Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax verslaat ook Heracles en voert druk op FC Twente en AZ op

Ajax verslaat ook Heracles en voert druk op FC Twente en AZ op

ALMELO (ANP) - Ajax heeft in de Eredivisie de druk op FC Twente en AZ verder opgevoerd. De Amsterdammers waren ook in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo allesbehalve foutloos, maar wonnen dankzij de aanvallende kwaliteiten verdiend: 2-4. Voor Ajax, dat al 35 doelpunten tegen kreeg, was het de derde achtereenvolgende zege op rij na de winterstop.

Het elftal van trainer John van 't Schip zette zo opnieuw een stap op weg naar de derde plek, die komend seizoen recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League. FC Twente, dat zondag Feyenoord bezoekt, heeft nog 3 punten meer. AZ staat nu in punten naast Ajax, maar heeft nog het duel met sc Heerenveen (ook zondag) te spelen.

De veelbesproken nieuwkomer Jordan Henderson ontbrak nog in de selectie bij Ajax. "In overleg met de medische staf en hemzelf zijn we tot de conclusie gekomen om het niet te doen. Het risico is te groot dat hij toch geblesseerd raakt", legde trainer John van 't Schip vooraf uit. Steven Bergwijn kon door een lichte blessure ook niet meedoen. De Portugees Carlos Forbs verving hem.

Veel ruimte

Ajax nam direct het initiatief, maar kwam in de beginfase niet tot grote kansen. De Amsterdammers gaven zelf, niet voor het eerst dit seizoen, verdedigend veel ruimte weg. Na een dieptepass van de Duitse verdediger Jannes Wieckhoff kon Jizz Hornkamp, die simpel wegliep uit de rug van Jorrel Hato, ongehinderd richting het Ajax-doel. Oog in oog met Diant Ramaj faalde hij niet: 1-0.

Brian Brobbey nam Ajax wederom bij de hand. Na een inspeelpass van Benjamin Tahirovic draaide de spits weg bij Stijn Bultman en schoot hard en hoog raak (1-1). Kort voor rust was Brobbey dicht bij een tweede treffer, maar hij schoot in het zijnet.

Berghuis

Ajax nam in de tweede helft alsnog afstand. Steven Berghuis scoorde, net als vorige week tegen RKC Waalwijk. Brobbey zorgde daarna voor de derde Amsterdamse treffer. De spits staat vierde op de topscorerslijst van de Eredivisie met dertien doelpunten.

Een ruime voorsprong is dit seizoen geen garantie op een goed resultaat voor Ajax, ook tegen Heracles niet. Mario Engels zette Devyne Rensch met een licht duwtje opzij en schoot via Hato na een uur spelen raak (2-3). De IJslander Kristian Hlynsson stelde de zege voor Ajax in de 84e minuut veilig.

Meer uit Voetbal

Ondernemingskamer benoemt twee commissarissen voor Vitesse

AMSTERDAM (ANP) - Rechters van de ondernemingskamer hebben Barbara van Hussen en Richard le Grand benoemd als commissaris bij de noodlijdende voetbalclub Vitesse. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen.

8 minuten geleden
Brenet krijgt toestemming van FIFA om voor Curaçao te spelen

WILLEMSTAD (ANP) - Verdediger Joshua Brenet is speelgerechtigd voor het nationale elftal van Curaçao. Dat heeft de Curaçaose voetbalbond (FFK) laten weten op Instagram.

1 uur geleden
City-doelman Ederson mist seizoensfinale door oogblessure

MANCHESTER (ANP) - Het seizoen voor Manchester City-doelman Ederson zit erop. Hij kampt met een blessure aan zijn oog en komt niet meer in actie. Hij mist daardoor ook de finale van de FA Cup op 25 mei, meldt de club. Manchester United is dan de tegenstander.

4 uur geleden
Vitesse zet stap in overlevingsstrijd met nieuwe commissarissen

AMSTERDAM (ANP) - Rechters zullen twee nieuwe commissarissen van voetbalclub Vitesse benoemen. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen. Dit moet aantonen dat de organisatie voortaan helemaal onafhankelijk van oude aandeelhouders van de club opereert, wat volgens interim-directeur Edwin Reijntjes een cruciale stap is om Vitesse te redden van een faillissement.

4 uur geleden
Clubicoon Navas (38) vertrekt na bijna 700 duels bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Aanvoerder Jesús Navas neemt na zeventien seizoenen en bijna zevenhonderd wedstrijden afscheid van Sevilla. De 38-jarige vleugelverdediger gaat nog wel door met voetballen, al is nog niet bekend waar.

5 uur geleden
Hummels en Goretzka niet in voorlopige EK-selectie Duitsland

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft 27 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK voetbal in eigen land volgende maand. Mats Hummels (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München) en de geblesseerde Serge Gnabry (Bayern München) zijn de belangrijkste namen die ontbreken.

6 uur geleden
Pedro Marques definitief van NEC naar Apollon Limassol

NIJMEGEN (ANP) - Pedro Marques komt na dit seizoen niet terug bij NEC. De 26-jarige spits tekent bij Apollon Limassol op Cyprus, waarvoor hij dit seizoen al op huurbasis uitkwam. De club licht de koopoptie in het huurcontract.

6 uur geleden