Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba keldert, Kohl's en Macy's sterke stijgers op Wall Street

Alibaba keldert, Kohl's en Macy's sterke stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met wisselende koersuitslagen gesloten. De op Wall Street genoteerde Chinese webwinkel Alibaba ging fors onderuit na een tegenvallend handelsbericht. De kwartaalresultaten van de warenhuisketens Kohl's en Macy's vielen juist erg goed, net als de cijfers van chipconcern Nvidia.

De Dow-Jonesindex eindigde met een min van 0,2 procent op 35.870,95 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 4704,54 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 15.993,71 punten.

Alibaba (min 11 procent) meldde teleurstellende prestaties in de afgelopen periode en verlaagde zijn omzetverwachtingen voor het gehele jaar. De webwinkel kampte onder andere met corona-uitbraken en meer concurrentie. Ook de toegenomen regelgeving vanuit de Chinese overheid zat het bedrijf dwars. Branchegenoot JD.com publiceerde eveneens cijfers. Die in New York genoteerde Chinese webwinkel klom 6 procent. JD.com merkte een groeiende vraag naar online shoppen.

Pfizer

Beleggers waren erg te spreken over de gang van zaken bij Macy's dat ruim 21 procent steeg. Dat gold ook voor Kohl's dat 10,5 procent hoger werd gezet. Beide winkelbedrijven werden positiever over de prestaties dit jaar. Nvidia kreeg de handen van investeerders ook op elkaar en ging meer dan 8 procent vooruit. De producent van netwerkapparatuur Cisco Systems daalde 5,5 procent na cijfers.

Farmaceut Pfizer ging 1 procent vooruit. De Verenigde Staten hebben onder voorwaarden voor 5,3 miljard dollar aan Covid-pillen bij het bedrijf besteld. Zorgverzekeraar en apothekersconcern CVS Health klom 2,8 procent na de bekendmaking de komende jaren in de VS negenhonderd drogisterijen te gaan sluiten. Het bedrijf wil meer via internet gaan verkopen.

Apple

Apple kreeg er bijna 3 procent aan waarde bij. Volgens persbureau Bloomberg is het techbedrijf versneld aan het werken aan een volledig zelfrijdende elektrische auto die in 2025 uitgebracht zou moeten worden.

De euro was 1,1367 dollar waard, tegen 1,1353 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent duurder op 78,98 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 81,20 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl uitblinker in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was vrijdag een positieve uitschieter in de AEX-index, die een kleine winst liet zien. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl werd ruim een derde meer waard na de aankondiging zijn belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood te verkopen aan techinvesteerder Prosus. De overnamesom kan oplopen tot 1,8 miljard euro afhankelijk van de prestaties van het onderdeel in de komende maanden. Prosus (plus 0,6 procent) krijgt iFood daarmee volledig in handen.

46 minuten geleden
Kabinet kijkt vooral naar koopkracht op langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiƫn) noemt het "vreselijk' dat mensen door de gestegen kosten van levensonderhoud niet meer kunnen rondkomen. "Die armoedeval is iets wat niet bij Nederland past." Daarom werkt het kabinet volgens haar hard aan maatregelen waardoor mensen ook op de langere termijn meer te besteden krijgen.

1 uur geleden
Logistieke zorgen Rijn ebben iets weg door stijgend Duits peil

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil van de Rijn bij een belangrijk punt van de rivier in Duitsland zal naar verwachting begin volgende week stijgen. Daardoor nemen de acute zorgen over de bevaarbaarheid van de rivier wat af.

1 uur geleden
FNV: CPB-cijfers laten zien dat er een fikse loongolf nodig is

UTRECHT (ANP) - Een fikse loongolf is nodig om de pijn van de "catastrofale koopkrachtcrisis" te verzachten. Dat zegt voorzitter Tuur Elzinga van vakbond FNV in een reactie op de nieuwe economische ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

1 uur geleden
Risicodirecteur Rabobank kondigt vertrek aan

UTRECHT (ANP) - Rabobank ziet risicodirecteur Els de Groot vertrekken. De Groot blijft nog tot 31 januari volgend jaar in dienst, maar gaat daarna niet op voor een tweede termijn, heeft ze de bank laten weten.

1 uur geleden
Economische vooruitzichten Duitsland somber door prijsstijgingen

BERLIJN (ANP/RTR) - De economische vooruitzichten voor Duitsland zijn somber als gevolg van de prijsstijgingen en verstoringen in de bevoorradingsketen. Dat meldt het Duitse ministerie van Financiƫn vrijdag. De boodschap van Berlijn werd onderstreept door een recordsprong in de producentenprijzen.

1 uur geleden
Kofferproblematiek Schiphol houdt aan, drukte beheersbaar

SCHIPHOL (ANP) - De problemen met achtergebleven koffers op Schiphol houden aan. Precieze aantallen van het aantal weeskoffers geeft de luchthavenuitbater niet, ook niet omdat dit van moment tot moment kan verschillen. Maar feit blijft dat er meer koffers achterblijven en nagestuurd moeten worden dan gebruikelijk.

2 uur geleden