Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba keldert, Kohl's en Macy's sterke stijgers op Wall Street

Alibaba keldert, Kohl's en Macy's sterke stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met wisselende koersuitslagen gesloten. De op Wall Street genoteerde Chinese webwinkel Alibaba ging fors onderuit na een tegenvallend handelsbericht. De kwartaalresultaten van de warenhuisketens Kohl's en Macy's vielen juist erg goed, net als de cijfers van chipconcern Nvidia.

De Dow-Jonesindex eindigde met een min van 0,2 procent op 35.870,95 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 4704,54 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 15.993,71 punten.

Alibaba (min 11 procent) meldde teleurstellende prestaties in de afgelopen periode en verlaagde zijn omzetverwachtingen voor het gehele jaar. De webwinkel kampte onder andere met corona-uitbraken en meer concurrentie. Ook de toegenomen regelgeving vanuit de Chinese overheid zat het bedrijf dwars. Branchegenoot JD.com publiceerde eveneens cijfers. Die in New York genoteerde Chinese webwinkel klom 6 procent. JD.com merkte een groeiende vraag naar online shoppen.

Pfizer

Beleggers waren erg te spreken over de gang van zaken bij Macy's dat ruim 21 procent steeg. Dat gold ook voor Kohl's dat 10,5 procent hoger werd gezet. Beide winkelbedrijven werden positiever over de prestaties dit jaar. Nvidia kreeg de handen van investeerders ook op elkaar en ging meer dan 8 procent vooruit. De producent van netwerkapparatuur Cisco Systems daalde 5,5 procent na cijfers.

Farmaceut Pfizer ging 1 procent vooruit. De Verenigde Staten hebben onder voorwaarden voor 5,3 miljard dollar aan Covid-pillen bij het bedrijf besteld. Zorgverzekeraar en apothekersconcern CVS Health klom 2,8 procent na de bekendmaking de komende jaren in de VS negenhonderd drogisterijen te gaan sluiten. Het bedrijf wil meer via internet gaan verkopen.

Apple

Apple kreeg er bijna 3 procent aan waarde bij. Volgens persbureau Bloomberg is het techbedrijf versneld aan het werken aan een volledig zelfrijdende elektrische auto die in 2025 uitgebracht zou moeten worden.

De euro was 1,1367 dollar waard, tegen 1,1353 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent duurder op 78,98 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 81,20 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

11 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

14 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

14 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

16 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

17 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 dag geleden