Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alcaraz droomt van dubbelen met Nadal op Spelen Parijs

Alcaraz droomt van dubbelen met Nadal op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz zou het geweldig vinden om volgend jaar op de Olympische Spelen van Parijs een koppel te vormen met Rafael Nadal. De 20-jarige Alcaraz geldt de komende weken in Parijs als een van de belangrijkste kanshebbers voor de titel op Roland Garros, terwijl veertienvoudig kampioen Nadal (36) ontbreekt.

"Voor mij zou het een droom zijn om met hem te dubbelen op de Spelen", zei Alcaraz. "Laten we afwachten hoe hij herstelt en het gaat doen dit jaar. Ik hoop dat het allemaal voorspoedig gaat verlopen. Het is onwerkelijk om dit jaar zonder Rafa te spelen. Als tennisfan heb ik altijd naar hem gekeken. Hopelijk zien we hem volgend jaar weer terug op 100 procent."

Nadal maakte vlak voor Roland Garros bekend dat hij een pauze inlast en 2024 waarschijnlijk zijn laatste seizoen gaat worden. In zijn afscheidsjaar worden de olympische titels verdeeld op het gravel van Roland Garros.

Focus op Alcaraz

Bij de absentie van Nadal zijn veel ogen gericht op Alcaraz, die vorig jaar in de kwartfinales verloor in Parijs. Eind 2022 schreef hij wel de US Open op zijn naam. "Ik ben nog altijd dezelfde speler als vorig jaar, maar ik ben wel wat volwassener. Mentaal ben ik beter geworden", aldus de nummer 1 van de wereld. "En ik kan nu beter lezen wat er gebeurt op de baan."

Nadal had op zijn twintigste Roland Garros al eens gewonnen. "Ik weet niet of ik sterker ben dan hij op deze leeftijd. We hebben het over een andere tijd. Hij heeft geweldig gepresteerd op mijn leeftijd, dus ik kan daar eigenlijk geen antwoord op geven."

Eerste tegenstander

Alcaraz neemt het in de eerste ronde op tegen de Italiaan Flavio Cobolli. Roland Garros begint zondag.

Meer uit Sport

Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

13 minuten geleden
Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

10 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

11 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

12 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

12 uur geleden
Schaatsster Leerdam bevestigt vertrek bij Schaatsteam Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo bevestigd. "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière", schreef de 25-jarige meervoudig wereldkampioene op Instagram.

13 uur geleden
Schaatsploeg Jumbo staakt onderhandelingen met Leerdam definitief

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsteam Jumbo gaat niet verder met schaatsster Jutta Leerdam. De ploeg van Jac Orie en Sven Kramer heeft de onderhandelingen met de meervoudig wereldkampioene over verlenging van het aflopende contract definitief gestaakt, bevestigt de ploeg berichtgeving in De Telegraaf.

14 uur geleden