Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba en Baidu zetten beurs Hongkong flink hoger

Alibaba en Baidu zetten beurs Hongkong flink hoger

HONGKONG (ANP) - Het Chinese webwinkelconcern Alibaba en zoekmachine Baidu werden vrijdag flink hoger gezet op de aandelenbeurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de resultaten van de twee grote techbedrijven, die beter waren dan verwacht. Alibaba dikte 12 procent aan en Baidu maakte een koerssprong van 15 procent.

De handelsupdates van de twee bedrijven zorgden ook voor opluchting in de gehele Chinese techsector, die door de gevolgen van de lockdowns in China en het strenge toezicht vanuit de Chinese regering de afgelopen tijd vaak onder druk stond. Internet- en gamebedrijf Tencent klom 1,6 procent, branchegenoot NetEase won 3 procent en maaltijdbezorger Meituan steeg 2,9 procent. De Hang Seng-index in Hongkong werd door de koerswinsten in de techsector sterk gesteund en noteerde tussentijds ruim 2 procent in de plus.

In Tokio profiteerde SoftBank van de flinke koersstijging van Alibaba. De Japanse techinvesteerder is grootaandeelhouder van het Chinese concern en kreeg er meer dan 3 procent bij. De Japanse hoofdindex Nikkei ging 0,7 procent hoger het weekeinde in op 26.781,68 punten. In Sydney dikte de All Ordinaries 1,1 procent aan. De Australische winkelverkopen stegen in april met 0,9 procent tot een nieuw recordniveau, meldde het statistiekbureau van het land.

De beurs in Shanghai bleef wat achter met een plusje van 0,1 procent. De winsten van de Chinese industriële bedrijven, die kampen met het strikte coronabeleid in het land, lieten in april voor het eerst in twee jaar een daling zien. Ook namen de politieke spanningen tussen China en de Verenigde Staten toe. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verklaarde dat de VS niet uit zijn op een conflict of een "Koude Oorlog" met Beijing, maar wel oneerlijke handelspraktijken en economische dwang door China met alle middelen zullen tegengaan.

Meer uit Financieel

Makelaars: huizenaanbod stijgt flink en prijsstijging zwakt af

UTRECHT (ANP) - Het aantal huizen dat te koop staat in Nederland is afgelopen kwartaal flink toegenomen en de stijging van de huizenprijzen zwakt af. Die ontwikkelingen maken het volgens makelaars wat makkelijker voor woningzoekers om een huis te bemachtigen. Daar staat wel tegenover dat de hypotheekrentes oplopen en het bedrag dat mensen kunnen lenen dus afneemt.

20 minuten geleden
ASMI, Besi en ASML aan kop in AEX na resultaten Samsung

AMSTERDAM (ANP) - ASMI, Besi en ASML behoorden donderdag tot de sterkste stijgers op de Amsterdamse beurs. De chipbedrijven profiteerden van meevallende kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse chipfabrikant Samsung. Beleggers reageerden daarnaast nog op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daaruit werd duidelijk dat de Amerikaanse centrale bank zich vooral zorgen maakt om de hoge inflatie en die met verdere renteverhogingen wil aanpakken.

52 minuten geleden
Torenhoge brandstofprijzen zorgen voor flink meer winst Shell

DEN HAAG (ANP) - Olie- en gasconcern Shell rekent in het tweede kwartaal op een winst die alleen al door de hogere marges op brandstofproductie 1 miljard dollar hoger zal uitvallen dan in de voorgaande periode. De onderneming kwam met een tussentijdse handelsupdate waarin het kenbaar maakt wat het effect is van de torenhoge benzineprijzen in verschillende landen.

1 uur geleden
Eerste klanten lng-terminal Eemshaven goed voor 7 miljard kuub

GRONINGEN (ANP) - De eerste klanten die gebruik gaan maken van de terminal voor vloeibaar gemaakt aardgas in de Eemshaven zijn binnen. De Gasunie maakte bekend dat ČEZ a.s. en Shell Western LNG gezamenlijk 7 miljard kuub per jaar aan capaciteit hebben gecontracteerd. Volgens de Gasunie wordt het gas vanaf augustus geïmporteerd. De komende maanden moet de resterende 1 miljard kuub aan capaciteit worden vastgelegd.

1 uur geleden
Volkswagen benoemt manager voor toezicht op regels mensenrechten

WOLFSBURG (ANP/DPA) - De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft een manager aangesteld om erop toe te zien dat regelgeving op het gebied van mensenrechten wordt nageleefd. De nieuwe manager, Kerstin Waltenberg, maakt deel uit van de afdeling compliance en rapporteert rechtstreeks aan de raad van bestuur, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

1 uur geleden
Zonnepanelensector volgens kenners te sterk afhankelijk van China

PARIJS (ANP) - Zonnepanelen en alle technologie daarachter zouden niet meer vrijwel alleen uit China moeten komen. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) gaat het niet lukken om aan klimaatdoelen te voldoen als er geen extra toeleveringsketens in andere landen bij komen.

1 uur geleden
Verkopen geheugenchips stuwen omzet en winst Samsung

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug waarin de omzet en winst zijn gestegen. De onderneming profiteerde vooral van de sterke verkoop van geheugenchips, waarmee de daling van de verkopen van smartphones in die periode werd goedgemaakt.

1 uur geleden