Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax wil Babel huren van Galatasaray

Ajax wil Babel huren van Galatasaray

DUBAI (ANP) - Ryan Babel keert mogelijk voor de tweede keer terug bij Ajax. De landskampioen onderzoekt of het de 33-jarige aanvaller voor de rest van het seizoen kan huren van Galatasaray.

Ajax kende vlak voor de winterstop aanvallende problemen na het wegvallen van Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad. Zonder de drie aanvallers werd de club na een goede start uitgeschakeld in de Champions League.

Inmiddels traint Promes deze week weer mee tijdens een trainingskamp in Qatar. Neres volgt nog een aangepast programma en de rentree van Labyad laat langer op zich wachten. Toch heeft Ajax contact gezocht met Babel en zijn club Galatasaray om te onderzoeken of een tijdelijke overgang mogelijk is. Dat bevestigt Winny Haatrecht, de zaakwaarnemer van de 63-voudig international.

Terugkeer

Babel genoot zijn opleiding bij Ajax en vertrok in 2007 naar Liverpool. In 2012 keerde de Amsterdammer al eens terug bij de enige profclub van zijn geboortestad. Inmiddels is de aanvaller onder bondscoach Ronald Koeman weer opgeleefd bij het Nederlands elftal en aast hij op een prominente rol op het EK, waar aanvallers als Memphis Depay en Donyell Malen komende zomer mogelijk ontbreken.

Babel heeft wel oren naar een terugkeer naar de club waarvan hij nog steeds supporter is. Hij moet nu afwachten of Ajax en Galatasaray een akkoord bereiken over een tijdelijke overgang. Galatasaray heeft onlangs met Henry Onyekuru al een mogelijke vervanger voor Babel aangetrokken. De Turkse club beleeft tot dusver een teleurstellend seizoen en staat slechts zevende op de ranglijst.

Meer uit Voetbal

Koeman facetimede met meest opvallende afvaller Maatsen

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman heeft Ian Maatsen in een FaceTime-gesprek verteld dat hij niet met het Nederlands elftal naar het EK gaat. "Dat vond ik niet moeilijk", zei de bondscoach van het Nederlands elftal tijdens een persconferentie over zijn selectie van 26 spelers voor de Europese eindronde in Duitsland. "Dat is mijn taak, je weet dat dit eraan komt."

1 uur geleden
Bondscoach Koeman gelooft in kansen van Oranje voor EK

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman hoefde niet lang na te denken over de vraag wanneer het EK voor hem geslaagd is. "Als we winnen", zei de bondscoach van het Nederlands elftal op een persconferentie in Zeist. "We zijn moeilijk te verslaan. We kunnen meerdere systemen spelen met deze groep. We hebben gewoon een sterk elftal. We moeten wel het spel zonder bal verbeteren, met name onze aanvallers."

1 uur geleden
Bayern München bevestigt vastleggen trainer Kompany

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft de komst van trainer Vincent Kompany bevestigd. De 38-jarige Belg tekende een contract tot de zomer van 2027 bij de Duitse recordkampioen. Hij is de opvolger van Thomas Tuchel, die na het einde van het seizoen vertrok bij de ploeg van Oranje-international Matthijs de Ligt.

1 uur geleden
Reijnders, Koopmeiners en De Jong missen oefenduel met Canada

ZEIST (ANP) - Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong missen op 6 juni de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Canada in De Kuip. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman op een persconferentie laten weten.

1 uur geleden
Koeman rekent op De Jong voor eerste duel van Oranje op EK

BARCELONA (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het eerste groepsduel op 16 juni van het Nederlands elftal met Polen op het EK. "Daar ga ik wel van uit", zei hij op een persconferentie in Zeist. "Maar ik weet niet hoelang hij dan kan spelen."

2 uur geleden
Bondscoach Koeman neemt Timber, Maatsen en Olij niet mee naar EK

ZEIST (ANP) - Quinten Timber, Ian Maatsen en Nick Olij gaan niet met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland. Zij ontbreken in de selectie van 26 spelers die bondscoach Ronald Koeman heeft vrijgegeven. Het drietal maakte wel deel uit van een voorlopige groep van 30 internationals, net als de geblesseerde Marten de Roon die maandag afhaakte.

3 uur geleden
Duitser Flick nieuwe trainer FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Hansi Flick is de nieuwe trainer van FC Barcelona. De 59-jarige Duitser heeft tot de zomer van 2026 getekend.

5 uur geleden