Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle winkels in centrum Rotterdam dicht vanwege drukte

Alle winkels in centrum Rotterdam dicht vanwege drukte

ROTTERDAM (ANP) - Het is vrijdagavond zo druk geworden in het centrum van Rotterdam dat burgemeester Aboutaleb heeft besloten voortijdig alle winkels te sluiten. De gemeente zegt dat dit in overleg met de winkeliers is gegaan. "Voor iedereen geldt het dringende advies om het centrum te verlaten", twittert de gemeente Rotterdam.

Het is Black Friday, een dag dat er in veel winkels hoge kortingen gelden. Onder meer Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven riepen al op om niet meer naar het centrum te komen vanwege de drukte.

De NOS citeert burgemeester Ahmed Aboutaleb, die zegt dat het "onoverzichtelijk en dramatisch druk" was. "Oproepen om niet naar de stad te komen hebben niet geholpen. Verkeersregulatie heeft ook niet geholpen", citeert de NOS hem.

Extra politie

Er is extra politie op de been in de stad. Agenten spreken bezoekers aan en vragen hen het centrum te verlaten. Er zijn vooral jongeren aan het winkelen. De sfeer is rustig.

Naast de winkels in het centrum zijn ook de winkels in het Centraal Station gesloten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

ME ingezet om onrust in Haarlem

HAARLEM (ANP) - In Haarlem is de mobiele eenheid ingezet vanwege onrust in het stadsdeel Schalkwijk, laat de politie weten. Op beelden op sociale media is te zien dat mensen stenen gooien, vuurwerk afsteken en dat er brandjes werden gesticht.

19 minuten geleden
Verbijstering in Tweede Kamer na nieuwe avond vol rellen

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden reageren verbijsterd op de hevige rellen die maandagavond opnieuw uitbraken in verscheidene steden. PVV-leider Geert Wilders roept premier Mark Rutte op het leger in te zetten, "voordat dit geweld een halve burgeroorlog wordt".

20 minuten geleden
Politiechef: zeker 151 arrestaties bij rellen in hele land

HILVERSUM (ANP) - Bij ongeregeldheden maandagavond in verschillende steden zijn in totaal zeker 151 mensen aangehouden. Dat heeft een woordvoerster van politiechef Willem Woelders gezegd.

22 minuten geleden
Burgemeester Den Bosch stelt onderzoek in naar rellen

DEN BOSCH (ANP) - Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch wil een onafhankelijk onderzoek naar de ongeregeldheden in zijn stad maandagavond. Hij wil zo achterhalen of de autoriteiten juist gehandeld hebben. "Het duurde best lang tot de ME beschikbaar was", zegt Mikkers tegen het Brabants Dagblad. "Dat is geen verwijt, maar een constatering."

1 uur geleden
Dierenwelzijnsorganisatie op de bres voor de kweekvis

DEN HAAG (ANP) - Er moet meer aandacht komen voor het welzijn van kweekvissen. Dat zegt dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) in aanloop naar een debat over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) volgende week dinsdag. De organisatie heeft een brandbrief geschreven aan politiek Den Haag.

1 uur geleden
Onderzoek Greenpeace: 65 procent minder uitstoot in 2030 haalbaar

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse klimaatdoel kan nog verder worden aangescherpt, stellen onderzoekers die in opdracht van Greenpeace hebben berekend wat daarvoor nodig is. Grote vervuilers moeten harder worden aangepakt om de CO2-uitstoot verder omlaag te krijgen. Als de veestapel fors wordt ingekrompen en de belasting op CO2-uitstoot wordt verhoogd, is het volgens onderzoeksbureau Ecorys haalbaar om de uitstoot voor 2030 met 65 procent te verminderen.

1 uur geleden
Burgemeester Aboutaleb over plunderingen: schaamteloze dieven

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam veroordeelt de relschoppers die maandagavond in Rotterdam-Zuid de politie belaagden en winkels plunderden. "Schaamteloze dieven, ik kan niet anders zeggen", aldus Aboutaleb.

1 uur geleden