Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle sinterklaasintochten Noord- en Midden-Limburg verboden

Alle sinterklaasintochten Noord- en Midden-Limburg verboden

VENLO (ANP) - Sinterklaasintochten in Noord- en Midden-Limburg zijn dit jaar verboden vanwege de coronarisico's. Daartoe besloten de burgemeesters van de vijftien gemeenten en de Veiligheidsregio Limburg-Noord. De veiligheidsregio maakte het besluit donderdag bekend.

De veiligheidsregio verwijst naar de RIVM-voorschriften en de "verontrustende stijging" van het aantal besmettingen. "Traditionele intochten en optochten in de sinterklaasperiode zijn met de huidige richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan niet of nauwelijks te organiseren." Naleving van de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en een verbod op zingen of roepen, kan "onvoldoende gegarandeerd worden".

Het toestaan van intochten van de goedheiligman vinden de burgemeesters in deze situatie niet verstandig. "De risico's voor de openbare orde en publieke gezondheid zijn te groot."

Het is niet zo dat de sint helemaal niet meer welkom is in dit deel van Limburg. De komst moet dan wel kleinschalig zijn of virtueel, of het moet gaan om 'doorstroombijeenkomsten'. "We begrijpen dat hier behoefte aan is en die mogelijkheden zijn er", laat de veiligheidsregio weten.

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg neemt of komende of volgende week vrijdag een besluit over de sinterklaasintochten. Dat zei een woordvoerster van deze veiligheidsregio donderdag. Zuid-Limburg kreeg hetzelfde advies als de veiligheidsregio Limburg-Noord, namelijk om de traditionele sinterklaasoptochten te verbieden. "De besluitvorming hierover moet nog plaatsvinden", aldus de woordvoerster.

Meer uit Binnenland

Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

MSTERDAM (ANP) - Ruim driehonderd klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10. Van hen zijn er 27 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee gevaar creëerden in het verkeer, meldde de politie eerder al. Nu laat de politie weten nog eens 295 activisten van de snelweg te hebben meegenomen.

51 minuten geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

1 uur geleden
Vlaardingen staat in Oekraïense wijk stil bij de oorlog

VLAARDINGEN (ANP) - In de gemeente Vlaardingen is stilgestaan bij het feit dat twee jaar geleden Rusland Oekraïne is binnengevallen. Dat gebeurde in Mrija, een tijdelijke wijk waar ongeveer duizend Oekraïense mensen wonen die zijn gevlucht voor de oorlog.

1 uur geleden
Politie houdt 27 klimaatactivisten aan om gevaar voor verkeer

AMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft tot nu toe 27 klimaatactivisten aangehouden, omdat ze het verkeer in gevaar brachten. Dat meldt de politie op X. Extinction Rebellion blokkeert de A10 in Amsterdam uit protest tegen het geld dat ING in de fossiele industrie stopt.

2 uur geleden
Politie haalt klimaatactivisten van A10 in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie is begonnen met het vrijmaken van de A10 in Amsterdam. Klimaatactivisten worden meegenomen en in een bus gezet. Voor het vervoer staan meerdere bussen klaar.

2 uur geleden
Aantal asielzoekers in Ter Apel blijft onder de 2000, geen boete

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel verbleven afgelopen nacht 1935 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het is daarmee de eerste dag sinds donderdag dat het aantal asielzoekers onder de 2000 is gebleven.

2 uur geleden
Aparte afrit blijft bij demonstratie op A10 open voor ambulances

AMSTERDAM (ANP) - Op de A10 blijft bij de demonstratie van Extinction Rebellion een aparte afrit open om noodzakelijk verkeer, zoals ambulances door te laten. Een groot kritiekpunt op de demonstratie was dat de A10 vlak bij het VUmc ligt en daarom een belangrijke route is voor ambulances. XR was het niet eens met dit argument.

3 uur geleden