Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Algemeen directeur Van der Sar langer bij Ajax

Algemeen directeur Van der Sar langer bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat het contract van Edwin van der Sar verlengen. De raad van commissarissen wil de algemeen directeur tot minimaal 30 juni 2025 aan de club uit Amsterdam binden. De oud-doelman wordt op 11 november herbenoemd op een algemene vergadering van aandeelhouders. De huidige overeenkomst van Van der Sar loopt eind november volgend jaar af.

"Ik heb de afgelopen tien jaar erg veel meegemaakt bij Ajax", reageert Van der Sar op zijn aanstaande herbenoeming. "In die jaren zijn we met de club gegroeid op vele vlakken. Het internationale aanzien is met name dankzij de prestaties van ons eerste elftal enorm toegenomen. Er zit een fantastische organisatie achter die dat mede mogelijk maakt. Ons doel is structureel onderdeel uitmaken van de internationale top. Vanaf 2024 verandert de opzet van de Europese toernooien en wij willen jaarlijks meedoen aan de veranderde Champions League. Die reis is nog niet ten einde en ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren."

"Ik werk dagelijks met enthousiaste collega’s die de lat ook steeds hoger willen leggen", merkt Van der Sar. "Niet alleen bij het eerste elftal maar ook op kantoor, bij de jeugdopleiding en bij de vrouwen van Ajax. Het stadion is altijd vol en de groei van de verkoop van de verschillende Ajax-shirts aan jong en oud in binnen- en buitenland is ongekend. We voelen uit en thuis veel support van onze fans. Genoeg redenen om de komende jaren mijn ziel en zaligheid te blijven inzetten voor de club."

Directeur marketing

Van der Sar maakt sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Daar begon hij als directeur marketing. In november 2016 werd de voormalig doelman benoemd tot algemeen directeur en is hij in die hoedanigheid ook voorzitter van het directieteam van de kampioen.

"Nadat Edwin de promotie maakte van marketingdirecteur naar CEO heeft hij zich enorm verbreed", vindt voorzitter Leen Meijaard van de raad van commissarissen "Van commercie naar algemene zaken en met het laatste half jaar ook de technische zaken erbij. Ajax heeft in de zes jaar onder zijn leiderschap een zeer succesvolle periode gekend. De stap in de richting van de Europese top is gezet, maar we zijn er nog niet. Met ervaring, kennis, kunde en het internationale netwerk van Edwin hopen wij ook de laatste stap te kunnen zetten. Wij zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft nog drie jaar te blijven. Hij is gepokt en gemazeld en we hebben er veel vertrouwen in dat de club onder zijn leiding de komende jaren de stijgende lijn voortzet."

Meer uit Voetbal

Zwitsers en Schotten kunnen leven met gelijkspel op EK voetbal

KEULEN (ANP/DPA) - De spelers van Zwitserland en Schotland kunnen leven met het gelijkspel (1-1) in hun onderlinge duel op het EK voetbal. Beide ploegen maken met het resultaat nog kans op de achtste finales.

6 uur geleden
UEFA geeft boetes op EK voetbal aan Servië en Albanië

NYON (ANP/BELGA) - De UEFA heeft de eerste boetes op het EK in Duitsland uitgedeeld aan Servië en Albanië. De voetbalbonden van beide landen moeten onder meer door racistisch gedrag van hun aanhangers 10.000 euro betalen.

6 uur geleden
Spaanse bondscoach noemt duel met Italië 'vroege finale'

GELSENKIRCHEN (ANP/DPA/AFP) - De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente noemt de groepswedstrijd tegen Italië op het EK "een vroege finale". Beide landen wonnen de eerste groepswedstrijd. Spanje versloeg Kroatië met 3-0 en titelverdediger Italië versloeg Albanië met 2-1.

6 uur geleden
Zwitserland en Schotland in evenwicht op EK voetbal

KEULEN (ANP) - Zwitserland en Schotland hebben een punt overgehouden aan hun tweede duel op het EK voetbal. De onderlinge wedstrijd in Keulen eindigde 1-1. Beide ploegen maken nog kans op de knock-outfase.

7 uur geleden
Aanvoerder en coach Duitsland prijzen 'ongelofelijke Musiala'

STUTTGART (ANP) - Aanvoerder Ilkay Gündogan en bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland waren na de 2-0-zege op Hongarije vol lof over Jamal Musiala. De 21-jarige voetballer van Bayern München maakte het eerste doelpunt en was ook belangrijk in de voorbereiding van het tweede doelpunt van Gündogan.

7 uur geleden
Bondscoach Hongarije hekelt arbiter Makkelie en de VAR

STUTTGART (ANP/AFP) - Bondscoach Marco Rossi van Hongarije was na de nederlaag van zijn ploeg tegen Duitsland niet te spreken over de arbitrage. Hij verweet scheidsrechter Danny Makkelie met twee maten te meten in de wedstrijd die de Duitsers met 2-0 wonnen.

8 uur geleden
Schotten maken twee EK-treffers zonder een poging tussen de palen

KEULEN (ANP) - Schotland heeft twee doelpunten gemaakt tijdens het EK voetbal zonder een enkele schotpoging tussen de palen te realiseren. De ploeg van bondscoach Steve Clarke kwam in het duel met Zwitserland op voorsprong door een eigen doelpunt van verdediger Fabian Schär. In het verloren openingsduel met Duitsland (5-1) tekende de Duitser Antonio Rüdiger voor een eigen doelpunt.

8 uur geleden