijderen langs spoorlijnen. Dat meldt ProRail, dat daarmee reageert op een waarschuwing van LTO Noord over de gele bloemen. De spoorbeheerder was een van de partijen die is aangeschreven door de landbouworganisatie. De plant groeit namelijk ook in het talud langs het spoor.

9 uur geleden
Gamewinkelketen Game Mania in financiële problemen, zoekt koper

ANTWERPEN (ANP) - Game Mania is op zoek naar een overnamekandidaat, meldt de gamewinkelketen donderdag. Moedervennootschap Heroik heeft bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen een soort uitstel van betaling aangevraagd en deze toegewezen gekregen. Daardoor is Game Mania tijdelijk beschermd tegen schuldeisers.

9 uur geleden
Reuters: VS willen verkoopban op software Russisch cyberbedrijf

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering wil de verkoop van software van het Russische cybersecuritybedrijf Kaspersky Lab in de Verenigde Staten verbieden. De hechte banden van het bedrijf met de Russische overheid zouden voor de VS een te groot risico zijn, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde.

11 uur geleden
Recordorder voor Duitse wapenfabrikant Rheinmetall

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - Rheinmetall heeft een order van 8,5 miljard euro binnengesleept, de grootste ooit voor de Duitse wapenfabrikant. Het bedrijf gaat in opdracht van het Duitse leger artilleriemunitie produceren. Een deel daarvan gaat naar Oekraïne en ook Nederland, Estland en Denemarken ontvangen munitie.

11 uur geleden
Miljoenenboete voor aanprijzen Chinese auto's als 'Made in Italy'

ROME (ANP/BLOOMBERG) - Een klein Italiaans autobedrijf, DR Automobiles, moet een boete van 6 miljoen euro betalen omdat het ten onrechte auto's die in China zijn gemaakt, als Italiaanse wagens heeft bestempeld. Dit is in strijd met de zogenaamde 'Made in Italy'-wet.

11 uur geleden
ASMI en Van Lanschot Kempen vergroten koerswinst op hoger Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf ASMI en bank Van Lanschot Kempen eindigden donderdag met nog grotere koersstijgingen na hun sterke openingswinsten en hoorden daarmee bij de winnaars op Beursplein 5. ASMI dankt de koersstijging aan positieve analistenrapporten van de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America.

11 uur geleden