Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax wil solide defensie van Union Berlin nu wel laten wankelen

Ajax wil solide defensie van Union Berlin nu wel laten wankelen

AMSTERDAM (ANP) - Na welgeteld nul doelpogingen in het thuisduel staat Ajax donderdagavond voor de uitdaging om zich ten koste van 1. FC Union Berlin te kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League. Dat wordt een hele klus tegen een defensieve ploeg die sporadisch verliest in Stadion An der alten Försterei.

Union Berlin is dit seizoen in de Bundesliga nog ongeslagen in het eigen klassieke stadion met veel staanplaatsen. Bayern München knokte zich naar een gelijkspel (1-1) en Borussia Dortmund (2-0) en RB Leipzig (2-1) verloren in de hoofdstad. Alleen het Belgische Union won dit voetbaljaar bij de ploeg met de Nederlanders Sheraldo Becker en Danilho Doekhi.

Optimistisch als hij is, gelooft Dusan Tadic in een goede afloop van het tweeluik. De aanvoerder van Ajax houdt zich vast aan het goede optreden van zondag tegen Sparta Rotterdam, dat ook zonder aanvallende bedoelingen in de Johan Cruijff ArenA arriveerde. "Als we ook zo spelen in Duitsland, dan moet het lukken", denkt hij.

Risicoloos

Zo statisch als Ajax voetbalde tegen Union, zo beweeglijk swingde het door de laatste linie van Sparta. Tadic was voortdurend aanspeelbaar en dirigeerde Steven Bergwijn, Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Kenneth Taylor naar het vijandelijke doel. In het thuisduel met Union Berlin leek Ajax zo bang voor een snelle counter dat het de bal nauwelijks durfde te verliezen. Het risicoloze spel leverde een slaapverwekkend schouwspel met nul doelpogingen op.

"Natuurlijk gaan we daar wel op doel schieten", blijft ook trainer John Heitinga hoopvol. "Maar we zullen het wel anders moeten doen dan in de thuiswedstrijd. We zullen ze aan het lopen moeten krijgen. Anders blijven ze te makkelijk overeind."

Razendsnel counteren

Union Berlin vertrouwt niet alleen op een solide defensie, die dit seizoen op Bayern München na de minste tegendoelpunten in de Bundesliga heeft geïncasseerd. De club staat op dit moment ook in punten gelijk met Bayern en Dortmund omdat het razendsnel kan counteren. De verwachting is dat Calvin Bassey terugkeert in de basisformatie van Ajax. Hij moet vermoedelijk topscorer Becker en zijn ploeggenoten ver van zijn doelman Gerónimo Rulli weghouden en goed opletten bij vrije trappen en hoekschoppen.

Edson Álvarez, mits hersteld van een schouderblessure, zal dan doorschuiven naar het middenveld. Het lijkt er op dat Klaassen of Taylor moet plaatsmaken voor de Mexicaan. Taylor kreeg afgelopen week in het thuisduel met Union Berlin de voorkeur van zijn trainer. Klaassen viel redelijk in en scoort vaker dan zijn ploeggenoot. Maar mogelijk houdt Heitinga hem net als Brian Brobbey achter de hand voor een invalbeurt.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden