Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Akkoord over coronawet VS 'nog niet dichtbij'

Akkoord over coronawet VS 'nog niet dichtbij'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten in het Amerikaanse Congres zeggen dat ze een "productieve dag" hebben gehad van onderhandelingen met het Witte Huis over een nieuwe 'coronawet' met een groot pakket aan economische steunmaatregelen. Een akkoord is echter nog niet dichtbij, zegt de Democratische leider in de Senaat Chuck Schumer.

De Amerikaanse economie heeft een grote dreun gekregen door de corona-uitbraak. Democraten en Republikeinen hebben ieder hun eigen plannen gemaakt voor herstel, maar die liggen nog ver uit elkaar. Omdat de Democraten de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, heeft president Donald Trump hun medewerking nodig om wetgeving goedgekeurd te krijgen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Trump houdt twee locaties open voor nominatietoespraak

WASHINGTON (ANP/DPA) - President Trump houdt de rede waarin hij de nominatie als Republikeinse presidentskandidaat accepteert mogelijk in Gettysburg in de staat Pennsylvania. Ook houdt de president de mogelijkheid open de toespraak vanuit het Witte Huis te houden.

2 uur geleden
VS zeer bezorgd over Wit-Rusland

WASHINGTON (ANP/AFP/DPA) - Het gewelddadig optreden tegen demonstranten in Wit-Rusland heeft maandag wereldwijd geleid tot bezorgde reacties. Na kritiek van de Europese Unie zei ook een woordvoerder van de Amerikaanse president Trump dat het Witte Huis "zeer bezorgd" is over de manier waarop de presidentsverkiezing in Wit-Rusland is verlopen.

3 uur geleden
Twitter klaagt over blokkade platform in Wit-Rusland

WASHINGTON/MINSK (ANP) - Twitter klaagt dat zijn berichtendienst in Wit-Rusland wordt geblokkeerd en afgeknepen. In dat Oost-Europese land is het onrustig nadat alleenheerser Loekasjenko zondag opnieuw de presidentsverkiezingen won. De oppositie en westerse waarnemers gaan ervan uit dat met de uitslag is gerommeld.

5 uur geleden
Regering Libanon afgetreden na verwoestende explosie Beiroet

BEIROET (ANP/RTR/DPA) - De Libanese regering van premier Hassan Diab is afgetreden. Dat heeft Diab maandag bekendgemaakt in een televisietoespraak. Zijn regering kwam onder grote druk te staan na de protesten die volgden op de verwoestende explosie van afgelopen dinsdag, die een belangrijk deel van de hoofdstad Beiroet verwoestte. Eerder waren al meerdere ministers uit Diabs kabinet opgestapt.

5 uur geleden
Verenigde Naties beloven langdurige steun voor Libanon

NEW YORK (ANP/DPA) - De Verenigde Naties hebben Libanon langdurige steun toegezegd na de verwoestende explosie van vorige week dinsdag in de hoofdstad Beiroet. Dat zei VN-secretaris-generaal António Guterres maandag. Behalve met ondersteuning op medisch gebied zullen de VN het land helpen door tarwemeel en granen beschikbaar te stellen voor bakkers.

5 uur geleden
Prominente leden democratiseringsbeweging Hongkong opgepakt

HONGKONG (ANP/AFP/RTR) - De politie in Hongkong heeft prominente leden van de inmiddels illegale democratiseringsbeweging in de Chinese metropool opgepakt. Het gaat onder anderen om de oprichter van de krant Apple Daily, mediamagnaat Jimmy Lai. Hij is gearresteerd op basis van de omstreden nieuwe veiligheidswet, aldus een naaste medewerker van hem en een politiebron. Hij zou samenspannen met buitenlandse mogendheden.

8 uur geleden
EU waarschuwt voor verstikking vrije pers in Hongkong

BRUSSEL (ANP) - De arrestatie van de Hongkongse uitgever Jimmy Lai voedt de vrees dat de nieuwe veiligheidswet wordt gebruikt om de vrijheid van meningsuiting en de media in Hong Kong te verstikken, stelt de Europese Unie. De autoriteiten in Hongkong moeten de persvrijheid en andere rechten en vrijheden ten volle beschermen, zegt de woordvoerder van EU-buitenlandchef Josep Borrell in een verklaring.

9 uur geleden