Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba en Baidu zetten beurs Hongkong flink hoger

Alibaba en Baidu zetten beurs Hongkong flink hoger

HONGKONG (ANP) - Het Chinese webwinkelconcern Alibaba en zoekmachine Baidu werden vrijdag flink hoger gezet op de aandelenbeurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de resultaten van de twee grote techbedrijven, die beter waren dan verwacht. Alibaba dikte 12 procent aan en Baidu maakte een koerssprong van 15 procent.

De handelsupdates van de twee bedrijven zorgden ook voor opluchting in de gehele Chinese techsector, die door de gevolgen van de lockdowns in China en het strenge toezicht vanuit de Chinese regering de afgelopen tijd vaak onder druk stond. Internet- en gamebedrijf Tencent klom 1,6 procent, branchegenoot NetEase won 3 procent en maaltijdbezorger Meituan steeg 2,9 procent. De Hang Seng-index in Hongkong werd door de koerswinsten in de techsector sterk gesteund en noteerde tussentijds ruim 2 procent in de plus.

In Tokio profiteerde SoftBank van de flinke koersstijging van Alibaba. De Japanse techinvesteerder is grootaandeelhouder van het Chinese concern en kreeg er meer dan 3 procent bij. De Japanse hoofdindex Nikkei ging 0,7 procent hoger het weekeinde in op 26.781,68 punten. In Sydney dikte de All Ordinaries 1,1 procent aan. De Australische winkelverkopen stegen in april met 0,9 procent tot een nieuw recordniveau, meldde het statistiekbureau van het land.

De beurs in Shanghai bleef wat achter met een plusje van 0,1 procent. De winsten van de Chinese industriële bedrijven, die kampen met het strikte coronabeleid in het land, lieten in april voor het eerst in twee jaar een daling zien. Ook namen de politieke spanningen tussen China en de Verenigde Staten toe. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verklaarde dat de VS niet uit zijn op een conflict of een "Koude Oorlog" met Beijing, maar wel oneerlijke handelspraktijken en economische dwang door China met alle middelen zullen tegengaan.

Meer uit Financieel

Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

1 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

1 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

2 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

3 uur geleden
Rechter: ACM weigerde terecht vergunning voor postfusie

ROTTERDAM (ANP) - Concurrentiewaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) weigerde in 2019 terecht om geen vergunning te verlenen voor de fusie van PostNL en Sandd. Dat stelt de rechtbank Rotterdam die vrijdag een beroep van PostNL over het ACM-besluit van destijds ongegrond heeft verklaard. Wat de gevolgen van deze beslissing precies zijn, is nog niet duidelijk. De zaak is opmerkelijk, omdat PostNL en Sandd inmiddels al jaren één bedrijf zijn. PostNL stelde eerder dat de fusie ook niet meer ongedaan kan worden gemaakt.

3 uur geleden
Schiphol haalt tent voor wachtrijen in buitenlucht weg

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft de tent weggehaald die vorig jaar voor vertrekhal 1 was geplaatst om reizigers beschutting te bieden. De luchthaven plaatste de tientallen meters lange tent, omdat personeelstekorten op de luchthaven in het hoogseizoen van 2022 geregeld voor wachtrijen tot buiten de vertrekhal zorgden.

5 uur geleden
Witwasonderzoek naar Franse multimiljardair Bernard Arnault

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar mogelijke witwaspraktijken waarbij multimiljardair Bernard Arnault betrokken is geweest, samen met de Russische oligarch Nikolaj Sarkisov. Het onderzoek richt zich op een complexe deal bij het kopen van woningen in het luxueuze Franse skioord Courchevel.

6 uur geleden