Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alkmaar start met vuurwerkinzamelactie

Alkmaar start met vuurwerkinzamelactie

ALKMAAR (ANP) - Alkmaar start als een van de eerste gemeenten met een vuurwerkinzamelactie. De gemeente wil daarmee de zorg, politie, brandweer en handhaving ontlasten.

"Om het onze hulpverleners het in deze moeilijke tijd niet nog moeilijker te maken, is alle vuurwerk verboden. Laat het dan ook niet in je schuur of onder je bed liggen. Het mag niet en is onveilig. Kom je vuurwerk inleveren en draag bij aan een veilig en gezellig oud en nieuw voor iedereen", aldus burgemeester Emile Roemer.

De inzameling van vuurwerk is op 11, 12, 18 en 19 december bij Stadswerk072 op de Herculesstraat in Alkmaar. Daar staat een gespecialiseerd vuurwerkteam waar inwoners hun vuurwerk kunnen inleveren. Het ingeleverde vuurwerk wordt direct afgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, aldus de gemeente.

Teleurstelling

Roemer begrijpt dat het vuurwerkverbod voor veel mensen een teleurstelling is. "In deze coronaperiode is al zo weinig mogelijk. De liefhebber van vuurwerk zal dit landelijke verbod niet fijn vinden. Daar heb ik natuurlijk begrip voor. Veel vuurwerk is niet alleen nu maar ook in de toekomst verboden. Daarom zeg ik ook: laat het niet langer in huis liggen maar kom het brengen. Ook al doet het een beetje pijn. Om toch een beetje in de sfeer van oud en nieuw te komen, krijgen de inleveraars wat lekkers van ons om mee naar huis te nemen."

Bij het inleveren van het vuurwerk worden volgens de gemeente geen boetes uitgedeeld. De actie is vergelijkbaar met de oproep die politie eens in de zoveel tijd doet aan mensen waarbij ze ongestraft hun wapens kunnen inleveren.

Meer uit Binnenland

Tot 8 jaar cel om drugslab in bossen bij Venlo

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft de 59-jarige Venlonaar Dori X. veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de productie van synthetische drugs, onder meer in een beschermd natuurgebied bij Venlo. Twee medeverdachten, een 37-jarige man uit Eersel en een 44-jarige man uit Deurne, gaan respectievelijk zeven en zes jaar de cel in.

2 minuten geleden
Nieuw bezoekerscentrum Amerikaanse oorlogsbegraafplaats Margraten

MARGRATEN (ANP) - In Margraten wordt maandagmiddag het nieuwe bezoekerscentrum geopend van de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats. Wereldwijd gaat het om het tiende bezoekerscentrum van beheerder American Battle Monuments Commission (ABMC). De ruim 26 hectare grote begraafplaats in Zuid-Limburg trekt jaarlijks tussen de 50.000 en 100.000 bezoekers.

1 uur geleden
Dierenpensions weer vol met feestdagen, ook druk buiten piekmaanden

AMERSFOORT (ANP) - De meeste dierenpensions zijn rond de feestdagen volgeboekt. Dat is wel vaker zo in deze tijd van het jaar, maar een woordvoerder van brancheorganisatie Dibevo ziet dat het er ook buiten de piekmaanden steeds drukker is.

1 uur geleden
Limburg wil inwoners met laag inkomen gratis laten reizen

MAASTRICHT (ANP) - De provincie Limburg wil mensen met een minimuminkomen gratis laten reizen met het openbaar vervoer tijdens de daluren. De provincie werkt aan een voorstel om de Meedoen Pas, een ov-product van de regionale vervoersmaatschappij Arriva, beschikbaar te stellen aan minima. Een woordvoerster van gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (openbaar vervoer) bevestigt een bericht hierover van De Limburger.

3 uur geleden
Weer komen er meer asielzoekers binnen dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Nederland blijft veel asielzoekers binnenkrijgen. De instroom was ook vorige week aanzienlijk hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

3 uur geleden
Spoeddebat in Stadskanaal over noodopvang asielzoekers

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenteraad van Stadskanaal houdt maandagavond een spoeddebat over de crisisopvang van asielzoekers in de gemeente. De raad wil in het debat andere gemeenten oproepen om mee te helpen het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

3 uur geleden
Joost Klein namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

HILVERSUM (ANP) - Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Zweden. De AVROTROS heeft de kandidaat maandag bekendgemaakt. Het evenement is volgend jaar van 7 tot en met 11 mei in Malmö. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record.

6 uur geleden