Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Algemeen directeur FC Twente: zing nooit meer over homo's

Algemeen directeur FC Twente: zing nooit meer over homo's

ENSCHEDE (ANP) - Algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente roept de fans van de club op de website op om tijdens wedstrijden van de club nooit meer over homo's te zingen. Hij stelt dat dit gezang door een deel van de aanhang zondag zorgde voor een smet op de wedstrijd tegen Heracles Almelo, die in 2-2 eindigde.

"Tijdens de wedstrijd zong een deel van de FC Twente-aanhang een lied over homo's. Mensen hebben zich hier terecht aan gestoord en voelden zich gekwetst", schrijft Van der Kraan op de website. "Ik wil onze supporters vragen liedjes waarin over homo's wordt gezongen nooit meer te zingen. Het is verwerpelijk mensen te beledigen en te kwetsen met een lied. Het maakt niet uit hoe het bedoeld is of waar het vandaan komt, het past gewoon niet en voegt werkelijk niets toe. Supporters van FC Twente staan bekend om het repertoire van geweldige liedjes, dit soort teksten hebben we helemaal niet nodig."

De John Blankenstein Foundation, die zich inzet voor acceptatie van mensen uit de lhbti-gemeenschap in de sport, reageerde verrast op de uitlatingen van Van der Kraan. "Dit is super dat iemand als hij dit roept", aldus voorzitter Karin Blankenstein. "Maar het liefst zouden we willen zien dat er eindelijk eens een wedstrijd wordt stilgelegd als er zulke spreekkoren op de tribunes klinken. We snappen dat een scheidsrechter een wedstrijd niet zomaar kan stilleggen en dat daar veel bij komt kijken. Maar er is een protocol voor en dit moet toch echt een keer gebeuren om echt een signaal af te geven. Het houdt een keer op."

Telstar zette eerder deze week vier spelers uit de selectie omdat ze weigeren in de competitiewedstrijd tegen TOP Oss in een regenboogshirt te spelen. Ook deze actie van trainer Mike Snoei kan op waardering van de Foundation rekenen. "Al zitten sommigen spelers qua geloof en familie helaas in een bepaalde positie waardoor ze deze beslissing moeten nemen. Daar moeten we ook begrip voor opbrengen."

Meer uit Voetbal

Martínez bezorgt Argentinië in verlenging zestiende Copa América

MIAMI GARDENS (ANP) - Het Argentijnse voetbalelftal heeft voor de zestiende keer de Copa América gewonnen. In de finale in Miami Gardens werd Colombia na verlenging verslagen: 1-0. Invaller Lautaro Martínez maakte in de 112e minuut het doelpunt.

4 minuten geleden
Oyarzabal kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor Spanje

BERLIJN (ANP) - Mikel Oyarzabal kon zijn geluk niet op na de finale van het EK tussen Spanje en Engeland (2-1). "Ik heb gedaan wat ik moest doen", zei de maker van het winnende doelpunt. "Ik was al blij toen ik voor het EK werd geselecteerd. Maar nu heb ik het geluk gehad dat ik een duel mag beslissen."

7 uur geleden
Bondscoach Southgate wil nog niet over zijn toekomst speculeren

BERLIJN (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate wilde na de nederlaag van Engeland tegen Spanje (1-2) in de finale van het EK nog niet over zijn toekomst praten. "Ik denk niet dat dit het juiste moment is om zo'n beslissing te nemen", zei hij. "Ik moet met de juiste mensen overleggen. Dat is iets voor later."

7 uur geleden
Spanjaard Rodri verkozen tot beste speler van EK

BERLIJN (ANP) - De Spaanse middenvelder Rodri is verkozen tot beste speler van het EK voetbal in Duitsland. Hij veroverde zondag de Europese titel met zijn landenploeg door Engeland in de finale te verslaan (2-1).

7 uur geleden
Gakpo gedeeld topscorer van EK in Duitsland

BERLIJN (ANP) - Cody Gakpo is samen met vijf andere spelers topscorer van het EK voetbal in Duitsland geworden. De linksbuiten van het Nederlands elftal trof driemaal doel op de Europese eindronde, net als Dani Olmo (Spanje), Ivan Schranz (Slowakije), Jamal Musiala (Duitsland), Harry Kane (Engeland) en Georges Mikautadze (Georgië).

7 uur geleden
Spanje verovert met recordaantal treffers Europese titel

BERLIJN (ANP) - Spanje heeft een recordaantal doelpunten gemaakt op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente is met vijftien doelpunten Europees kampioen geworden. Frankrijk veroverde in 1984 met veertien treffers de Europese titel.

8 uur geleden
Kane staat ook na zesde finale nog met lege handen

BERLIJN (ANP) - Harry Kane heeft opnieuw naast een hoofdprijs gegrepen. De 30-jarige spits verloor met Engeland in de EK-finale van Spanje (1-2). Hij heeft nu al zijn zes finales met club of landenploeg verloren.

8 uur geleden