Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba stijgt op Wall Street na versoepeling coronamaatregelen

Alibaba stijgt op Wall Street na versoepeling coronamaatregelen

NEW YORK (ANP) - Chinese bedrijven met een notering op Wall Street werden dinsdag hoger gezet. Onder meer technologieconcern Alibaba, zoekmachine Baidu en e-commercebedrijf JD.com profiteerden. De aandelenbeurzen in New York sloten de laatste handelsdag van de maand af met een verlies. Beleggers wogen de nieuwste inflatiecijfers uit Europa en de Verenigde Staten.

De prijzen in de eurozone zijn in mei in doorsnee met 8,1 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder, meldde Eurostat op basis van een voorlopige raming. Daarmee werd een nieuw record aangetikt. In april bedroeg de inflatie nog 7,4 procent.

Vrijdag trokken beleggers zich nog op aan een bericht dat een favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve in april minder snel toenam dan de maand ervoor. Dat kan een teken zijn dat de prijsstijgingen in de Verenigde Staten wat gaan afremmen. Maandag waren de Amerikaanse beurzen dicht vanwege Memorial Day.

Lockdowns in Shanghai

De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent lager op 32.990,12 punten en de brede S&P 500 daalde 0,6 procent tot 4132,15 punten. De Nasdaq verloor 0,4 procent op 12.081,39 punten.

Alibaba, JD en Baidu wonnen tot 4,6 procent. In Chinese miljoenenstad Shanghai golden twee maanden lang strenge lockdowns vanwege coronabesmettingen. Die lockdowns hadden ook grote impact op de internationale distributieketen. Vanaf 1 juni worden de meeste maatregelen opgeheven.

IBM

De in New York genoteerde Canadese gouddelver Yamana Gold won 3,7 procent. Het bedrijf wordt voor 6,7 miljard dollar overgenomen door het Zuid-Afrikaanse Gold Fields.

Technologieconcern IBM (min 0,3 procent) moet BMC Software van een Amerikaanse rechter 1,6 miljard dollar betalen. IBM heeft de software van zijn branchegenoot verwisseld voor zijn eigen software bij het dienen van telecombedrijf AT&T, een klant van beide bedrijven. Dat was volgens BMC in strijd met een overeenkomst tussen beide Amerikaanse bedrijven.

De euro was 1,0733 dollar waard, tegen 1,0721 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,7 procent tot 115,17 dollar en Brentolie werd 1 procent duurder op 122,84 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

53 minuten geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

2 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

2 uur geleden
Koerssprong Macy's op Wall Street door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Macy's werd maandag bijna 16 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft een groep investeerders een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

4 uur geleden
FNV waarschuwt voor spoorstakingen uit onvrede over loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV waarschuwt voor mogelijke stakingsacties in Nederland bij de Nederlandse Spoorwegen, uit onvrede over een loonbod van het spoorbedrijf. Volgens de bond gaan vakbondsleden woensdag naar het hoofdkantoor van de NS in Utrecht, om "nog één laatste waarschuwing" te geven. "Komt er geen beweging, dan volgen er stakingen", meldt de FNV.

4 uur geleden
VN-organisatie ziet minder wereldwijde handel in 2023

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde handel is dit jaar duidelijk kleiner dan vorig jaar, meldt de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) in een nieuw rapport. Dat komt onder meer door gestegen rentes en spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Voor volgend jaar rekent de VN-organisatie nog niet echt op verbetering.

5 uur geleden
Ophef om campagne modeketen Zara door associatie met oorlog Gaza

ARTEIXO (ANP) - Modewinkelketen Zara krijgt online kritiek op een recente campagne. Daarin staan modellen afgebeeld met mannequins die in witte lakens zijn gewikkeld. Op sociale media maken verschillende mensen de vergelijking met dode slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas die op bepaalde afbeeldingen ook in witte lakens zijn gewikkeld.

5 uur geleden