Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Algemeen directeur Van der Sar langer bij Ajax

Algemeen directeur Van der Sar langer bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat het contract van Edwin van der Sar verlengen. De raad van commissarissen wil de algemeen directeur tot minimaal 30 juni 2025 aan de club uit Amsterdam binden. De oud-doelman wordt op 11 november herbenoemd op een algemene vergadering van aandeelhouders. De huidige overeenkomst van Van der Sar loopt eind november volgend jaar af.

"Ik heb de afgelopen tien jaar erg veel meegemaakt bij Ajax", reageert Van der Sar op zijn aanstaande herbenoeming. "In die jaren zijn we met de club gegroeid op vele vlakken. Het internationale aanzien is met name dankzij de prestaties van ons eerste elftal enorm toegenomen. Er zit een fantastische organisatie achter die dat mede mogelijk maakt. Ons doel is structureel onderdeel uitmaken van de internationale top. Vanaf 2024 verandert de opzet van de Europese toernooien en wij willen jaarlijks meedoen aan de veranderde Champions League. Die reis is nog niet ten einde en ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren."

"Ik werk dagelijks met enthousiaste collega’s die de lat ook steeds hoger willen leggen", merkt Van der Sar. "Niet alleen bij het eerste elftal maar ook op kantoor, bij de jeugdopleiding en bij de vrouwen van Ajax. Het stadion is altijd vol en de groei van de verkoop van de verschillende Ajax-shirts aan jong en oud in binnen- en buitenland is ongekend. We voelen uit en thuis veel support van onze fans. Genoeg redenen om de komende jaren mijn ziel en zaligheid te blijven inzetten voor de club."

Directeur marketing

Van der Sar maakt sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Daar begon hij als directeur marketing. In november 2016 werd de voormalig doelman benoemd tot algemeen directeur en is hij in die hoedanigheid ook voorzitter van het directieteam van de kampioen.

"Nadat Edwin de promotie maakte van marketingdirecteur naar CEO heeft hij zich enorm verbreed", vindt voorzitter Leen Meijaard van de raad van commissarissen "Van commercie naar algemene zaken en met het laatste half jaar ook de technische zaken erbij. Ajax heeft in de zes jaar onder zijn leiderschap een zeer succesvolle periode gekend. De stap in de richting van de Europese top is gezet, maar we zijn er nog niet. Met ervaring, kennis, kunde en het internationale netwerk van Edwin hopen wij ook de laatste stap te kunnen zetten. Wij zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft nog drie jaar te blijven. Hij is gepokt en gemazeld en we hebben er veel vertrouwen in dat de club onder zijn leiding de komende jaren de stijgende lijn voortzet."

Meer uit Voetbal

Foden speler van het jaar in Premier League

LONDEN (ANP/RTR) - Phil Foden is door de Premier League verkozen tot voetballer van het jaar in Engeland. De 23-jarige speler van Manchester City werd verkozen uit een lijst van acht genomineerden, waaronder ook Oranje-international Virgil van Dijk (Liverpool), de Deen Martin Ødegaard (Arsenal) en de Noor Erling Haaland (Manchester City).

23 minuten geleden
Vitesse niet meer in Russische handen na aandelenoverdracht

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aandelen van de club die in handen waren van de Rus Valeri Oyf overgedragen aan de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd. De Arnhemse club meldt zaterdag dat het daarmee heeft voldaan aan een belangrijke eis van de licentiecommissie van de KNVB om voor volgend seizoen een proflicentie te krijgen.

1 uur geleden
Heracles moet aanvoerder Hoogma maanden missen door knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo mist de komende maanden aanvoerder Justin Hoogma. De verdediger ondergaat binnenkort een operatie aan zijn knie. Het herstel vergt "drie tot zes maanden", meldt de club op de website. Hoogma is er dus ook niet bij als zijn ploeg zondag tegen Fortuna Sittard handhaving in de Eredivisie moet veiligstellen. Daarvoor is een gelijkspel voldoende.

2 uur geleden
Roda-coach Sibum geloofde er niet meer in na tweede treffer NAC

KERKRADE (ANP) - Trainer Bas Sibum wist bij de 2-0 van NAC Breda aan het begin van de tweede helft dat het klaar was in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. "Als zij die 2-0 binnenschieten is dat een behoorlijke tik", zei de coach na de 5-0-nederlaag bij ESPN. "Toen geloofde ik er niet meer in dat we nog konden winnen."

14 uur geleden
Van de Donk en Egurrola pakken met Lyon landstitel in Frankrijk

LYON (ANP) - Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben met hun club Olympique Lyon de finale om het Franse voetbalkampioenschap gewonnen. Paris Saint-Germain werd met 2-1 verslagen, waardoor de zeventiende landstitel werd behaald.

14 uur geleden
Southampton tegen Leeds United in finale play-offs voor promotie

SOUTHAMPTON (ANP) - Southampton neemt het op 26 mei op Wembley tegen Leeds United op voor een plek in de Premier League. De ploeg won in het eigen St. Mary's Stadium met 3-1 van West Bromwich Albion. De eerste wedstrijd was in 0-0 geëindigd.

14 uur geleden
Fiorentina slaat aanval van Napoli op achtste plek af

FLORENCE (ANP) - Fiorentina heeft in de Serie A de aanval van Napoli op de achtste plaats afgeslagen. De finalist van de Conference League speelde in eigen huis met 2-2 gelijk. Napoli won voor het laatst op 7 april een competitiewedstrijd.

14 uur geleden