Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle sporters op Olympische Spelen dagelijks getest op corona

Alle sporters op Olympische Spelen dagelijks getest op corona

TOKIO (ANP) - De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tijdens de Olympische Spelen in Tokio zijn aangescherpt. Alle sporters en hun naaste begeleiders zullen dagelijks een coronatest ondergaan. Dat besluit is genomen door het Internationaal Olympisch Comité in samenspraak met het organisatiecomité, het stadsbestuur van Tokio en de regering van Japan.

De Spelen beginnen op 23 juli en duren tot en met 8 augustus. De aangescherpte coronamaatregelen gelden ook voor de Paralympische Spelen, die duren van 24 augustus tot en met 5 september.

De toenemende besmettingen in Japan en ook de opkomst van mutanten van het virus hebben het IOC doen beseffen dat zeer strikte maatregelen nodig zijn om de Spelen veilig te kunnen houden. Dat begint al met de reis naar Japan. Iedereen die naar Tokio komt om deel te nemen aan de Spelen moet zich vóór de vlucht naar Japan twee keer laten testen.

Om de risico's op verspreiding van het virus te minimaliseren, is voor de sporters en hun naaste begeleiders zoals coaches en fysiotherapeuten een dagelijkse test vereist tijdens het evenement. Die test wordt afgenomen op een tijdstip en een plek die het beste aansluit op de individuele trainings- en wedstrijdschema's.

Voor alle andere aanwezigen op de Spelen geldt dat ze de eerste drie dagen na aankomst een dagelijkse test ondergaan. Daarna gebeurt dat minder vaak, afhankelijk van de functie en hoe nauw het contact is met de sporter. In principe moet iedereen die aanwezig is op de Spelen het vooraf ingediende activiteitenplan volgen en het contact met anderen, onder wie inwoners van Japan, zoveel mogelijk beperken.

De organisatie van de Spelen heeft ook bevestigd dat vanwege de huidige besmettingscijfers pas in juni een besluit wordt genomen over het toelaten van de Japanse bevolking bij de sportevenementen. Al eerder was duidelijk dat buitenlandse toeschouwers niet welkom zijn in Tokio.

Meer uit Sport

Honkballers met monsterzege naar kwartfinales van EK

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers hebben zich op het Europees kampioenschap met veel machtsvertoon voor de kwartfinales geplaatst. Oranje was in het laatste groepsduel ook veel te sterk voor Kroatië (15-2). De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen leidde na drie innings al met 12-1 in het Tsjechische Brno, na een homerun van Ray-Patrick Didder en maar liefst twaalf honkslagen.

8 uur geleden
Italiaan Viviani behaalt in Kroatië eerste wielerzege in jaar tijd

SINJ (ANP) - Wielrenner Elia Viviani heeft sinds lange tijd weer een wedstrijd gewonnen. De 34-jarige Italiaan, die fietst voor INEOS Grenadiers, was dinsdag de snelste in de massasprint in de eerste etappe van de Ronde van Kroatië.

9 uur geleden
Zverev draait achterstand tegen Safioellin om en pakt 21e titel

CHENGDU (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft voor de 21e keer een toernooi op de ATP Tour gewonnen. De 26-jarige Duitser was dinsdag de beste in de eindstrijd in Chengdu in China. Zverev stond tegen de Rus Roman Safioellin de eerste set af, maar won alsnog: 6-7 (2) 7-6 (5) 6-3.

10 uur geleden
UEFA laat Russische jeugdteams weer deelnemen aan toernooien

LIMASSOL (ANP) - Russische jeugdteams mogen weer meedoen aan internationale voetbaltoernooien. Dat heeft het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA dinsdag bepaald tijdens een bijeenkomst in Limassol op Cyprus. Seniorenteams blijven, zolang Rusland oorlog voert in Oekraïne, wel uitgesloten.

11 uur geleden
Russische tennisser Chatsjanov wint na vijf jaar weer ATP-toernooi

ZHUHAI (ANP) - Karen Chatsjanov heeft voor het eerst sinds vijf jaar weer een ATP-toerrnooi gewonnen. De Russische tennisser, die op de wereldranglijst op de vijftiende plek staat, deed dat dinsdag in Zhuhai in China.

11 uur geleden
VN spreekt zich uit tegen kledingvoorschrift na Frans verbod hijab

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties (VN) hebben benadrukt dat zij tegen de meeste kledingvoorschriften voor vrouwen zijn. Dat verklaarde woordvoerster Marta Hurtado van het bureau voor mensenrechten van de VN, nadat Frankrijk zijn olympische atleten had verboden de islamitische hijab te dragen tijdens de Spelen van 2024 in Parijs.

12 uur geleden
Griekspoor als eerste geplaatst op tennistoernooi in Astana

ASTANA (ANP) - Tallon Griekspoor is deze week als eerste geplaatst op het ATP-toernooi van Astana. De beste tennisser van Nederland, de mondiale nummer 24, hoeft vanwege zijn status in de eerste ronde niet in actie te komen.

13 uur geleden