Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alleen in Zeeland houdt het coronavirus zich nog koest

Alleen in Zeeland houdt het coronavirus zich nog koest

DEN HAAG (ANP) - Alleen in de provincie Zeeland blijft het aantal coronabesmettingen binnen de perken. Tussen zaterdag en zondag werden in de provincie tien positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op 2,6 besmettingen op 100.000 Zeeuwen, en daarmee blijft Zeeland als enige provincie ruim onder de zogenoemde signaalwaarde van de overheid.

De signaalwaarde staat op 7 besmettingen per 100.000 inwoners. Als het aantal coronagevallen in een etmaal daar boven komt, zijn mogelijk maatregelen nodig. Hoe meer mensen besmet raken, hoe meer mensen in een ziekenhuis zullen belanden en des te groter de druk op de zorg kan worden, is de gedachte erachter. In veertien regio's zijn al beperkingen ingevoerd om de verspreiding van het virus in te dammen. Zeeland stond afgelopen donderdag precies op de signaalwaarde, voor het eerst sinds begin april, maar dat was een zeldzame uitschieter.

Van de 25 veiligheidsregio's in Nederland kwamen 21 zondag boven de signaalwaarde uit. Amsterdam-Amstelland telde naar verhouding de meeste gevallen. Op elke 100.000 inwoners werden 50,4 positief getest. Dat is ruim zeven keer de signaalwaarde. Rotterdam-Rijnmond telde 34,3 besmettingen per 100.000 mensen. Daarna volgden Haaglanden (31,8), Zaanstreek-Waterland (20,1), Brabant-Zuidoost (19,3) en Hollands Midden (18,9).

Limiet

Ook Limburg-Noord stond zondag boven de limiet, voor de tweede keer sinds april. De regio, waar Venlo, Roermond en Weert onder vallen, telde 44 positieve tests, oftewel 8,5 per 100.000 mensen.

Drie regio's bleven zondag net onder de streep. Dat zijn Friesland (6,8), Zuid-Limburg (6,7) en IJsselland (6,6).

Meer uit Binnenland

Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

7 minuten geleden
NAVO-top volgend jaar juni in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

37 minuten geleden
Kabinet steunt plan om beschermde status van wolf af te zwakken

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd. Het is nog niet precies bekend wanneer er over wordt gestemd.

1 uur geleden
Minder nachtvluchten op Schiphol, ban op luidste vluchten in nacht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

2 uur geleden
Verdachte aangehouden voor inrijden op dragqueen en partner

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht in augustus vorig jaar te zijn ingereden op een dragqueen en diens partner, meldt de politie vrijdag. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer.

2 uur geleden
Meerdere Nederlanders gewond na instorten dak Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Door het instorten van een deel van een restaurant en club op Mallorca zijn meerdere Nederlanders gewond geraakt. De ANWB Alarmcentrale kreeg van vier Nederlanders hulpverzoeken. Zij raakten lichtgewond, meldt een woordvoerder.

2 uur geleden
UM onderzoekt contacten met conflictgebieden

MAASTRICHT (ANP) - De Universiteit Maastricht (UM) stelt onderzoek in naar instellingen in gebieden waar een grootschalig conflict is, en waarmee de universiteit samenwerkt. De UM gaat een inschatting maken of en zo ja, in welke mate, deze instellingen betrokken zijn bij schendingen van fundamentele mensenrechten. Dat liet de UM vrijdag weten.

3 uur geleden