Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba-oprichter Jack Ma bezoekt kassenbouwer in Westland

Alibaba-oprichter Jack Ma bezoekt kassenbouwer in Westland

HONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Jack Ma, de oprichter van het Chinese webwinkelconcern Alibaba, heeft een bezoek gebracht aan kassenbouwer BOAL. De Chinese miljardair kwam deze week langs bij een stand van het bedrijf in het World Horti Center in Naaldwijk. Volgens het bedrijf was Ma vooral geïnteresseerd in de mogelijke toepassing van kassen in Noord-China. Die regio zou een belangrijk landbouwgebied moeten worden nu China steeds meer voedsel nodig heeft om zijn bevolking te voeden.

Volgens de Hongkongse krant South China Morning Post bezocht Ma verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nederland. De krant baseerde zich op ingewijden die zeiden dat Ma is geïnteresseerd in agrarische technologie. Het Engelstalige dagblad publiceerde ook een foto van Ma in een kas van een "onderzoeksinstituut in Nederland".

Ma werd steenrijk met Alibaba maar raakte gebrouilleerd met de Chinese regering. In het najaar van 2020 verdween hij maandenlang van de radar, waarbij werd gespeculeerd over een arrestatie door de Chinese autoriteiten. Beijing voert de laatste tijd de controle op grote techbedrijven uit de Volksrepubliek fors op, waardoor een beursgang van Alibaba's financiële divisie vorig jaar op het laatste moment werd afgeblazen. Daarnaast openden toezichthouders een kartelonderzoek naar Alibaba.

De 57-jarige Ma is volgens de South China Morning Post nu vooral geïnteresseerd in kennis over technologie en landbouw in Europa. In Nederland zou hij onder andere BOAL Group hebben bezocht, dat is gespecialiseerd in aluminium daksystemen voor de glastuinbouw. Ma zou "geweldige kansen" zien voor de modernisering van de agrarische sector als kennis over landbouw uit Europa zou worden gecombineerd met technologie van Alibaba, aldus de krant.

Een woordvoerder van Alibaba wilde niet ingaan op het bericht. Het bedrijf benadrukte dat Ma niet langer betrokken is bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

Meer uit Financieel

Duitsland wekt minder stroom op door economische vertraging

WIESBADEN (ANP) - Duitsland heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim 20 procent minder stroom opgewekt en aan het net geleverd. Dat is vermoedelijk het gevolg van de economische vertraging in het land. Daardoor verbruikten energie-intensieve industrieën minder elektriciteit. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis werd er afgelopen kwartaal ook meer elektriciteit uit het buitenland ingevoerd.

22 minuten geleden
Bloomberg: TikTok-moeder ByteDance 268 miljard dollar waard

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van het Chinese moederbedrijf ByteDance van de populaire filmpjesapp TikTok bedraagt nu ongeveer 268 miljard dollar, omgerekend bijna 250 miljard euro. Dat heeft persbureau Bloomberg berekend op basis van een terugkoop van aandelen door ByteDance.

51 minuten geleden
Amsterdamse AEX-index opent hoger, ASMI koploper

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de plus van een dag eerder. Chiptoeleverancier ASMI was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na bekendmaking van een grote investering om de Amerikaanse activiteiten uit te breiden.

1 uur geleden
Wereldbank wil 100 miljoen Afrikanen van stroom voorzien

ZANZIBAR (ANP/BLOOMBERG) - De Wereldbank streeft ernaar om 100 miljoen mensen in Afrika tegen 2030 van elektriciteit te voorzien. Daarvoor is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking van plan 5 miljard dollar (omgerekend zo'n 4,6 miljard euro) uit te trekken, zegt Wereldbank-voorzitter Ajay Banga.

2 uur geleden
Orders voor Duitse fabrieken onverwacht gedaald

WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - Fabrieken in Duitsland hebben in oktober onverwacht minder orders gekregen. Volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis gingen de orders met 3,7 procent omlaag in vergelijking met de voorgaande maand. Economen hadden in doorsnee op een lichte plus van 0,2 procent gerekend.

2 uur geleden
Reisconcern TUI heeft recordjaar achter de rug

HANNOVER (ANP) - Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

2 uur geleden
Hogere opening in de maak voor beurzen Europa

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lijken woensdag hoger te gaan beginnen. De aandacht van beleggers zal onder meer zijn gericht op de cijfers van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat ADP-cijfer loopt vooruit op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag naar buiten komt.

2 uur geleden