Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle opvarenden Fremantle Highway uit het ziekenhuis

Alle opvarenden Fremantle Highway uit het ziekenhuis

EEMSHAVEN (ANP) - Alle opvarenden van het vrachtschip de Fremantle Highway die in het ziekenhuis lagen zijn nu uit het ziekenhuis. Dat meldt K Line, de charteraar van het vrachtschip. Donderdag mocht ook de kapitein uit het ziekenhuis. Hij was de enige die nog in het ziekenhuis lag.

De eigenaar van het schip, het Japanse Shoei Kisen Kaisha, gaat samen met de betrokken autoriteiten in de Eemshaven de schade en de oorzaak van de brand onderzoeken, zegt K Line. Het schip kwam donderdagmiddag aan in de Eemshaven in Groningen, waar bergingscombinatie SMIT Salvage (onderdeel van maritiem dienstverlener Boskalis) en Multraship Towage & Salvage uit Terneuzen het vrachtschip naartoe sleepten.

De Fremantle Highway vloog in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli in brand ten noorden van Ameland. Aan boord waren 3784 auto's, waarvan bijna 500 elektrische. De bemanning probeerde eerst zelf de brand te blussen, maar moest vluchten toen dat niet lukte. Een bemanningslid kwam om, de overige 22 bemanningsleden zijn ook opgenomen geweest in het ziekenhuis.

K Line geeft in de verklaring andermaal de condoleances voor het bemanningslid dat overleed door de brand.

Meer uit Binnenland

Demonstranten op bezet terrein UvA houden zich stil

AMSTERDAM (ANP) - De demonstranten op het bezette terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen geen geluidsoverlast te veroorzaken. Mensen proberen elkaar stil te houden zodat de politie niet hoeft op te treden tegen geluidsoverlast.

13 minuten geleden
Demonstranten bezetten terrein UvA in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben een terrein bezet van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om het zogeheten Binnengasthuisterrein.

2 uur geleden
Carrie ten Napel maakt vooravondshow op vrijdag bij NPO 1

HILVERSUM (ANP) - Carrie ten Napel gaat vanaf dit najaar op vrijdag de vooravondshow van NPO 1 maken. Dat heeft Omroep MAX bevestigd na berichtgeving van het AD.

3 uur geleden
Betogers bouwen barricades bij UvA-complex in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten bouwen meerdere barricades bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort. De barricades bestaan onder meer uit pallets en fietsenrekken. Ook meubels, zoals stoelen en tafels, en bouwhekken worden gebruikt.

3 uur geleden
Tientallen demonstranten bij universiteitsbieb in centrum Utrecht

UTRECHT (ANP) - Tientallen mensen demonstreren bij de Universiteitsbibliotheek in Utrecht tegen de situatie in de Palestijnse gebieden. Er is inmiddels contact geweest tussen de universiteit en vertegenwoordigers van de demonstranten, laat een woordvoerster van de universiteit dinsdagavond weten.

4 uur geleden
Politie slaat in op demonstranten UvA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag ingeslagen op betogers die meedoen aan een demonstratie bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Zeker twee agenten zouden een wapenstok hebben gebruikt. Het gebeurde ter hoogte van het Holocaust Namenmonument.

5 uur geleden
Honderden betogers bij nieuwe demonstratie UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben zich dinsdagmiddag honderden mensen verzameld om solidariteit te uiten met pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd.

5 uur geleden