Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle IKEA's gaan zaterdagochtend weer open

Alle IKEA's gaan zaterdagochtend weer open

HAARLEM (ANP) - Alle IKEA's in Nederland zijn vanaf zaterdagochtend weer open. De exacte openingstijd kan per filiaal verschillen, laat een woordvoerster weten. Tijdens de coronapersconferentie eerder op vrijdag werd bekend dat de lockdownmaatregelen voor winkels worden versoepeld.

IKEA kwam ter sprake tijdens die persconferentie. Een journalist wilde weten waarom IKEA wel open kan, maar een museum niet, omdat het beide commerciële doorstroomlocaties zijn waar mensen vaak wat verder naartoe moeten reizen. Doorstroomlocaties zijn plekken waar bezoekers lopend een route afleggen. "Die vraag snap ik heel goed", antwoordde minister-president Mark Rutte. Volgens hem kan het bedrijf juridisch niet worden uitgezonderd wanneer het kabinet besluit de winkels weer te openen. "Dat gaat simpelweg niet."

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

havma 1 week geleden
Er gaan heel wat minder mensen tegelijkertijd naar een museum dan naar ikea, maar het museum mag net open. Onbegrijpeljk
Barbara Rijk 1 week geleden
En de horeca mag niet open, wat een eikels die ministers!!!

Meer uit Financieel

Activistische belegger Nelson Peltz neemt belang in Unilever

LONDEN (ANP) - Het investeringsfonds Trian Fund van de activistische belegger Nelson Peltz heeft een belang verworven in Unilever, meldt The Wall Street Journal zondag. Daardoor komt het levensmiddelenconcern onder druk te staan ​​in de nasleep van zijn mislukte bod van 68 miljard dollar (bijna 60 miljard euro) op farmaceut GlaxoSmithKline.

4 uur geleden
Bedrijvige beursweek met Philips, Apple, Tesla en Microsoft

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen krijgt de komende beursweek een vervolg. In Amsterdam gaat de aandacht aan het begin van de week uit naar Philips. Het zorgtechnologieconcern kwam onlangs al met een winst- en omzetalarm. Daarnaast is de aandacht in de Verenigde Staten gericht op handelsupdates van bekende bedrijven als Apple, Tesla en Microsoft. Verder neemt de Amerikaanse Federal Reserve een rentebesluit.

5 uur geleden
Turkse minister verwacht dat inflatie piekt op 40 procent

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Nureddin Nebati denkt dat de inflatie in het land de komende maanden piekt op zo'n 40 procent. Dat heeft hij gezegd op een bijeenkomst met economen en analisten in Istanbul. Mede door renteverlagingen steeg de inflatie in Turkije al tot ruim 36 procent en dat is het hoogste niveau sinds 2002.

8 uur geleden
Onderzoek: Amsterdam verliest terrein bij creatieve industrie

HILVERSUM (ANP) - Amsterdam blijft de belangrijkste cluster voor de creatieve industrie, zoals de kunsten, cultureel erfgoed, media, entertainment en creatieve zakelijke dienstverlening. Maar de banengroei bij de creatieve sector in Amsterdam verliest de afgelopen jaren wel steeds meer terrein aan de andere grote steden Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Dat meldt het adviesbureau Media Perspectives op basis van eigen onderzoek.

8 uur geleden
Apple-partner Foxconn verwacht 'ongeëvenaard' eerste kwartaal

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese technologieconcern Foxconn verwacht dat het "ongeëvenaarde resultaten" kan bereiken in het lopende eerste kwartaal. Dat stelt topman Young Liu van het bedrijf, dat officieel Hon Hai Precision Industry heet en onder meer iPhones in elkaar zet voor Apple. Fabrikanten wereldwijd leggen voorraden aan uit angst dat uitbraken van de omikronvariant van het coronavirus de toeleveringsketen verder zou kunnen verstoren.

9 uur geleden
Schiphol wil dit jaar besluit over openen Lelystad Airport

AMSTERDAM (ANP) - Topman Dick Benschop van Schiphol wil dat er dit jaar een besluit wordt genomen over de opening van Lelystad Airport. "Ook over het wanneer en hoe", zei hij in het televisieprogramma WNL op Zondag. Benschop benadrukte dat de luchtvaartsector hard is geraakt door de coronacrisis en dat het aantal vluchten nog lang niet op het niveau is van voor de pandemie.

9 uur geleden
Duitse regering: aardgas is tussenoplossing bij energietransitie

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Het gebruik van aardgas is nodig als tussenoplossing voor de energietransitie. Dat heeft de Duitse overheid geschreven in een brief aan de Europese Commissie. Berlijn vindt verder dat kernenergie niet mag worden aangeduid als duurzame energiebron, zoals Brussel van plan is.

1 dag geleden