Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Allach niet langer technisch directeur Vitesse

Allach niet langer technisch directeur Vitesse

ARNHEM (ANP) - Mo Allach is niet langer technisch directeur bij Vitesse. De Arnhemse voetbalclub heeft Marc van Hintum, al in dienst als hoofd van de scouting, naar voren geschoven als technisch directeur op interimbasis.

De 46-jarige Allach was van 2013 tot 2017 verantwoordelijk voor de technische zaken bij Vitesse en stapte eind 2017 over naar Maccabi Haifa in Israël. In maart van vorig jaar keerde hij terug in Arnhem. In 2017 won Vitesse de KNVB-beker, de eerste prijs in de clubgeschiedenis.

"Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan. Na zo’n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf", aldus Allach, die zich vorige week ziek had gemeld. De club presenteerde op 30 december Edward Sturing als nieuwe trainer nadat eerder de Rus Leonid Sloetski was opgestapt.

Clubman

Pascal van Wijk, de algemeen directeur van Vitesse, vindt het jammer dat de partijen halverwege het seizoen uit elkaar gaan. "Zeker op de sleutelposities binnen de club hoop je op stabiliteit en continuïteit. We betreuren daarom het vertrek van Mo, maar tegelijkertijd zijn we blij dat Van Hintum bereid is de taken tijdelijk over te nemen."

"Marc is een clubman, kent de ins en outs van de club en weet wat er van hem gevraagd wordt in de functie van interim-technisch directeur. De focus komt allereerst te liggen op de winterse transferperiode. Daarna gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe technisch directeur."

Vitesse, dat momenteel in Portugal verblijft voor een trainingskamp, staat op de zesde plek in de eredivisie.

Meer uit Voetbal

Reservedoelman Alblas van Excelsior stopt door knieblessure

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior-keeper Norbert Alblas beëindigt na dit seizoen zijn carrière. De 29-jarige reservedoelman van de Rotterdammers liep vorige week tijdens de training een kruisbandblessure op, de derde in zijn loopbaan. Alblas besloot daarna te stoppen en zich te gaan richten op een trainersloopbaan.

44 minuten geleden
Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.

1 uur geleden
Geschorste voetballer Tonali ook in Engeland verdacht van gokken

LONDEN (ANP/DPA) - De al voor tien maanden geschorste Italiaanse voetballer Sandro Tonali moet vrezen voor een nog zwaardere straf om zijn gokgedrag. De Engelse voetbalbond verdenkt de middenvelder van Newcastle United nu ook van het overtreden van de regels bij vijftig weddenschappen in Engeland, tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar. Tonali kreeg in oktober zijn schorsing van tien maanden van de Italiaanse bond.

1 uur geleden
UEFA behandelt wens Koeman voor grotere EK-selectie op 8 april

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft de klachten van onder anderen Ronald Koeman over de in zijn ogen te kleine selecties voor het komende EK al snel gehoord. De bond laat in een verklaring weten dat de wens van meerdere bondscoaches voor een groep van 26 in plaats van 23 spelers op 8 april wordt besproken tijdens een bijeenkomst met alle geplaatste landen.

3 uur geleden
Ook directeur Ten Berge vertrekt bij hekkensluiter FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Ook directeur Frans ten Berge vertrekt bij FC Volendam. De Amsterdammer heeft zelf besloten na dit seizoen te stoppen. Hij blijft de hekkensluiter van de Eredivisie wel ondersteunen tot er een opvolger is gevonden. Ten Berge begon januari vorig jaar in de directie van Volendam.

4 uur geleden
Ajax mist Henderson, Brobbey, Berghuis, Kaplan en Sutalo in Zwolle

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson mist de komende drie wedstrijden van Ajax tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. "Hij heeft een terugslag gekregen bij het Engelse nationale elftal", vertelde trainer John van 't Schip op een persconferentie. "Hij revalideert nu in Engeland en mist onze komende drie duels."

5 uur geleden
Van 't Schip stopt aan einde seizoen als hoofdtrainer van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer en stopt aan het einde van de competitie. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle.

5 uur geleden