Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Akkoord over loonsverhoging ambulancepersoneel

Akkoord over loonsverhoging ambulancepersoneel

ZWOLLE (ANP) - Medewerkers in de ambulancezorg krijgen dit jaar een loonsverhoging van 5 procent. Die afspraak hebben onderhandelaars van de werkgevers en de vakbonden gemaakt. Ze gaan het onderhandelingsresultaat voorleggen aan hun achterban.

De opslag staat gelijk aan de laatste loonsverhoging voor ziekenhuispersoneel en geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari. Volgend jaar gaan de 6000 werknemers in de sector er 3 procent in salaris op vooruit, mits de leden akkoord gaan. Verder krijgen de medewerkers eenmalig 1200 euro bruto uitgekeerd.

"Met dit akkoord willen we als cao-partijen blijk geven van onze waardering voor de inzet en betrokkenheid van alle medewerkers in de ambulancezorg", zegt voorzitter Han Noten van Ambulancezorg Nederland (AZN).

In de sector werd in 2018 nog veel actiegevoerd voor betere arbeidsvoorwaarden. Vakbond FNV Zorg & Welzijn en zijn leden vonden uiteindelijk dat de werkgevers te weinig boden, waardoor het niet tot een breed gedragen akkoord kwam. CNV Zorg & Welzijn sloot destijds wel een cao-akkoord met AZN. Deze keer staat ook FNV achter de afspraken. Naast het loon zijn afspraken gemaakt over zaken als onregelmatigheidstoeslag, pensioenen en spaarverlof.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Zoektocht naar 14-jarig meisje in Noordzee bij Ameland gestaakt

NES (ANP) - De zoektocht naar een 14-jarig meisje, dat zaterdagavond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij Ameland vermist raakte, is rond 03.20 uur gestaakt. Dat laat de kustwacht weten. Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de kustwacht, eilandbewoners en de politie hebben urenlang gezocht in zee en op het strand, maar het meisje niet gevonden.

33 minuten geleden
Programmering NPO zondag in teken van racisme

HILVERSUM (ANP) - De NPO staat zondag in het teken van racisme. Tijdens een speciale themadag Nederland tegen racisme wordt op televisie, radio en online in diverse programma’s aandacht aan het onderwerp besteed.

1 uur geleden
A8 richting Amsterdam maand afgesloten voor onderhoud

AMSTERDAM (ANP) - De A8 van Zaanstad in de richting van Amsterdam is van zondagochtend vroeg tot 11 augustus dicht vanwege groot onderhoud. De weg is vier weken lang dag en nacht afgesloten voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
Eind middag duidelijkheid over demonstratieverbod met tractoren

GRONINGEN (ANP) - De veiligheidsregio's Groningen, Drenthe en Friesland nemen naar verwachting eind zondagmiddag een besluit over het al dan niet verlengen van een verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen. Dat verbod geldt tot maandag 07.00 uur.

1 uur geleden
14-jarig meisje vermist in Noordzee bij Ameland

NES (ANP) - Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zoeken sinds zaterdagavond in de Noordzee bij Ameland al urenlang naar een 14-jarig meisje. Ze raakte vermist tijdens een zwemtocht. De zoekactie wordt gecoördineerd door de kustwacht, zegt een woordvoerder van de KNRM.

3 uur geleden
Boeren vormen met trekkers de woorden 'NH houdt van boeren'

SCHERMERHORN (ANP) - Boeren hebben zaterdagavond in Schermerhorn met ongeveer 400 tractoren op bijzondere wijze actie gevoerd. In de avondschemering vormden zijn met de trekkers in een weiland de tekst NH-hartje-boeren, waarmee bedoeld wordt: Noord-Holland houdt van boeren. De actie werd van bovenaf met een drone opgenomen; de beelden zijn te zien op de facebookpagina van boereninactienoordholland.

5 uur geleden
Demonstraties met tractoren in Nijmegen per direct verboden

NIJMEGEN (ANP) - Boeren mogen tot maandag 20 juli niet meer met tractoren demonstreren in Nijmegen. Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft met onmiddellijke ingang een verbod op landbouwvoertuigen bij demonstraties in Nijmegen ingesteld. Directe aanleiding hiervoor zijn enkele incidenten eerder deze week.

7 uur geleden