Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle handhavers Den Haag krijgen versneld bodycam

Alle handhavers Den Haag krijgen versneld bodycam

DEN HAAG (ANP) - Alle boa's van de gemeente Den Haag krijgen versneld een bodycam. Met de kleine draagbare camera’s die op de borst worden gedragen, wil de gemeente de veiligheid van handhavers vergroten.

"Gelukkig kunnen onze handhavers meestal veilig hun werk doen, maar we zien de afgelopen maanden helaas ook dat er mensen zijn die zich misdragen", zegt wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte). "In dat soort bedreigende situaties kunnen handhavers straks met een druk op de knop filmopnames maken van stennisschoppers. De camera werkt ook preventief, want wie doorheeft dat ie wordt gefilmd, zal zich ook normaler gedragen."

Sinds vorig jaar loopt er in Den Haag een proef met zes bodycams. Oorspronkelijk was het idee dat de proef tot en met 1 oktober zou lopen. Maar op basis van de positieve ervaringen van de boa's en alle extra taken die zij er tijdens de coronacrisis bij hebben gekregen, kiest het stadsbestuur ervoor de bodycam versneld te verstrekken. De handhavers worden hiervoor opgeleid. Het is de bedoeling dat ze allemaal voor het eind van het jaar een bodycam hebben.

Inwoners en bezoekers van Den Haag hoeven zich geen zorgen te maken dat alles continu wordt gefilmd, aldus de gemeente. De bodycam wordt alleen aangezet als een boa wordt bedreigd met verbaal of fysiek geweld.

Meer uit Binnenland

Rover: plaats NS en ProRail onder streng toezicht

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail moeten onder streng toezicht worden geplaatst, totdat de prestaties op het spoor verbeteren. Ook moet de NS structureel 120 miljoen euro per jaar krijgen om te voorkomen dat de trein onbetaalbaar en nog onbetrouwbaarder wordt voor reizigers. Dat stelt reizigersvereniging Rover, voorafgaand aan een hoorzitting dinsdagmiddag in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Duizenden hartpatiënten dood door uitstel zorg in coronatijd

DRIEBERGEN (ANP) - Tijdens de coronapandemie zijn enkele duizenden mensen extra overleden aan hartklachten. Ongeveer de helft van hen had waarschijnlijk eerder gedotterd moeten worden, maar dat lukte niet doordat de reguliere zorg in die tijd vrijwel stillag. Dat constateert gezondheidseconoom Eline van den Broek-Altenburg.

3 uur geleden
Kamer stemt over uitbreiden dan wel pauzeren van wietexperiment

DEN HAAG (ANP) - Het is dinsdag een spannende dag voor gemeenten en coffeeshops waar als experiment legaal geteelde cannabis wordt verkocht. Sinds december gebeurt dit al in Breda en Tilburg, die voorlopers zijn van acht andere gemeenten die binnenkort gaan meedoen. De Tweede Kamer sprak vorige week over een mogelijke uitbreiding naar een elfde deelnemer, Amsterdam-Oost, maar daar lijkt geen meerderheid voor. Pikanter is de motie die de PVV op tafel legde die oproept het hele wietexperiment "on hold" te zetten.

6 uur geleden
SCP: we moeten investeren in vitale senioren

DEN HAAG (ANP) - Nederland vergrijst snel, maar met driekwart van de gepensioneerden gaat het eigenlijk prima: ze zijn vitaal en ondernemend. Houden zo en verder stimuleren, vindt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Het wil dat in deze fitte ouderen speciaal wordt geïnvesteerd. Daar heeft iedereen baat bij.

7 uur geleden
Kwart van alle hoofdmaaltijden vorig jaar vegetarisch

DEN HAAG (ANP) - Van alle hoofdmaaltijden die vorig jaar werden verorberd, was volgens het CBS een kwart vegetarisch. "De meeste Nederlanders kozen een of twee dagen per week voor een vegetarische hoofdmaaltijd", concludeert het statistiekbureau.

9 uur geleden
Wilders en Van der Plas zwijgen vooral na gesprek met Putters

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders en Caroline van der Plas van BBB hebben na hun gesprek met informateur Kim Putters weinig woorden nodig. "Het was een goed gesprek", zegt Wilders meermaals. De politici zijn beiden voorstander van een coalitie met hun partijen, VVD en NSC. Maar de laatstgenoemde twee partijen denken verschillend over zo'n samenwerking.

13 uur geleden
Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

16 uur geleden