Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Al zeker 15 ijsbanen open, KNSB verwacht snel meer banen

Al zeker 15 ijsbanen open, KNSB verwacht snel meer banen

DEN HAAG (ANP) - Op zeker vijftien ijsbanen verspreid over Nederland kunnen schaatsliefhebbers woensdagmiddag al de ijzers onder binden. Dat zegt de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), die verwacht dat de komende dagen veel meer verenigingen hun banen schaatsklaar krijgen.

Onder meer in Doorn, Arnhem, Amersfoort, Ede en Zeist kunnen mensen al het ijs op. In het Friese Goutum en het Overijsselse Grambergen wordt volgens de KNSB hard gewerkt om de ijsbaan gereed te maken. De ijsverenigingen moeten zich aan de regels van de veiligheidsregio's houden. Alle schaatsers blijven dus op 1,5 meter afstand van elkaar en alleen mensen onder de 18 jaar mogen in kleine groepjes op de baan. Verder zijn schaatswedstrijden verboden en blijven kleedkamers en kantines dicht. Een koek-en-zopietent, waar mensen buiten iets te eten en drinken afhalen, mag wel.

IJsbaan de Vooruitgang uit Ammerstol heeft een systeem ontwikkeld waarbij schaatsers hun ticket op tijdslot online kunnen reserveren. "Dat kan minimaal 32 uur van tevoren en vol is vol", vertelt een bestuurslid van de Zuid-Hollandse vereniging, die woensdagochtend de baan opende. "De KNSB heeft uitgerekend dat er bij ons hooguit 150 personen tegelijk op de baan kunnen. Iedereen reserveert op een tijdslot van 1,5 uur."

De KNSB vraagt schaatsers die voor natuurijs kiezen om dat zo veilig en dicht bij huis als mogelijk doen. "Wil je zeker weten dat het ijs veilig is en de omstandigheden coronaproof, ga dan schaatsen bij de lokale natuurijsclub."

Meer uit Binnenland

Politie: aantal slachtoffers schietpartijen Rotterdam blijft drie

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam bevestigt dat er donderdag niet meer dan drie slachtoffers zijn gevallen door de twee schietincidenten in het Erasmus MC en op het Heiman Dullaertplein. Donderdagavond was er nog enige onduidelijkheid over of er mogelijk meer slachtoffers waren. De politie laat nu weten dat er niet meer slachtoffers zijn aangetroffen.

46 minuten geleden
Sfeer gelaten bij Erasmus MC dag na schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Bij het Erasmus MC heerst een dag na de schietpartij een gelaten sfeer onder de werknemers. Toch gaat voor de meeste ziekenhuismedewerkers het werk "gewoon weer door", zegt een medewerker tegen een verslaggever ter plaatse. Wel zal er in het ziekenhuis onderling veel nagepraat worden.

1 uur geleden
Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

8 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

9 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

9 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

10 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENĂˆVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

10 uur geleden