Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Akkoord over coronawet VS 'nog niet dichtbij'

Akkoord over coronawet VS 'nog niet dichtbij'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten in het Amerikaanse Congres zeggen dat ze een "productieve dag" hebben gehad van onderhandelingen met het Witte Huis over een nieuwe 'coronawet' met een groot pakket aan economische steunmaatregelen. Een akkoord is echter nog niet dichtbij, zegt de Democratische leider in de Senaat Chuck Schumer.

De Amerikaanse economie heeft een grote dreun gekregen door de corona-uitbraak. Democraten en Republikeinen hebben ieder hun eigen plannen gemaakt voor herstel, maar die liggen nog ver uit elkaar. Omdat de Democraten de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, heeft president Donald Trump hun medewerking nodig om wetgeving goedgekeurd te krijgen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

EU snakt naar nieuw begin onder Joe Biden

BRUSSEL (ANP) - Voor het eerst sinds zeven jaar is er dinsdag weer op het hoogste niveau overleg tussen Washington en Brussel. De Amerikaanse president Joe Biden vindt, anders dan zijn voorganger Donald Trump, samenwerking met de Europese Unie van groot belang. De EU snakt naar het herstellen van de trans-Atlantische banden, waaronder het oplossen van een aantal (handels-)conflicten die onder Trump zijn opgelopen.

3 uur geleden
VS-congreslid Greene maakt excuses voor Holocaust-vergelijking

WASHINGTON (ANP) - Het Republikeinse congreslid Marjorie Taylor Greene heeft excuses gemaakt voor haar eerdere vergelijkingen tussen het verplicht dragen van mondkapjes en vaccinatie tegen Covid-19 met het dragen van een Jodenster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze deed dat tijdens een korte toespraak na een bezoek aan het Holocaust Museum in Washington, melden Amerikaanse media.

3 uur geleden
Kustwacht ontdekt in Puerto Rico partij coke van 26 miljoen euro

YABUCOA (ANP/DPA) - De Amerikaanse kustwacht heeft voor de kust bij Puerto Rico in een boot een partij cocaïne ter waarde van 31,5 miljoen dollar (26 miljoen euro) gevonden. Het schip viel op omdat het zondagavond laat zonder verlichting voer ter hoogte van Yabucoa in het zuidoostelijke Caribische gebied van de Verenigde Staten, melden lokale media maandag op basis van een verklaring van de politie.

5 uur geleden
Biden bereid tot samenwerking met 'waardige tegenstander' Poetin

BRUSSEL (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn aankomende topbijeenkomst met ambtsgenoot Vladimir Poetin "cruciaal" genoemd. Hij zei Rusland samenwerking te willen aanbieden, maar ook duidelijk te zullen maken wat de "rode lijnen" zijn waar het Kremlin rekening mee moet houden.

7 uur geleden
Londen stelt einde lockdown op 'Vrijheidsdag' uit om deltavariant

LONDEN (ANP) - De Britse regering wil vier weken langer wachten met het opheffen van de lockdown in Engeland. Daar hadden op 21 juni alle beperkingen op sociale contacten moeten vervallen. Britse media noemden dat alvast 'Freedom Day' (Vrijheidsdag), maar maandagavond bleek dat premier Boris Johnson een volledige heropening van de samenleving nog niet aandurft.

8 uur geleden
President Oekraïne: NAVO heeft ons lidmaatschap toegezegd

KIEV (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt dat zijn land opnieuw NAVO-lidmaatschap in het vooruitzicht is gesteld. "NAVO-leiders hebben bevestigd dat Oekraïne lid zal worden van de alliantie", schreef hij op Twitter. "Het Actieplan voor Lidmaatschap is een integraal onderdeel van dat proces."

8 uur geleden
Gevangen Belarussische dissident weer in beeld met bekentenis

MINSK (ANP/RTR/AFP) - De gevangen Belarussische journalist Roman Protasevitsj heeft tijdens een staatspersconferentie in Minsk gezegd dat hij zich goed voelt en niet wordt gedwongen met de autoriteiten mee te werken. Hij heeft er vrede mee dat hij de gevolgen van zijn "misdaden" moet dragen. De oppositie spreekt over een kafkaëske vertoning.

11 uur geleden