Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AkzoNobel in trek op afwachtende beurs

AkzoNobel in trek op afwachtende beurs

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel was donderdag in trek op het Damrak dankzij een goed ontvangen handelsupdate van het verfconcern. De Europese beurzen deden een stapje terug, na het sterke herstel een dag eerder. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en keken vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de min op 551,11 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 799,10 punten. Parijs en Londen verloren tot 0,4 procent. Frankfurt bleef vrijwel vlak.

De ECB zal naar verwachting geen grote wijzigingen aankondigen voor de rentetarieven of het omvangrijke opkoopprogramma tegen de coronacrisis. De aandacht gaat dan ook vooral uit naar de toelichting van centralebankpresident Christine Lagarde voor eventuele hints op vervolgstappen van de ECB.

AkzoNobel

AkzoNobel was koploper bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van ruim 3 procent. De verfreus ziet de "tegenwind" als gevolg van de coronacrisis afnemen en rekent in het derde kwartaal op een omzet die op basis van gelijke wisselkoersen bijna op het niveau van vorig jaar ligt. AkzoNobel waarschuwt wel dat de situatie complex blijft en dat trends per regio verschillen.

ASR daalde 0,6 procent. De verzekeraar gaat zijn aandeleninkoopprogramma hervatten. De inkoop van aandelen werd eerder dit jaar tijdelijk opgeschort na een oproep van onder meer De Nederlandsche Bank (DNB) vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis. ING won 0,3 procent. De Italiaanse centrale bank heeft de eerder ingestelde klantenstop voor ING, vanwege gebreken in het antiwitwasbeleid van het financiële concern, opgeheven. Bierbrouwer Heineken klom 1,6 procent na een kleine overname in Peru.

BAM

In de MidKap stonden financieel dienstverlener Intertrust en bouwer BAM bovenaan met plussen van 1 procent. Grootste daler was optiekketen GrandVision met een min van 1,1 procent. Bij de kleinere bedrijven dikte Kendrion 4,2 procent aan. De producent van elektromagnetische componenten liet tijdens zijn beleggersdag weten de komende vijf jaar jaarlijks minstens 5 procent omzetgroei op eigen kracht te willen realiseren. Daarbij moet ook het rendement omhoog.

De euro was 1,1824 dollar waard, tegen 1,1820 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 37,73 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 40,56 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

41 minuten geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

1 uur geleden
Grote storing bij ING maakt inloggen in app onmogelijk

AMSTERDAM (ANP) - ING kampt met een grote storing. Alle Nederlandse klanten van de bank kunnen vrijdagmiddag niet inloggen voor internetbankieren of de ING-app voor de mobiele telefoon. Ook betalen via iDEAL is niet mogelijk, laat een woordvoerster van het financiële concern weten.

1 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

1 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

2 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriële en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

2 uur geleden
Heineken haalt posters weg omdat modellen te jong lijken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken haalt verspreid over het land posters weg waarmee reclame werd gemaakt voor Heineken Silver. Dat doet de brouwer na klachten dat de modellen op de posters te jong lijken.

3 uur geleden