Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Al 176.000 klachten over eindexamens

Al 176.000 klachten over eindexamens

UTRECHT (ANP) - Bij de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn tot nu toe 176.000 klachten over de eindexamens binnengekomen. Dat is de stand na vijf examendagen. Vorig jaar stond de teller op dit punt op 190.000 klachten, het jaar ervoor op 132.000.

Een woordvoerster van het LAKS zei dat woensdag vooral veel klachten zijn binnengekomen over de eindexamens economie voor het vmbo-gl/tl (bijna 10.000 klachten) en bedrijfseconomie voor havo (ruim 4500 klachten). De leerlingen vonden die examens vooral te lastig.

De eindexamens begonnen vorige week donderdag en duren tot eind deze maand. In juni zijn de herexamens. Vorig jaar kreeg het LAKS in totaal een recordaantal van 285.700 klachten binnen.

De afgelopen dagen gingen de klachten vooral over examens die te moeilijk of te lang waren. Ook waren er duizenden klachten over geluidsoverlast. Daar hadden ook leerlingen van het Maurick College in het Brabantse Vught last van, waar de examenzalen werden ontruimd omdat het brandalarm afging vanwege verbrande broodjes in een oven. Het vmbo-examen Duits van 27 kinderen werd ongeldig verklaard omdat ze tijdens de ontruiming met elkaar konden praten. Verder kwamen er klachten van leerlingen die maandag last hadden van het geluid van de huldiging van Feyenoord.

Meer uit Binnenland

Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

2 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

4 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

9 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

11 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

11 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

11 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

14 uur geleden