Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba onderuit op Wall Street, Kohl's en Macy's bij winnaars

Alibaba onderuit op Wall Street, Kohl's en Macy's bij winnaars

NEW YORK (ANP) - De Chinese webwinkelreus Alibaba verloor donderdag bij openingen van de beurzen op Wall Street 8,5 procent aan beurswaarde. Beleggers in New York schrokken van de handelsupdate van de onderneming. Alibaba kampte onder andere met corona-uitbraken en meer concurrentie. Ook de toegenomen regelgeving vanuit de Chinese overheid zat het bedrijf dwars. Cijferupdates van winkelbedrijven Kohl's en Macy's vielen wel goed.

Macy's noteerde in de vroege handel 4,4 procent hoger. Het bedrijf presteerde de voorbije maanden beter dan verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Daarbij lukte het Macy's veel nieuwe klanten te trekken. Kohl's ging op zijn beurt bijna 9 procent vooruit. Ook Kohl's is positiever over de prestaties dit jaar, geholpen door de hogere omzetten van winkels die langer dan een jaar open zijn.

Naast Alibaba kwam ook branchegenoot JD.com met cijfers. Die in New York genoteerde Chinese webwinkel won 7 procent. JD.com merkte een groeiende vraag naar online shoppen. Verkoper van netwerkapparatuur Cisco Systems verloor 8 procent door tegenvallende vooruitzichten.

Nvidia

Het tegenovergestelde gold voor chipconcern Nvidia (plus 9 procent) dat met zijn handelsupdate de handen van beleggers wel op elkaar kreeg. Dat deed ook maker van lingerie Victoria's Secret (plus 10,6 procent). Het was voor het lingeriemerk voor het eerst dat het als losstaand bedrijf cijfers publiceerde. Farmaceut Pfizer won 1,3 procent. De VS hebben hebben onder voorwaarden voor 5,3 miljard dollar aan Covid-pillen bij het bedrijf besteld.

De Dow-Jonesindex daalde 0,1 procent tot 35.892 punten. De S&P 500 ging 0,2 procent vooruit tot 4696 punten. Techgraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 15.954 punten. Beleggers reageerden onder andere op cijfers over het aantal nieuwe WW-uitkeringen. Die waren goeddeels als verwacht.

De markten zijn ook nog altijd in afwachting van de beslissing van president Joe Biden over de benoeming van de voorzitter van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de VS. De termijn van huidig Fed-voorzitter Jerome Powell loopt in februari af en mogelijk mag hij op voor een tweede termijn. Fed-bestuurder Lael Brainard wordt ook als kanshebber gezien. Een keuze voor Brainard zou volgens kenners kunnen betekenen dat de Fed nog voorzichtiger wordt met het verhogen van de rente.

Meer uit Financieel

Ryanair verwacht geen hinder van stakingen Spaans cabinepersoneel

MADRID (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht niet dat de stakingen van het in Spanje gevestigde cabinepersoneel tot problemen gaan leiden. Die stakingen zouden in augustus of september plaatsvinden. Volgens Ryanair gaat het echter om stakingen van kleine vakbonden die "slechts een handvol werknemers van ons Spaanse cabinepersoneel vertegenwoordigen".

33 minuten geleden
Vaccinmaker Novavax keldert op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Novavax zag dinsdag ruim 16 procent van de beurswaarde verdampen op de aandelenmarkten in New York. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar vanwege teleurstellende verkopen van zijn coronavaccin. Novavax heeft een zogenoemd eitwitvaccin ontwikkeld tegen het coronavirus als alternatief voor de zogeheten mRNA-vaccins van Moderna, Pfizer en BioNTech, die zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. De vraag naar het vaccin van Novavax valt echter tegen.

40 minuten geleden
Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

1 uur geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

1 uur geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

2 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

2 uur geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

3 uur geleden