Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Allfunds flink hoger bij debuut op Beursplein 5

Allfunds flink hoger bij debuut op Beursplein 5

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs was vrijdag een hoofdrol weggelegd voor Allfunds. Het Spaanse investeringsplatform werd flink meer waard bij zijn beursdebuut op het Damrak. Ook Basic-Fit stond in de belangstelling. De fitnessketen, die de omzet afgelopen kwartaal vrijwel zag opdrogen door de lockdowns, haalde geld op door nieuwe aandelen uit te geven. De Europese beurzen lieten kleine verliezen zien ondanks bemoedigde signalen over het economische herstel in de eurozone. Een mogelijke verhoging van de belasting op beleggingswinsten in de Verenigde Staten zorgde echter voor enige koersdruk.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de min op 711,52 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 1026,53 punten. Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent. Uit cijfers van marktonderzoeker Markit bleek dat de economische bedrijvigheid in de eurozone in april is aangetrokken tot het hoogste niveau in negen maanden. De industrie liet een recordgroei zien en ook in de dienstensector was sinds lange tijd sprake van lichte groei.

Allfunds noteerde ruim 13 procent boven de introductieprijs van 11,50 euro per aandeel. Bij de beursgang verkochten bestaande aandeelhouders zoals BNP Paribas en Credit Suisse stukken aan grote institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. De eigenaren van het Spaanse investeringsplatform haalden daarmee zo'n 1,9 miljard euro op. Via het platform van Allfunds kunnen fondsmanagers en investeerders aan elkaar gekoppeld worden.

Basic-Fit

Basic-Fit (plus 2,1 procent) was koploper in de MidKap. De fitnessketen haalde 204 miljoen euro op. Dit extra geld kan het bedrijf goed gebruiken. Door de gedwongen sluiting van de sportscholen kwam er in de afgelopen maanden nog amper geld binnen. De aandelen werden uitgegeven tegen 34,00 euro per stuk. Banken hadden al aangegeven dat ze hun krediet aan het bedrijf willen verhogen, maar alleen als Basic-Fit het eigen kapitaal zou versterken.

In de AEX stond telecomconcern KPN bovenaan met een winst van dik 1 procent. Uitzender Randstad sloot de rij met een min van 1,9 procent. Chipmachinemaker ASML won 0,5 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten van de Amerikaanse chipmaker Intel, een belangrijke klant van ASML. Bij de kleinere bedrijven zakte Wereldhave 3 procent. Het vastgoedfonds zag de huurinkomsten dalen door de lockdownmaatregelen.

De euro stond op 1,2059 dollar, tegen 1,2018 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 61,53 dollar. Brentolie daalde een fractie in prijs tot 65,39 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

5 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

10 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

20 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

21 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

22 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

22 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden