Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax wil in gesprek met Ajax Cape Town over Ulderink en Vonk

Ajax wil in gesprek met Ajax Cape Town over Ulderink en Vonk

AMSTERDAM (ANP) - Ajax baalt van de manier waarop Ajax Cape Town met hoofdtrainer Andries Ulderink en hoofd voetbalzaken Hans Vonk zijn omgegaan "Wij zijn als grootaandeelhouder ontevreden over de recente ontwikkelingen en hetgeen gecommuniceerd is door Ajax Cape Town", meldt een woordvoerder van de koploper van de eredivisie.

Ajax Cape Town besloot Vonk te schorsen in afwachting van een onderzoek naar ernstige beschuldigingen van wangedrag. De club uit Kaapstad zegt niet waar de oud-keeper van beschuldigd wordt. Trainer Ulderink was het niet eens met die sanctie en kwam na een gesprek hierover met de directeur van Ajax Cape Town ontslag overeen.

"In onze optiek deden Andries Ulderink en Hans Vonk uitstekend werk", laat een woordvoerder van Ajax weten. "Dat is ook te zien aan de stijgende lijn die is ingezet sinds Ulderink hoofdtrainer is en Vonk als hoofd voetbalzaken is aangesteld. Wij gaan in gesprek met de directeur van Ajax Cape Town en vinden het niet constructief om er via media dieper op in te gaan. Promotie naar de hoogste divisie heeft prioriteit."

Ajax is in het bezit van 51 procent van de aandelen van Ajax Cape Town. Directeur Ari Efstathiou van Ajax Cape Town is naar eigen zeggen zeer teleurgesteld in Ulderink. "Het is al teleurstellend dat hij de schorsing van Vonk aanvecht", reageert hij. "Maar nog teleurstellender is zijn timing. Hij deed dat vrijdag enkele uren voordat onze ploeg een vlucht moest nemen voor het duel met Free State Stars. Dat is niet professioneel en onaanvaardbaar. Ik had geen andere keus dan zijn ontslag te aanvaarden."

Meer uit Voetbal

Engeland wint op Wembley ook van Oekraïne

LONDEN (ANP) - Engeland heeft de tweede overwinning geboekt in de EK-kwalificatiereeks. Drie dagen na de zege op Italië (1-2) werd ook Oekraïne verslagen. Het werd 2-0 op Wembley, waar Serdar Gözübüyük de scheidsrechter was.

1 uur geleden
Denen verliezen in Kazachstan na voorsprong en twee goals Höjlund

ASTANA (ANP) - Denemarken heeft in de EK-kwalificatiereeks een gevoelige nederlaag geleden tegen Kazachstan. De Denen gaven in Astana een 2-0-voorsprong uit handen en verloren met 3-2.

4 uur geleden
Engels international Foden mist duel met Oekraïne na operatie

LONDEN (ANP) - Engeland mist zondagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Oekraïne Phil Foden. De 22-jarige aanvaller van Manchester City heeft een operatie aan de blinde darm ondergaan, zo meldde de Engelse voetbalbond FA.

5 uur geleden
Oranje gaat na afgang tegen Fransen op zoek naar monsterzege

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal wil maandag met een monsterzege op Gibraltar een beetje revanche nemen voor de afgang van drie dagen eerder in Frankrijk (4-0). "De eerste stap is winnen, daarna moeten we zoveel mogelijk goals maken", zei een getergde bondscoach Ronald Koeman op een afsluitende persconferentie. "We moeten van minuut 1 tot 97 alles doen om zoveel mogelijk goals te maken."

5 uur geleden
Koeman ziet Aké als voorbeeld voor iedereen bij Oranje

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman is erg tevreden over de manier waarop Nathan Aké zich heeft ontwikkeld bij Manchester City en het Nederlands elftal. "Wat wij willen, dat doet hij", zei hij op zijn laatste persconferentie voor het thuisduel van maandag met Gibraltar in de EK-kwalificatie.

6 uur geleden
Depay mag strafschoppen blijven nemen voor Oranje

ZEIST (ANP) - Memphis Depay mag voorlopig de strafschoppen blijven nemen bij het Nederlands elftal. "Het is wat mij betreft duidelijk dat hij ze nog kan nemen. Hij mag van mij nog steeds de nummer 1 zijn", zei bondscoach Ronald Koeman op zijn laatste persconferentie voor het thuisduel van maandag met Gibraltar in de EK-kwalificatie.

6 uur geleden
Bondscoach Koeman gelooft in systeem met vier verdedigers

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman heeft er geen spijt van dat hij het Nederlands elftal vrijdag tegen Frankrijk met vier verdedigers heeft laten spelen. De bondscoach overweegt na de kansloze nederlaag in Stade de France (4-0) ook niet om Oranje in de toekomst met vijf verdedigers te laten voetballen.

6 uur geleden