Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba stijgt in Hongkong, beurs Tokio dicht vanwege feestdag

Alibaba stijgt in Hongkong, beurs Tokio dicht vanwege feestdag

HONGKONG (ANP) - Het Chinese webwinkelconcern Alibaba behoorde woensdag tot de sterkste stijgers op de beurs in Hongkong. Volgens persbureau Reuters zijn de Chinese autoriteiten van plan om Ant Group, het financiële dochterbedrijf van Alibaba, een boete van meer dan 1 miljard dollar op te leggen. Dat voedde de hoop dat er mogelijk een einde komt aan de jarenlange campagne van de Chinese regering om de machtspositie van grote techbedrijven als Alibaba aan te pakken. Ook zou daarmee de weg worden vrijgemaakt voor een beursgang van Ant Group.

Alibaba dikte ruim 4 procent aan. Ook de Chinese gamesbedrijven stonden in de belangstelling na een rapport over de vooruitgang van de strijd van de Chinese overheid tegen gameverslaving onder de jeugd. Volgens het rapport hebben bedrijven als Tencent (plus 2,5 procent) en NetEase (plus 3,5 procent) stappen gezet om minderjarigen beter te beschermen. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde dankzij de koerswinsten in de techsector 1,2 procent hoger en lijkt daarmee een vijfdaagse verliesreeks te gaan doorbreken.

De beurs in Shanghai stond tussentijds 0,5 procent hoger, ondanks aanhoudende zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen in China en de strenge maatregelen om het virus in te dammen. Volgens beelden op Chinese sociale media zijn honderden werknemers van de belangrijkste iPhone-fabriek in de Chinese stad Zhenzhou in botsing gekomen met beveiligingspersoneel door de oplopende spanningen over de strenge coronamaatregelen in de fabriek. Deze is eigendom van het Taiwanese Foxconn (min 0,5 procent), dat de iPhone en andere apparaten van het Amerikaanse techbedrijf Apple maakt.

De Kospi in Seoul klom 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,7 procent in navolging van de koerswinsten op Wall Street. In Tokio hadden beleggers vrij vanwege een feestdag. In Nieuw-Zeeland verhoogde de centrale bank de rente met 0,75 procentpunt in de strijd tegen de hoge inflatie. Het was de grootste renteverhoging ooit in het land en de centrale bank hintte bovendien op verdere renteverhogingen.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

13 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

17 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

18 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

1 dag geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden