Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alliantie tegen stigma op sekswerk

Alliantie tegen stigma op sekswerk

AMSTERDAM (ANP) - Een nieuwe alliantie van 22 organisaties zet zich in om het stigma op sekswerk tegen te gaan. De Sekswerk Alliantie Destigmatisering (SWAD) wordt woensdag opgericht op de internationale dag van de sekswerker.

Sekswerkers worden vaak gezien als slachtoffers, stelt de alliantie. Beleidsmakers zouden vooral aandacht hebben voor de koppeling van sekswerk met mensenhandel. "Dit leidt tot een eenzijdige aanpak en stigmatisering van iedereen die een betaalde seksuele dienst aanbiedt", aldus de initiatiefnemers.

Toenemende regelgeving verslechtert in hun ogen de positie van sekswerkers: "Het leidt voor sekswerkers tot een verminderde toegang tot zorg en politie, uitsluiting van essentiële diensten zoals hypotheken of bankrekeningen, negatieve bejegening door familie en vrienden, psychologische klachten en tot meer geweld."

Achter SWAD gaan 22 organisaties en initiatieven schuil die zich gezamenlijk inzetten om het stigma op sekswerk te verminderen. De alliantie bestaat onder meer uit veertien sekswerkorganisaties, vijf organisaties voor zorg en maatschappelijk werk uit de vier grote steden en de gemeente Tilburg. Ook het Aidsfonds en de GGD Flevoland maken deel uit van de alliantie.

De organisaties willen hun expertise met elkaar delen en richten zich gezamenlijk op het versterken van bewustwording van overheidsinstanties, genuanceerde beeldvorming, adequaat sekswerkbeleid en een sterke sekswerkgemeenschap.

Meer uit Binnenland

Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

2 uur geleden
Johan Derksen voor het eerst in top 3 Media100, Arjen Lubach op 1

AMSTERDAM (ANP) - Johan Derksen staat dit jaar op de derde plek in de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Het is voor het eerst dat de tv-analist zo hoog in de lijst staat. Hij moet zijn baas John de Mol, die op de tweede plek staat, nog wel voor zich dulden. Arjen Lubach staat net als vorig jaar op de eerste plek.

2 uur geleden
Barendrecht wil alsnog opvanglocatie bij grens met Rotterdam

BARENDRECHT (ANP) - Barendrecht wil tegen de grens met Rotterdam alsnog een opvanglocatie voor asielzoekers realiseren. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

2 uur geleden
Grote spoorstaking in Duitsland begonnen, veel hinder verwacht

BERLIJN (ANP) - Een landelijke spoorstaking in Duitsland is donderdagavond om 22.00 uur van start gegaan. Spoorpersoneel legt in totaal 24 uur het werk neer. De verwachting is dat daardoor duizenden treinen niet zullen rijden, zowel op regionale verbindingen als langeafstandstrajecten. NS heeft al aangekondigd dat er vrijdag geen internationale treinen tussen Nederland en Duitsland zullen rijden.

2 uur geleden
Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

4 uur geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

5 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

6 uur geleden