Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba en Nike stijgen op licht hoger Wall Street

Alibaba en Nike stijgen op licht hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het Chinese webwinkelconcern Alibaba en sportmerk Nike behoorden dinsdag tot de grote winnaars op de beurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging van Alibaba om flink meer eigen aandelen in te gaan kopen en Nike kwam met beter dan verwachte resultaten.

Alibaba maakte een koerssprong van 12 procent. Het concern voert zijn aandeleninkoopprogramma op van 15 miljard dollar naar 25 miljard dollar. Dit is gunstig voor beleggers aangezien de blijvende aandeelhouders na de inkoop een groter deel van het bedrijf bezitten. De winst hoeft dan over minder aandelen te worden verdeeld en de winst per aandeel stijgt daardoor vaak.

Nike steeg bijna 6 procent. De fabrikant van sportartikelen heeft in het afgelopen kwartaal meer verkocht, ondanks verstoringen bij de productie in Zuidoost-Azië door uitbraken van het coronavirus en lockdowns. Vooral in Noord-Amerika ging de verkoop flink omhoog.

Inflatie

De beursgraadmeters op Wall Street veerden weer op na de verliesbeurt een dag eerder die volgde op uitlatingen van Jerome Powell. De Amerikaanse centralebankpresident waarschuwde dat de inflatie veel te hoog is en dat rente waarschijnlijker sneller dient te worden verhoogd om de stijging van het algemene prijspeil te beteugelen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent in de plus op 34.713,79 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 4485,78 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 13.933,25 punten.

Boeing

In de nasleep van het vliegtuigongeluk in China bleef de aandacht ook uitgaan naar Boeing (plus 0,4 procent). Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines houdt voorlopig alle toestellen van het type Boeing 737-800, waarmee de crash plaatsvond, aan de grond. Na het ongeluk werden massaal vluchten geannuleerd in China.

Tencent Music won 1,1 procent. De muziektak van het Chinese techconcern Tencent boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Ook liet het bedrijf weten een tweede beursnotering in Hongkong na te streven.

Tesla klom 1,5 procent. De Tesla-fabriek bij Berlijn is dinsdag officieel in gebruik genomen. De fabriek is de eerste productiefaciliteit van het automerk in Europa. De fabrikant van elektrische auto's hoopt met de fabriek beter de concurrentie aan te kunnen met de Duitse rivalen Mercedes-Benz, BMW en Volkswagen.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

9 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

13 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

14 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

15 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

15 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

16 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

17 uur geleden