Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Akpom schiet gehavend Ajax naar vijfde plaats van Eredivisie

ZWOLLE (ANP) - Cuba Akpom heeft Ajax naar de vijfde plaats van de Eredivisie geschoten. De vervanger van de geblesseerde Brian Brobbey had met twee doelpunten een groot aandeel in een uitzege op PEC Zwolle (1-3).

Ajax boekte pas de tweede zege in de laatste acht competitieduels. De ploeg uit Amsterdam trof met PEC Zwolle een tegenstander die eveneens betere tijden heeft gekend. De formatie uit de hoofdstad van Overijssel wacht nu al zeven wedstrijden in de Eredivisie op een zege. Ajax kon de overwinning goed gebruiken. Go Ahead Eagles, Feyenoord en FC Twente zijn de volgende tegenstanders van de club die zo graag de play-offs voor Europees voetbal wil ontlopen.

Ajax-trainer John van 't Schip moest even puzzelen op zijn basisformatie. Hij kon geen beroep doen op de geblesseerde Brobbey, Jordan Henderson, Steven Berghuis en Josip Sutalo. Bovendien moest Ahmetcan Kaplan een schorsing uitzitten. Ajax startte met een defensie met twee echte verdedigers. Jorrel Hato en Devyne Rensch kregen assistentie van middenvelder Sivert Mannsverk. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson waren de aanvallende backs van de bezoekers.

Snoekduik Bergwijn

Hlynsson tekende in de twaalfde minuut voor de openingstreffer van Ajax, op aangeven van Benjamin Tahirovic. Het tweede doelpunt van Ajax in de 24e minuut was een kopie van de eerste. Dit keer legde Mika Godts de bal achter de defensie en kon Akpom scoren. Tussen beide treffers door voorkwam verdediger Thomas Lam van PEC Zwolle nog met een snoekduik dat Steven Bergwijn doel trof.

Ajax ging niet beter spelen van de snelle voorsprong. PEC Zwolle knokte zich in het tweede gedeelte van de eerste helft aardig in de wedstrijd. Younes Namli en Bram van Polen verzuimden het duel weer spannend te maken. Na rust gebeurde er lang weinig. PEC Zwolle slaagde er niet echt in om Ajax nerveus te maken en de bezoekers kwamen niet echt in de buurt van een bevrijdende derde treffer.

Slotakkoord Akpom

Uiteindelijk maakte invaller Filip Krastev het duel in de 72e minuut weer even spannend. Vervolgens maakte Akpom in de 84e minuut zijn tweede treffer, na een fraaie trap van Tahirovic en afgemeten voorzet van de ingevallen Anton Gaaei. Akpom kon zijn negende competitietreffer niet uitgebreid vieren. Hij moest zich laten vervangen met kramp.

Meer uit Voetbal

Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

1 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

3 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

4 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

6 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

7 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

15 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.