Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Albert Heijn: onze distributiecentra liggen vol

Albert Heijn: onze distributiecentra liggen vol

ZAANSTAD (ANP) - De distributiecentra van Albert Heijn liggen vol en momenteel worden meer mensen ingezet in winkels en bij de bevoorrading. Consumenten worden opgeroepen "boodschappen te doen zoals u dat normaal ook doet". Dat staat onder meer in een e-mail die Albert Heijn vrijdagavond heeft gestuurd aan klanten.

Aangekondigd met "Belangrijk nieuwsbericht Albert Heijn" legt de supermarktketen uit wat er voor en achter de schermen allemaal gebeurt zodat mensen gewoon hun boodschappen kunnen doen. Er wordt hard gewerkt om de schappen goed gevuld te houden, schrijft directeur Marit van Egmond van Albert Heijn in de e-mail.

De supermarktketen heeft ook een paginagrote advertentie in de zaterdageditie van De Telegraaf gezet waarin Van Egmond die boodschap nog eens herhaalt. De directeur vraagt klanten daarin zoveel mogelijk te betalen met pin of mobiele telefoon en gebruik te maken van zelfscan. "Zo beperken we hand-op-hand contact, in lijn met advies van het RIVM."

Premier Mark Rutte riep eerder vrijdag Nederlanders op te stoppen met hamsteren van bijvoorbeeld wc-papier en voedsel. Dat is volgens hem onnodig en treft mensen die overdag hard aan het werk zijn en erna lege schappen aantreffen.

In de mail zegt Albert Heijn wegens het coronavirus ook strenge richtlijnen te volgen met betrekking tot hygiëne. Zo wassen medewerkers vaak en goed de handen. Bezorgers hebben desinfecterende gel en bezorgen niet meer tot in de keuken, maar zetten bestellingen bij de voordeur neer.

Meer uit Binnenland

Defensie koopt nog eens voor een half miljard aan munitie

DEN HAAG (ANP) - Defensie koopt nog eens voor een half miljard euro aan munitie, schrijft demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer. Het ministerie heeft daarmee sinds de inval van Rusland in Oekraïne al voor 2,5 miljard euro aan munitie gekocht.

41 minuten geleden
Onzeker of Wet betaalbare huur per 1 juli kan ingaan

DEN HAAG (ANP) - Het is onzeker of de Wet betaalbare huur per 1 juli van kracht kan worden. De Eerste Kamer wil zich niet laten opjagen door demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken), die de senaat heeft gevraagd de wet zo snel mogelijk te behandelen. De Jonge wil dat de wet op 1 juli ingaat, die ervoor zorgt dat een deel van de huren die nu nog in de (duurdere) vrije sector vallen, omlaag gaan.

1 uur geleden
Tentbetogers studentensteden zijn niet van plan om te vertrekken

EINDHOVEN (ANP) - De pro-Palestijnse demonstranten, die in tentenkampen actievoeren in een aantal studentensteden, zijn niet van plan daarmee op te houden, stellen ze in een gezamenlijke verklaring die via Instagram is verspreid.

1 uur geleden
Onderzoek: suikertaks kan 'zeer effectief' en lucratief zijn

DEN HAAG (ANP) - Een belasting op snoep en andere producten met (veel) suiker, is "zeer effectief" en kan de schatkist flink wat opleveren. Daarbij is de invulling van zo'n suikertaks wel belangrijk, ook voor de vraag of er niet talloze rechtszaken volgen. Dat blijkt uit een onderzoek door Ecorys naar een 'brede suikerbelasting' in opdracht van de ministeries van Financiën en Volksgezondheid.

1 uur geleden
Twintig meldingen bij PersVeilig om agressie bij UvA-protesten

AMSTERDAM (ANP) - PersVeilig heeft twintig meldingen ontvangen van journalisten omdat betogers van de Pro-Palestijnse protesten bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) zich agressief hebben gedragen richting hen. Dat bevestigt projectleider van PersVeilig Peter ter Velde na berichtgeving van NU.nl.

2 uur geleden
Nederland deed melding van onveilige sfeer tijdens Songfestival

HILVERSUM (ANP) - Nederland heeft vrijdag een officiële melding gedaan bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival over een onveilige sfeer achter de schermen bij het evenement. AVROTROS bevestigt dit aan het ANP na een bericht van NU.nl.

2 uur geleden
Pro-Palestijnse demonstranten weg uit gebouw TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Zo'n 25 pro-Palestijnse demonstranten hebben dinsdag met een lawaaiprotest een debat van EU-lijsttrekkers op de campus van de TU Eindhoven verstoord. De betogers, die buiten de ruimte stonden waar het debat werd gehouden, sloegen op de deuren, schreeuwden en riepen leuzen als "stop de genocide" en "cut the ties with Israel". De toegangsdeuren werden door beveiligers met tiewraps afgesloten.

2 uur geleden