Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Al 100 miljoen Amerikanen volledig gevaccineerd tegen Covid-19

Al 100 miljoen Amerikanen volledig gevaccineerd tegen Covid-19

WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten zijn nu 100 miljoen mensen volledig gevaccineerd tegen Covid-19. Dat heeft Jeff Zients, de Witte Huis-coördinator van de strijd tegen de corona-epidemie, vrijdag gezegd. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal in een maand tijd. Eind maart waren het er 55 miljoen.

"Dat betekent 100 miljoen Amerikanen met een gevoel van opluchting en gemoedsrust in de wetenschap dat zij na een lang en zwaar jaar beschermd zijn tegen het virus, in de wetenschap dat hun besluit zich te laten inenten niet alleen henzelf beschermt maar ook hun familie, vrienden en woonomgeving."

Inmiddels is 40 procent van alle volwassenen in de VS gevaccineerd. Zij kunnen volgens het nationaal Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) veilig naar buiten om hun activiteiten te hervatten zonder mondkapje.

Meer uit Buitenland

EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.

52 minuten geleden
Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

JERUZALEM (ANP/DPA) - Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land. De krant Haaretz schrijft dat de premier toen op het punt stond een krans te leggen.

1 uur geleden
Minstens kwart Europarlementariërs heeft betaalde bijbaan

BRUSSEL (ANP) - Een kwart van de Europarlementariërs heeft bijverdiensten naast het salaris en aanvullende vergoedingen. Het werkelijke percentage ligt vermoedelijk veel hoger, omdat iedere bijbaan die minder dan 5000 euro opbrengt ze niet hoeven te melden, zeggen de integriteitsactivisten van Transparency International (TI).

1 uur geleden
Vierde Israëlische militair overleden na raketaanval van Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - Een vierde Israëlische militair is overleden na een raketaanval van Hamas, meldt de Israëlische krijgsmacht. Van de tien gewonde militairen zouden er drie ernstig aan toe zijn. De aanval op de militairen vond plaats bij de grensovergang Kerem Shalom.

1 uur geleden
Slechts een kandidaat om opgestapte Schotse premier op te volgen

EDINBURGH (ANP) - John Swinney wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe premier van Schotland. Hij is de enige kandidaat die zich gemeld heeft om leider van de Schotse Nationale Partij (SNP) te worden en zal dus mogelijk de opvolger worden van Humza Yousaf als eerste minister.

1 uur geleden
VN-hulporganisatie UNRWA weigert vertrek uit Rafah

RAFAH (ANP) - De VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verklaart Rafah niet te verlaten. Dit meldt de organisatie kort nadat Israël heeft opgeroepen tot het vertrek van burgers uit het oosten van de stad in de Gazastrook, wat mogelijk wijst op een groot grondoffensief in Rafah in de nabije toekomst.

2 uur geleden
Functionaris Hamas: evacuatie Rafah is gevaarlijke escalatie

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Israëlische oproep tot evacuatie in het oosten van Rafah is "een gevaarlijke escalatie die gevolgen zal hebben", meent Sami Abu Zuhri, een hoge functionaris van Hamas. Het verplaatsen van burgers is mogelijk een voorbode voor een Israëlisch grondoffensief in Rafah.

3 uur geleden