Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Al na vijf minuten zit olympische droom van Korrel erop

Al na vijf minuten zit olympische droom van Korrel erop

TOKIO (ANP) - Onder het mom 'Korrel for gold' ging judoka Michael Korrel voor het hoogst haalbare op de Olympische Spelen in Tokio. De olympische droom zat er voor de debutant echter al na vijf minuten op.

"Dit is een zware domper, dat spreekt voor zich natuurlijk", zei Korrel (27) na zijn nederlaag tegen Karl-Richard Frey. Korrel verloor in de golden score op waza-ari van de Duitser, de nummer 24 van de wereld. "De partij verliep prima, ik wilde hem langer maken. Ik zou het moeten terugkijken en analyseren. Hij wist aan de rechterkant een gaatje te vinden en die kans heb ik hem blijkbaar gegeven. Misschien had ik agressiever moeten zijn in het begin."

Jaren leefde Korrel toe naar dit moment, donderdag 29 juli. Het werd echter een dag om gauw te vergeten. Een herkansing krijgt Korrel niet. "Daar hebben wij het ook vaker over, dat is part of the business. Soms sta je aan de andere kant en dan is het allemaal heel mooi. Maar deze kans krijg je niet vaak in je leven. Ik kwam hier voor heel veel meer en dat is heel zuur."

Team

Korrel krijgt zaterdag nog wel een nieuwe kans met het team, in de gemengde landenwedstrijd. "Alle focus lag op individueel. Het zal nog wel even een donker moment blijven en blijven spoken in mijn hoofd. Maar daarna moeten we schakelen naar teams en dan is er zaterdag de kans op revanche", aldus Korrel.

"Ik moet dit eerst even parkeren. Dat is moeilijk, maar ik heb mensen om me heen die me daarbij helpen. Mijn familie is er niet bij, maar ik heb hier ook vrienden die als familie zijn. Daar zal ik mijn momenten wel mee zoeken."

Twee jaar geleden werd Korrel op de olympische locatie, de judotempel Nippon Budokan, derde op de WK. Hij is ook de nummer 3 van de wereld.

Meer uit Sport

Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

2 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

3 uur geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

4 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

8 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

8 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

10 uur geleden
Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

11 uur geleden