Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alex S. in hoger beroep tegen veroordeling voor leveren middel X

Alex S. in hoger beroep tegen veroordeling voor leveren middel X

DEN HAAG (ANP) - Alex S. gaat in hoger beroep tegen de straf die hij kreeg voor onder meer het leveren van het dodelijke middel X. Dit bevestigt zijn advocaat Tom Gijsberts na berichtgeving van RTL Nieuws. Gijsberts wil verder geen toelichting geven op dit besluit.

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde Alex S. op 18 juli tot 3,5 jaar cel, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. Hij zou het middel naar zeker 1600 mensen hebben gestuurd. In ieder geval tien van die mensen gingen vervolgens over tot zelfdoding.

Tegen de Eindhovenaar was vier jaar cel geëist. De rechtbank woog in het voordeel van S. dat hij verminderd toerekeningsvatbaar was en er niet op uit was om veel geld te verdienen met het verstrekken van het middel. De rechtbank rekende het de verdachte wel ernstig aan dat hij het zelfmoordmiddel drie jaar lang "op grote schaal" per post pakketjes verstuurde. Volgens de rechter nam de verdachte "het recht in eigen hand".

Meer uit Binnenland

NPO 3FM lobbyt met vliegtuigjes in Polen en VK voor Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Radiozender NPO 3FM heeft vliegtuigjes boven Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk laten vliegen die de tekst " achter zich aan trokken. Ook reed er door Malmö een wagen door de stad met daarop dezelfde tekst. De beelden werden op sociale media gedeeld. Ook Joost Klein zelf deelde de beelden op Instagram.

49 minuten geleden
Zwaargewond slachtoffer steekpartij Spijkenisse is jongen van 17

SPIJKENISSE (ANP) - Het zwaargewonde slachtoffer van de steekpartij die donderdag rond 17.00 uur plaatsvond in Spijkenisse is een 17-jarige jongen uit de Zuid-Hollandse plaats. Dat meldt de politie vrijdag.

53 minuten geleden
Gedetineerde gewond door brand gevangenis Veenhuizen

VEENHUIZEN (ANP) - Een gevangene is vrijdagochtend gewond geraakt nadat brand was uitgebroken in een gevangeniscel in het Drentse Veenhuizen. Dat bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio na berichtgeving van RTV Drenthe.

2 uur geleden
Parkeervergunning in twee op drie gemeenten duurder dan in 2021

DEN HAAG (ANP) - Mensen die een vergunning nodig hebben om hun auto in de buurt van hun woning te parkeren, betalen daar vaak meer voor dan een paar jaar geleden. In zes van de tien gemeenten met een parkeervergunninggebied zijn de kosten sinds 2021 gestegen. De prijs van een parkeervergunning verschilt sterk per gemeente.

3 uur geleden
Spoeddebat in Amsterdamse raadscommissie over UvA-protesten

AMSTERDAM (ANP) - In de gemeenteraad van Amsterdam wordt vrijdag gesproken over de pro-Palestijnse protesten in de hoofdstad deze week en over het optreden van de politie. Ook burgemeester Femke Halsema is aanwezig bij de vergadering van de commissie Algemene Zaken, die op verzoek van alle fracties is ingelast. Het spoeddebat begint om 13.00 uur. Het is niet gebruikelijk dat de Amsterdamse raad op een vrijdag bijeenkomt.

6 uur geleden
Joost Klein door naar finale Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - De Nederlandse Joost Klein is zoals verwacht door naar de finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö. Ook Israël heeft zich, ondanks de ophef over de deelname, geplaatst voor de finale. Daarnaast zijn ook landen als Letland, Oostenrijk en Noorwegen door.

11 uur geleden
Drie aanhoudingen bij pro-Palestijns protest in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft donderdagavond bij de pro-Palestijnse demonstratie in Amsterdam drie mensen opgepakt. Zij zijn aangehouden om belediging en opruiing, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie.

12 uur geleden