Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Al 65 stadionverboden door hardere aanpak voetbalgeweld België

Al 65 stadionverboden door hardere aanpak voetbalgeweld België

BRUSSEL (ANP) - De hardere aanpak van supportersgeweld in het Belgische profvoetbal lijkt te werken. De speciale strafkamer die hiervoor is ingesteld heeft dit seizoen al 65 stadionverboden opgelegd, meldt Sporza. In de voorbije jaren waren dat er gemiddeld 45 over een heel seizoen.

De Belgische voetbalbond en de hoogste divisie Pro League richtten de zogeheten Nationale Kamer voor Burgerrechtelijke Uitsluitingen in als middel om de veiligheid in de stadions de vergroten. "Het zijn niet langer de clubs die straffen uitspreken, maar een onafhankelijk college dat dat nu snel doet. Nu kent iemand binnen twintig werkdagen zijn definitieve straf", zei directeur Lorin Parys van de Pro League. "De nieuwe procedures zorgen ervoor dat we niet alleen sneller en strenger ingrijpen, maar ook veel meer."

De nieuwe strafkamer heeft sinds begin van dit seizoen al 102 zaken behandeld en er 85 afgerond. Het leidde al tot lange stadionverboden voor 65 mensen. "Een vuurpijl gooien betekent minimaal 2 jaar stadionverbod, dat kan oplopen tot 10 jaar. Bij herhaling kunnen de straffen oplopen tot 25 jaar. En we werken ook met een onmiddellijke schorsing. Zo geven we meteen lik op stuk", aldus Parys. "We laten ons voetbal dus niet langer kapen, maar werken aan stadions waar we in de toekomst nog meer families met kinderen verwelkomen."

Meer uit Voetbal

Ongeslagen kampioen Leverkusen veel te sterk voor tiental Bochum

BOCHUM (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen heeft zijn recordreeks aan wedstrijden zonder nederlaag verder uitgebouwd met een overtuigende 5-0-zege op VfL Bochum. De ploeg van trainer Xabi Alonso verloor eind mei vorig jaar voor het laatst een officiële wedstrijd (3-0 tegen Bochum) en bleef zondag voor de vijftigste keer ongeslagen. Donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma kreeg Leverkusen het Europese record alleen in handen (Benfica bleef tussen december 1963 en februari 1965 48 duels zonder nederlaag).

12 minuten geleden
Trainer Van Bommel blijft verliezen met Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Antwerp heeft drie dagen na de verloren bekerfinale tegen Union opnieuw een nederlaag in de play-offs om het kampioenschap geleden. Ondanks een treffer van de Nederlandse middenvelder Gyrano Kerk verloor de ploeg van trainer Mark van Bommel thuis met 2-1 van Cercle Brugge. Beide ploegen waren al kansloos voor de landstitel.

1 uur geleden
Juventus ontsnapt aan blamage tegen gedegradeerd Salernitana

TURIJN (ANP) - Juventus heeft ternauwernood een blamage voorkomen in de Italiaanse Serie A. De ploeg uit Turijn stond in eigen huis na negentig minuten voetballen met 1-0 achter tegen het al gedegradeerde Salernitana, maar wist er dankzij een goal in blessuretijd van Adrien Rabiot nog een gelijkspel uit te slepen (1-1).

1 uur geleden
Bayern München herpakt zich en neemt tweede plaats weer over

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft zich hersteld van de pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid. Het elftal van de vertrekkende trainer Thomas Tuchel was in eigen stadion met 2-0 te sterk voor VfL Wolfsburg.

2 uur geleden
Koploper Arsenal maakt in voorlaatste duel bij United geen fout

MANCHESTER (ANP) - Koploper Arsenal heeft op Old Trafford tegen Manchester United geen fout gemaakt in de spannende strijd om de landstitel in Engeland. De 'Gunners' wonnen hun voorlaatste competitieduel met 1-0 van de ploeg van trainer Erik ten Hag, die zo voor de vierde keer op rij niet won en slechte zaken deed in de jacht op Europees voetbal.

2 uur geleden
Aanvoerder De Jong baalt van mislopen puntenrecord met PSV

SITTARD (ANP) - PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalde zichtbaar van het gelijkspel van de kampioen bij Fortuna Sittard. "Gelukkig maken we nog de 1-1 en verliezen we niet, maar het is natuurlijk wel balen dat je niet wint. We hadden mooie dingen kunnen neerzetten", zei de spits tegen ESPN over het puntenrecord in de Eredivisie. Met nog één wedstrijd te gaan kan PSV (88 punten) het record van Ajax uit 1971/1972 (93 punten volgens de huidige telling) nu niet meer evenaren.

3 uur geleden
Oranje-international Depay maakt rentree bij winnend Atlético

MADRID (ANP) - Memphis Depay heeft na ruim een maand blessureleed zijn rentree gemaakt bij Atlético Madrid. De Oranje-international viel een kwartier voor tijd in tijdens de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen RC Celta.

3 uur geleden