Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alcoholverbod in Qatar kost Budweiser hooguit wat bier

Alcoholverbod in Qatar kost Budweiser hooguit wat bier

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De plotseling ommezwaai van Qatar om geen alcoholverkoop in de WK-stadions toe te laten, zal voor Budweiser weinig gevolgen hebben. Het Amerikaanse biermerk, onderdeel van 's werelds grootste bierconcern AB InBev, raakt er hooguit wat bier minder door kwijt, zeggen deskundigen. Budweiser heeft een langlopende verbintenis met de FIFA en kijkt ook vooruit naar het WK van 2026 dat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico wordt gehouden. Die markt is veel belangrijker voor de Amerikanen.

Budweiser zou voor de sponsoring tijdens het WK in Qatar zo'n 72 miljoen dollar betalen, omgerekend net geen 70 miljoen euro. Het bedrijf wilde toch al vooral zijn alcoholvrije bier Budweiser Zero promoten en dat bier blijft gewoon te verkrijgen in de stadions. Bovendien heeft Budweiser in meer dan zeventig markten en in meer dan 1,2 miljoen pubs, bars en restaurants acties gepland rond het WK waarmee het bedrijf hoopt meer bier af te zetten.

Van het bier dat Budweiser naar Qatar verscheepte komt het bedrijf misschien niet af. Daarvoor moest het Amerikaanse biermerk ook koelruimtes huren in de Golfstaat. Maar van een rechtszaak zal het niet komen, verwacht de Londense advocaat Alex Kelham. "Het is zeldzaam dat sponsors rechthebbenden aanklagen. Zeker als er sprake is van een langetermijnrelatie. Het is veel waarschijnlijker dat deze zaak intern wordt opgelost."

Daar is Budweiser ook bij gediend. Het bedrijf zal naar verwachting voor sponsoring van het volgende WK tot wel het dubbele neertellen. Op de thuismarkt valt voor Budweiser veel meer te verdienen.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

13 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

16 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

17 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

1 dag geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden