Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Al meer dan 23.000 sterfgevallen door corona in VS

Al meer dan 23.000 sterfgevallen door corona in VS

NEW YORK (ANP/RTR) - Het aantal sterfgevallen door het coronavirus is in de Verenigde Staten is de 23.000 gepasseerd. De Amerikaanse site Worldometers, die de situatie nauwgezet bijhoudt, meldde maandag dat inmiddels 23.252 mensen aan de ziekte zijn bezweken. De gegevens van onder meer de staten Massachusetts, Illinois en Connecticut zijn daarin nog niet verwerkt.

Gouverneur Andrew Cuomo maakte eerder al bekend dat in de staat New York inmiddels meer dan 10.000 coronadoden zijn te betreuren, de meeste in New York City. New Jersey (nu 2443 overleden patiënten) en Michigan (1602) zijn eveneens zwaar getroffen.

Er komen bovendien dagelijks nog veel infectiegevallen bij, maandag zeker 20.000. In New York vlakt de curve van de toename wel af. Voor Cuomo was dat reden met collega's uit vijf naburige staten in het noordoosten vooruit te kijken naar het moment dat de crisis onder controle komt.

Breed panel

Ze besloten een breed panel te vormen met vertegenwoordigers uit alle geledingen om een strategie te maken voor de geleidelijke opheffing van de restricties die zijn opgelegd als de tijd daarvoor rijp is. Het belangrijkste doel is de economie weer op gang te krijgen. Mogelijk sluit ook Massachusetts zich aan bij New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Delaware en Rhode Island.

Later op de dag vormden ook de oostelijke kuststaten Californië, Oregon en Washington zo'n samenwerkingsverband, zonder een tijdpad aan te geven. President Donald Trump liet overigens al weten dat hij de beslissingen neemt over heropening van de bedrijven en de scholen en niet de gouverneurs van de staten.

Meer uit Buitenland

Trump vergelijkt onderzoeken naar hem met Stalinistisch Rusland

WACO (ANP/RTR) - Oud-president Donald Trump heeft zijn eerste campagnebijeenkomst in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 aangegrepen om tegen zijn aanklagers te ageren. Tijdens een rally in Waco in de staat Texas noemde hij tijdens een bijna twee uur durende toespraak de onderzoeken die naar hem lopen "iets dat rechtstreeks uit een Stalinistische horrorshow komt."

2 uur geleden
Venetië zoekt 'idioot' die van gebouw in kanaal sprong

VENETIË (ANP) - De Italiaanse autoriteiten zijn op zoek naar een man die donderdag in Venetië van een drie verdiepingen hoog gebouw in een kanaal is gesprongen, meldt CNN. Burgemeester Luigi Brugnaro van de stad noemt hem een "idioot" en zegt op Twitter de man "een certificaat van domheid en veel schoppen" te willen geven voor de daad die viraal is gegaan op sociale media.

2 uur geleden
VS: geen aanwijzing dat Rusland kernwapens gaat inzetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zien geen aanwijzing dat Rusland voorbereidingen treft voor het gebruik van kernwapens. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie nadat de Russische president Vladimir Poetin bekendmaakte nucleaire wapens in Belarus te stationeren.

4 uur geleden
Defensieminister Israël keert zich tegen juridische hervormingen

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant vindt dat de omstreden juridische hervormingen niet moeten doorgaan. De regeringsplannen zorgen voor een verdeeldheid die leidt tot gevaar voor de veiligheid van Israël, aldus de politicus in een televisietoespraak.

8 uur geleden
Meerdere zwaargewonden bij betoging tegen Frans waterreservoir

SAINTE-SOLINE (ANP) - Tijdens een demonstratie tegen de bouw van een enorm waterbassin bij het dorp Sainte-Soline in het zuidwesten van Frankrijk zijn zware gevechten uitgebroken tussen betogers en politie. Daarbij is een aantal mensen zwaargewond geraakt.

9 uur geleden
Rusland gaat tactische nucleaire wapens plaatsen in Belarus

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou gaat in Belarus tactische nucleaire wapens stationeren. Dat is de Russische president Vladimir Poetin overeengekomen met zijn Belarussische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. De twee gelden als trouwe bondgenoten en Loekasjenko steunt de invasie van Rusland in Oekraïne.

9 uur geleden
IAEA-chef opnieuw naar bezette kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP) - De baas van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) reist volgende week naar de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Het wordt het tweede bezoek van directeur-generaal Rafael Mariano Grossi aan het nucleaire complex in het door Rusland bezette gebied.

9 uur geleden