Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alcoholvrije slijterij NIX & NIX haalt tonnen op voor uitbreiding

Alcoholvrije slijterij NIX & NIX haalt tonnen op voor uitbreiding

HAARLEM (ANP) - De alcoholvrije slijterij en start-up NIX & NIX uit Haarlem heeft 750.000 euro aan investeringen opgehaald. Het grootste deel komt van 033 Ventures, een investeringsfonds van onder meer oud-schaatser Carl Verheijen. Met het geld wil de vorig jaar opgerichte onderneming dit jaar uitbreiden naar vier tot vijf vaste locaties in het land, met daar rond de feestdagen nog een paar tijdelijke bij. Nu heeft NIX & NIX een permanente winkel in Haarlem en een in Heerhugowaard. In ieder geval in Amsterdam moet er een bij komen.

Volgens oprichter Wim Boekema komt de investering "precies op het juiste moment". Hij zegt dat de markt voor alcoholvrije drank, vooral die van wijn en sterke drank, in opkomst is. "Elke dag zien we mooie nieuwe merken, dranken en ondernemers opstaan", aldus Boekema. Wereldwijd zijn al meerdere slijterijen die vergelijkbaar zijn met NIX & NIX.

"We zien hoe belangrijk en gezond bewust eten en drinken voor het lichaam is", zo verklaart Sven Freeling van 033 Ventures de keuze voor de investering. Een deel daarvan is in aandelen, een ander deel in de vorm van een lening. Begin volgend jaar wil NIX & NIX meer geld ophalen.

Meer uit Financieel

Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

37 minuten geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

38 minuten geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

56 minuten geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

59 minuten geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van de Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

1 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

1 uur geleden
Philips aangeklaagd voor niet nakomen afspraken bij overname

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het niet nakomen van afspraken over bepaalde nabetalingen bij de overname van Vesper Medical. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf kocht het Amerikaanse Vesper, dat stents maakt om bloedvaten open te houden, twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar. Bij de overname kwam Philips overeen nabetalingen te doen als Vesper bepaalde doelstellingen zou halen.

1 uur geleden