Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax verliest op hoger geopend Damrak

Ajax verliest op hoger geopend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verloor maandag in de openingsminuten van de beurzen op het Damrak 0,5 procent. Beleggers verwerkten de jaarcijfers van voetbalclub Ajax die vlak voor het weekend werden gepubliceerd. Het is erg onrustig bij de beursgenoteerde club uit Amsterdam, vooral vanwege de in opspraak geraakte en recent ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Bij de presentatie van de jaarcijfers meldde Ajax dat accountants- en advieskantoor KPMG onderzoek gaat doen naar Mislintat. Die raakte in opspraak omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is. Jan van Halst maakte zondag verder bekend niet terug te keren in de raad van commissarissen, als in maart zijn tijdelijk dienstverband afloopt. Van Halst kreeg de afgelopen tijd kritiek omdat hij als commissaris en interim-directeur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de vorige week ontslagen Mislintat.

De AEX noteerde kort na de opening 0,4 procent hoger op 731,89 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 841,60 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,8 procent.

NN Group

In de AEX steeg ASR 1,5 procent. De verzekeraar heeft een overeenstemming bereikt met Achmea Bank over het verlengen van een samenwerking op hypotheekgebied. Dat houdt in dat Achmea Bank gedurende een periode van drie jaar maandelijks nieuw afgesloten hypotheken met een korte rentevaste periode overneemt van ASR, tot een totaalbedrag van 1 miljard euro per jaar. Volgens Achmea heeft de deal geen gevolgen voor klanten en blijft ASR hun aanspreekpunt.

Branchegenoot NN Group maakte een sprong van 4 procent. Daarmee herstelde de verzekeraar, evenals ASR, iets van het verlies van vorige week. Zo gingen NN Group en ASR woensdag nog keihard onderuit na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. ASR heeft al aangekondigd in cassatie te gaan tegen die uitspraak.

Betalingsbedrijf

In de Midkap steeg bodemonderzoeker Fugro 2,1 procent, gevolgd door Air France-KLM met een plus van 1,5 procent. Bij de kleinere fondsen stond de fabrikant van elektrische bussen Ebusco (plus 2,5 procent) bovenaan.

Ease2pay won 1,6 procent. Het betalingsbedrijf zag het verlies wat teruglopen, onder meer door gedaalde bedrijfskosten.

De euro was 1,0591 dollar waard, tegen 1,0583 dollar bij het slot van de beurzen in Europa op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 91,25 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 92,60 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Cryptobedrijven en Spotify omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Wall Street is maandag onder druk van winstnemingen lager geëindigd. Beleggers deden het voorzichtig aan in afwachting van een belangrijk banenrapport later deze week. Muziekstreamingdienst Spotify maakte wel een koerssprong van 7,5 procent. Het bedrijf kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken.

1 uur geleden
EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade trucks Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen hebben Polen aangesproken op de grensblokkades voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Die moeten "zo snel mogelijk" uit de weg, vinden demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) en "een groot aantal" medestanders.

2 uur geleden
Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

NEW YORK (ANP) - De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten, de IRS. De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, schrijft persbureau Reuters.

4 uur geleden
Chipbedrijven omlaag na lange winstreeks, AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (ANP) - De beursgraadmeters in Amsterdam zijn maandag lager geëindigd, mede door een negatieve start van de aandelenhandel op Wall Street. Vooral chipaandelen, die de laatste maanden flink omhooggingen, werden lager gezet. Zo verloor ASMI 6,4 procent en Besi 3,4 procent. Toch hebben beleggers niets te klagen, de aandelenkoers van ASMI is sinds de start van het jaar nog altijd bijna verdubbeld. Het aandeel Besi is ruim twee keer zoveel waard geworden.

5 uur geleden
OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

6 uur geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

7 uur geleden
Bezorgers: nagenoeg alle cadeaus op tijd binnen voor pakjesavond

DEN HAAG (ANP) - Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

7 uur geleden