Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax ziet commerciële man Geelen als optie voor interim-directeur

Ajax ziet commerciële man Geelen als optie voor interim-directeur

AMSTERDAM (ANP) - Ajax onderzoekt de mogelijkheid om Menno Geelen als interim-directeur aan te stellen. Dat vertelde voorzitter Michael van Praag tijdens een ingelaste persbijeenkomst met vaste volgers van de club uit Amsterdam.

Geelen werkt nu als commercieel directeur bij Ajax. Hij was afgelopen zomer al in beeld als opvolger van de vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. Geelen was toen van mening dat Ajax gebaat was bij een algemeen directeur met meer 'Ajax-DNA'.

"Er kan een externe interim-directeur komen", zei Van Praag. "Als deze zaak heel lang duurt, kun je dat misschien beslissen. Wij hebben natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een nieuwe vaste directeur. Dat moeten we even aanzien. Het is zo vers, dat weet ik echt niet. Het kan ook dat Menno die functie tijdelijk op zich neemt. Dat hebben we ook met hem besproken. Maar de directie heeft dit ook pas net vernomen. Menno zit vandaag een dagje op de hei voor een sessie."

Ajax wil na een kleine drie weken af van algemeen directeur Alex Kroes. Volgens de raad van commissarissen van de club heeft hij zich schuldig gemaakt aan het handelen met voorkennis in aandelen van de club uit Amsterdam. Kroes kocht afgelopen zomer een kleine week voor zijn aanstelling 17.000 aandelen van de huidige nummer 5 van de Eredivisie. Volgens de rvc van Ajax wist Kroes toen al dat hij zou worden benoemd als directeur.

'Slechte film'

Kroes gaat zijn omstreden aankoop van aandelen Ajax afgelopen zomer voorleggen aan beurswaakhond AFM. "Mijn moreel kompas zegt dat ik mij niet zomaar bij deze beslissing van de rvc kan neerleggen", stelde hij in een verklaring op LinkedIn. "Ik zal nu zelfstandig naar de AFM stappen om mijn kwestie voor te leggen om tot een onafhankelijk oordeel te komen."

"Hij kan zeggen dat hij onterecht ontslagen is en een procedure starten en geld vragen", counterde Van Praag. "Maar we zitten door hem in deze heel slechte film. Wij kunnen hier niets aan doen. Het duurt een half jaar tot een jaar en misschien wel anderhalf jaar voordat de AFM er misschien iets mee kan. Zo lang kunnen we niet wachten, want dan zit er inmiddels een andere algemeen directeur."

Meer uit Voetbal

Vitesse presenteert Van den Brom officieel als nieuwe trainer

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aanstelling van John van den Brom als trainer voor volgend seizoen afgerond. De al uit de Eredivisie gedegradeerde club maakte er al geen geheim meer van de oud-speler van de club te willen om op die manier ook iets positiefs te kunnen melden aan de fans, in deze periode waarin het voortbestaan van de club onzeker is. Van den Brom (57) wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog. "Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken."

8 minuten geleden
Bayern baalt van gemiste kansen na gelijkspel tegen Real Madrid

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Trainer Thomas Tuchel van Bayern München baalde na afloop van de eerste halve finale in de Champions League tegen Real Madrid (2-2) van de gemiste kansen van zijn ploeg. "We hadden een geweldige openingsfase en we hadden toen op voorsprong moeten komen", keek de coach na afloop terug.

8 uur geleden
Bayern en Real Madrid in evenwicht in eerste duel halve finale

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League. Het duel tussen de nummer 2 van Duitsland en de koploper van Spanje eindigde in 2-2.

9 uur geleden
Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.

12 uur geleden
De Ligt niet bij selectie Bayern voor duel met Real Madrid

MÜNCHEN (ANP) - Verdediger Matthijs de Ligt van Bayern München is niet opgenomen in de selectie voor de eerste halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Oranje-international kampt met een knieblessure.

12 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique: we moeten druk niet als bedreiging zien

DORTMUND (ANP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain ziet in aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund de hoge verwachtingen rond zijn elftal niet als probleem. "Bij Paris Saint-Germain heb je altijd met druk te maken. Ik geniet van deze situatie. Het is een voorrecht om in de halve finales van de Champions League te staan. Je moet de druk niet als een bedreiging zien", sprak de Spanjaard op een persconferentie.

13 uur geleden
Deadline Vitesse voor proflicentie al halverwege mei

ARNHEM (ANP) - Vitesse moet een maand eerder dan gedacht zijn financiën op orde hebben in verband met het verkrijgen van een proflicentie voor volgende seizoen. De geplaagde club uit Arnhem kreeg van de licentiecommissie te horen dat zij medio mei tot intrekking van de licentie kan overgaan. Eerder hield Vitesse rekening met een deadline op 15 juni, de uiterste datum voor het indienen van een begroting voor volgend seizoen.

13 uur geleden