Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alcoholverbod op Sint Maarten door stijging huiselijk geweld

Alcoholverbod op Sint Maarten door stijging huiselijk geweld

PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint Maarten is de verkoop van alcohol tijdelijk stilgelegd om te voorkomen dat er meer huiselijk geweld plaatsvindt. Dat heeft minister-president Silveria Jacobs zondagavond (lokale tijd) aangekondigd

Op het eiland geldt een lockdown vanwege de corona-crisis, dat betekent dat de bevolking de hele dag thuis zit. Volgens haar is er de afgelopen dagen sprake van een flinke toename van meldingen van huiselijk geweld op het eiland en daarbij is vaak alcohol in het spel.

Jacobs zegt met de maatregel iedereen op het eiland te willen beschermen, in het bijzonder kinderen. Personen die gewend zijn dagelijks alcohol te drinken, raadde ze aan een andere hobby te zoeken.

Meer uit Binnenland

Woud aan beroepen besluitvorming herstel toeslagenaffaire groeit

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst, slachtoffers van de toeslagenaffaire en de rechtbank raken steeds verder verstrikt in procedures over compensatie voor de geleden schade, bleek vrijdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Utrecht. Een meervoudige kamer boog zich over vier zaken van slachtoffers die al lang wachten op een besluit over een schadevergoeding.

59 minuten geleden
Rechtbank spreekt 'Zwarte Cobra' vrij van dubbele moordopdracht

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank heeft Henk R., alias de 'Zwarte Cobra' vrijdag vrijgesproken van het geven van de moordopdracht op de Griekse diamantair en drugshandelaar Henie Shamel en de doodslag op zijn vriendin Anne de Witte in Antwerpen, bijna dertig jaar geleden.

1 uur geleden
Ludgardo S. ontkent betrokkenheid moordaanslag Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - Ludgardo S. ontkent dat hij betrokken is bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De 34-jarige S. verscheen vrijdag voor het eerst in de rechtbank in Amsterdam in het megaproces rondom de moord op de misdaadverslaggever. S. werd eind januari aangehouden in Tilburg. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van uitlokking van de moord met terroristisch oogmerk en deelname aan de criminele organisatie die zich heeft beziggehouden met de moord op De Vries.

1 uur geleden
OM: op korte termijn nieuwe aanhouding in zaak Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie verwacht 'op korte termijn' een nieuwe aanhouding in de zaak over de moord op Peter R. de Vries. Dat zei de officier van justitie vrijdag tijdens een nieuwe voorbereidende zitting in de rechtbank in Amsterdam. Om wie het gaat en wat de rol van deze persoon zou zijn, is niet bekendgemaakt.

3 uur geleden
Meisje (7) komt om door aanrijding met stadsbus in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 7-jarig meisje is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig jongetje raakte zwaargewond, meldt de politie. Beide kinderen komen uit Utrecht.

4 uur geleden
OM in hoger beroep in 'stealthingzaak'

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in een van de twee zogenoemde stealthingzaken die recent dienden. Stealthing is als een man tijdens de seks bewust zijn condoom afdoet zonder dat de bedpartner dat doorheeft. Het hoger beroep gaat om de zaak waarin de man werd vrijgesproken van verkrachting en drie maanden voorwaardelijke celstraf kreeg voor dwang. Het OM vindt de straf niet passen bij de zaak. Ook de advocaat van de 28-jarige verdachte heeft hoger beroep aangetekend en noemt hem onschuldig.

4 uur geleden
Schermtijd jonge kinderen toegenomen tot honderd minuten per dag

HILVERSUM (ANP) - De schermtijd van kinderen tot en met zes jaar is met zeven minuten toegenomen ten opzichte van 2022. Inmiddels besteden zij gemiddeld honderd minuten per dag aan digitale media. Een kwart van de ouders van 0- en 1-jarigen geeft daarbij aan dat hun kind minstens twee uur per dag aan beeldschermen besteedt. Dat meldt Netwerk Mediawijsheid.

5 uur geleden