Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba en Baidu zetten beurs Hongkong flink hoger

Alibaba en Baidu zetten beurs Hongkong flink hoger

HONGKONG (ANP) - Het Chinese webwinkelconcern Alibaba en zoekmachine Baidu werden vrijdag flink hoger gezet op de aandelenbeurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de resultaten van de twee grote techbedrijven, die beter waren dan verwacht. Alibaba dikte 12 procent aan en Baidu maakte een koerssprong van 15 procent.

De handelsupdates van de twee bedrijven zorgden ook voor opluchting in de gehele Chinese techsector, die door de gevolgen van de lockdowns in China en het strenge toezicht vanuit de Chinese regering de afgelopen tijd vaak onder druk stond. Internet- en gamebedrijf Tencent klom 1,6 procent, branchegenoot NetEase won 3 procent en maaltijdbezorger Meituan steeg 2,9 procent. De Hang Seng-index in Hongkong werd door de koerswinsten in de techsector sterk gesteund en noteerde tussentijds ruim 2 procent in de plus.

In Tokio profiteerde SoftBank van de flinke koersstijging van Alibaba. De Japanse techinvesteerder is grootaandeelhouder van het Chinese concern en kreeg er meer dan 3 procent bij. De Japanse hoofdindex Nikkei ging 0,7 procent hoger het weekeinde in op 26.781,68 punten. In Sydney dikte de All Ordinaries 1,1 procent aan. De Australische winkelverkopen stegen in april met 0,9 procent tot een nieuw recordniveau, meldde het statistiekbureau van het land.

De beurs in Shanghai bleef wat achter met een plusje van 0,1 procent. De winsten van de Chinese industriƫle bedrijven, die kampen met het strikte coronabeleid in het land, lieten in april voor het eerst in twee jaar een daling zien. Ook namen de politieke spanningen tussen China en de Verenigde Staten toe. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verklaarde dat de VS niet uit zijn op een conflict of een "Koude Oorlog" met Beijing, maar wel oneerlijke handelspraktijken en economische dwang door China met alle middelen zullen tegengaan.

Meer uit Financieel

Beloningsfunctie TikTok Lite voorlopig uitgezet na zorgen Brussel

BRUSSEL (ANP/RTR/BLOOMBERG) - ByteDance, het Chinese moederbedrijf van video-app TikTok, stopt voorlopig met het beloningsprogramma in zijn TikTok Lite-app, omdat daarover in Brussel zorgen zijn. Het Chinese internetbedrijf wil zo een dreigende ban van de Europese Commissie voor de functie voorkomen.

49 minuten geleden
Europees Parlement stemt in met 'zorgplicht' grote bedrijven

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft definitief ingestemd met nieuwe Europese regels voor bedrijven om misstanden bij hun buitenlandse toeleveranciers tegen te gaan. De eindstemming viel op dezelfde dag als de rampzalige brand in een kledingfabriek in Bangladesh elf jaar geleden, waardoor wetgeving voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen weer hoog op de agenda kwam.

50 minuten geleden
EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat een aantal rookaroma's verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen.

1 uur geleden
Beleggers positief over gestegen bierverkoop Heineken

AMSTERDAM (ANP) - De kwartaalcijfers van Heineken zijn woensdag goed ontvangen aan het Damrak. De bierbrouwer heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is een opsteker, want vorig jaar daalden de biervolumes nog. Het aandeel Heineken werd bijna 2 procent hoger gezet. Topman Dolf van den Brink sprak van een "bemoedigende start van 2024".

2 uur geleden
Fouquet officieel topman ASML, twee beeldbepalers vertrekken

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft een nieuwe topman, Christophe Fouquet. Het Veldhovense techbedrijf formaliseerde de benoeming van de Fransman als hoogste leidinggevende op de aandeelhoudersvergadering. Daarmee nam ASML ook afscheid van twee beeldbepalende leiders, Peter Wennink en technologisch topman Martin van den Brink. Onder hun leiding groeide ASML uit tot het waardevolste technologiebedrijf van Europa.

2 uur geleden
Aanvechter megabonus Musk wil niet dat zaak in Texas verdergaat

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De aandeelhouder van Tesla die met succes het beloningspakket van 56 miljard dollar van topman Elon Musk heeft aangevochten, laat opnieuw van zich horen. Hij vraagt de rechtbank in Delaware om een bevel dat Musk verbiedt de zaak opnieuw in Texas te procederen.

2 uur geleden
Rookworstmakers zoeken alternatieven bij verbod op rookaroma's

DEN HAAG (ANP) - Producenten van rookworsten en andere etenswaren moeten mogelijk op zoek naar andere manieren van produceren om de rooksmaak te houden. Lidstaten van de Europese Unie stemmen woensdag namelijk over een verbod op rookaroma's om gezondheidsrisico's die de aroma's zouden veroorzaken.

2 uur geleden