Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba onderuit op Wall Street, Kohl's en Macy's bij winnaars

Alibaba onderuit op Wall Street, Kohl's en Macy's bij winnaars

NEW YORK (ANP) - De Chinese webwinkelreus Alibaba verloor donderdag bij openingen van de beurzen op Wall Street 8,5 procent aan beurswaarde. Beleggers in New York schrokken van de handelsupdate van de onderneming. Alibaba kampte onder andere met corona-uitbraken en meer concurrentie. Ook de toegenomen regelgeving vanuit de Chinese overheid zat het bedrijf dwars. Cijferupdates van winkelbedrijven Kohl's en Macy's vielen wel goed.

Macy's noteerde in de vroege handel 4,4 procent hoger. Het bedrijf presteerde de voorbije maanden beter dan verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Daarbij lukte het Macy's veel nieuwe klanten te trekken. Kohl's ging op zijn beurt bijna 9 procent vooruit. Ook Kohl's is positiever over de prestaties dit jaar, geholpen door de hogere omzetten van winkels die langer dan een jaar open zijn.

Naast Alibaba kwam ook branchegenoot JD.com met cijfers. Die in New York genoteerde Chinese webwinkel won 7 procent. JD.com merkte een groeiende vraag naar online shoppen. Verkoper van netwerkapparatuur Cisco Systems verloor 8 procent door tegenvallende vooruitzichten.

Nvidia

Het tegenovergestelde gold voor chipconcern Nvidia (plus 9 procent) dat met zijn handelsupdate de handen van beleggers wel op elkaar kreeg. Dat deed ook maker van lingerie Victoria's Secret (plus 10,6 procent). Het was voor het lingeriemerk voor het eerst dat het als losstaand bedrijf cijfers publiceerde. Farmaceut Pfizer won 1,3 procent. De VS hebben hebben onder voorwaarden voor 5,3 miljard dollar aan Covid-pillen bij het bedrijf besteld.

De Dow-Jonesindex daalde 0,1 procent tot 35.892 punten. De S&P 500 ging 0,2 procent vooruit tot 4696 punten. Techgraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 15.954 punten. Beleggers reageerden onder andere op cijfers over het aantal nieuwe WW-uitkeringen. Die waren goeddeels als verwacht.

De markten zijn ook nog altijd in afwachting van de beslissing van president Joe Biden over de benoeming van de voorzitter van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de VS. De termijn van huidig Fed-voorzitter Jerome Powell loopt in februari af en mogelijk mag hij op voor een tweede termijn. Fed-bestuurder Lael Brainard wordt ook als kanshebber gezien. Een keuze voor Brainard zou volgens kenners kunnen betekenen dat de Fed nog voorzichtiger wordt met het verhogen van de rente.

Meer uit Financieel

Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

6 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

6 uur geleden
AI-enthousiasme beleggers stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme bij beleggers voor alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, zorgde donderdag voor nieuwe records op Wall Street. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zijn met de hoogste slotstanden ooit de handel uit gegaan, nadat maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia na sterke resultaten de grootste koerssprong ooit neerzette.

6 uur geleden
Europese witwaswaakhond naar ECB-thuisstad Frankfurt

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese witwaswaakhond wordt ondergebracht in Frankfurt. De Duitse stad, die ook al de Europese Centrale Bank (ECB) herbergt, is verkozen boven onder meer Parijs, Brussel en Madrid.

7 uur geleden
Recordresultaten Kinepolis na succes met Barbie en Super Mario

GENT (ANP/BELGA) - De Belgische bioscoopketen Kinepolis, met negentien vestigingen ook een grote speler in Nederland, heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen zag de keten de bezoekersaantallen weer flink aantrekken, vooral geholpen door een sterke filmzomer met films als Barbie en Oppenheimer. Ook The Super Mario Bros. Movie was vorig jaar een grote publiekstrekker.

8 uur geleden
Topman Nvidia hoort bijna bij 20 rijkste mensen ter wereld

SANTA CLARA (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jensen Huang van chipconcern Nvidia hoort bijna bij de rijkste twintig mensen ter wereld. Door de enorme koerswinst van zijn bedrijf op Wall Street werd hij donderdag in een klap zo'n 8,5 miljard dollar rijker.

10 uur geleden
Flinke koerssprong Nvidia helpt beurswaarde ASML verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen aan de Amsterdamse beurs. Het aandeel profiteerde van de enorme koerssprong van chipconcern Nvidia op Wall Street. Ook branchegenoten ASMI en Besi gingen met flinke winsten de handel uit.

11 uur geleden