Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alcaraz vertrouwt erop dat hij snel een grandslamtoernooi wint

Alcaraz vertrouwt erop dat hij snel een grandslamtoernooi wint

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz klonk kort na de uitschakeling in de kwartfinales van Roland Garros tegen de Duitser Alexander Zverev al weer strijdbaar. "Ik moet hier weer van leren en zorgen dat ik nog beter word. Ik denk wel dat ik kan zeggen dat ik niet ver weg ben van een plek in de halve finales van een grandslamtoernooi of zelfs een grandslamtoernooi kan winnen", aldus het 19-jarige Spaanse talent.

Alcaraz werd vooraf gezien als een van de titelkandidaten in Parijs. Hij won in de aanloop naar Roland Garros de graveltoernooien van Barcelona en Madrid. Alcaraz hoopte de eerste tiener te worden sinds Rafael Nadal in 2005 die een grandslamtoernooi op zijn naam schreef. "Ik verlaat het toernooi met opgeheven hoofd", zei de nummer 6 van de wereld na zijn nederlaag in vier sets. "Ik heb gevochten tot de laatste bal en daar ben ik trots op."

Zverev is 25 jaar en wacht ook nog op zijn eerste eindzege op een grandslamtoernooi. "Ik heb al vaker gezegd dat ik geen 21 meer ben. Ik ben nu op een leeftijd dat ik grote toernooien wil winnen, dat moet ook", aldus Zverev, die negentien ATP-titels op zijn naam schreef.

In de halve finales wacht Rafael Nadal of Novak Djokovic. "Dat wordt dus een duel tegen de dertienvoudig kampioen of tegen de nummer 1 van de wereld. Het wordt er niet gemakkelijker op."

Meer uit Sport

Bronzen medaille judoka Korrel op EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Michael Korrel heeft een bronzen medaille veroverd op de Europese kampioenschappen in Zagreb. Hij versloeg in de 'kleine finale' van de gewichtsklasse tot 100 kilogram de nummer 2 van de wereld, Zelim Kotsoiev uit Azerbeidzjan. In de extra tijd scoorde de Nederlander een waza-ari.

1 uur geleden
Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

5 uur geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

5 uur geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

5 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

8 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

10 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

12 uur geleden