Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax start met Labyad en Schuurs tegen Fortuna Sittard

Ajax start met Labyad en Schuurs tegen Fortuna Sittard

SITTARD (ANP) - Ajax begint om 12.15 uur met Zakaria Labyad aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hij krijgt de voorkeur boven Quincy Promes als aanvallende middenvelder.

Perr Schuurs start ook tegen zijn oude club. De verdediger werd in de laatste competitieduels gepasseerd. Trainer Erik ten Hag koos toen voor Jurriën Timber, die aanvankelijk ook niet op de bank zou zitten in Sittard. "We moesten even wachten op een negatief testresultaat", zei de coach van Ajax. "Maar hij is er bij, hij zit zo op de bank."

Schuurs begon woensdag wel aan het bekerduel met AZ. Ten Hag gaf toen acht basisspelers rust. Mohammed Kudus zit nog steeds niet bij de selectie van Ajax. Hij leek hersteld van een knieblessure, maar kampt met een terugslag.

Fortuna Sittard haalde sinds de officiële aanstelling van Sjors Ultee als hoofdtrainer 16 punten uit zeven wedstrijden. De club werd donderdag wel in het bekertoernooi uitgeschakeld door NEC (3-2). Zian Flemming, voormalig jeugdspeler van Ajax, scoorde de afgelopen week tegen zijn oude clubs PEC Zwolle en NEC.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind en Tagliafico; Klaassen, Labyad en Gravenberch; Antony, Haller en Tadic.

Meer uit Voetbal

Vitesse wil in Gelredome blijven, maar kan huur niet betalen

ARNHEM (ANP) - Vitesse wil volgend seizoen graag in de Gelredome blijven voetballen, maar ziet daar met de huidige huur van 3 miljoen euro geen mogelijkheid voor. Het ideale scenario is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes dat zowel het stadion als de gedegradeerde club in dezelfde handen komt. "Dan kan je nog eens geld verdienen met deze club", oppert Reijntjes op een persconferentie.

28 minuten geleden
Sahraoui van Heerenveen niet fit genoeg voor basisplek tegen PSV

HEERENVEEN (ANP) - Aanvaller Osame Sahraoui van sc Heerenveen begint donderdag in het thuisduel met koploper PSV op de bank. De 22-jarige Noor is niet fit genoeg voor een basisplaats.

33 minuten geleden
Noodlijdend Vitesse neemt afscheid van zeker helft van personeel

ARNHEM (ANP) - Vitesse gaat de komende maanden afscheid nemen van zeker de helft van zijn personeel. Dat is een van de gevolgen van de zeldzame degradatie van de club en de financiële malaise, maakte algemeen directeur Edwin Reijntjes bekend op een persconferentie. Daarnaast kan medewerkers worden gevraagd loon in te leveren om te mogen blijven werken.

1 uur geleden
Vitesse wil Van den Brom als coach: iets positiefs voor achterban

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt John van den Brom snel aan te stellen als trainer voor volgend seizoen. Algemeen directeur Edwin Reijntjes is daarover met de voormalig speler en coach van de club in gesprek. "Het zou mooi zijn als John terugkeert bij de club, ook voor de achterban. Dan gebeurt er weer een keer iets positiefs", zegt Reijntjes op een persconferentie van de gedegradeerde club.

2 uur geleden
Trainer Rangnick bevestigt gesprekken met Bayern München

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Ralf Rangnick is de belangrijkste kandidaat om Thomas Tuchel op te volgen als trainer van Bayern München. De 65-jarige Duitser bevestigt dat hij in gesprek is met de leiding van de Duitse topclub.

2 uur geleden
Nadal doet alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is

MADRID (ANP/RTR/BELGA) - Rafael Nadal doet over een maand alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is. De 37-jarige Spanjaard heeft al langere tijd te maken met blessures en wil geen risico nemen, zei hij bij het ATP-toernooi van Madrid, waar hij het donderdag opneemt tegen de 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch.

2 uur geleden
Van Ginkel vertrekt waarschijnlijk bij gedegradeerd Vitesse

ARNHEM (ANP) - Middenvelder Marco van Ginkel vertrekt waarschijnlijk na dit seizoen bij het gedegradeerde Vitesse. De 31-jarige oud-international van Oranje heeft een aflopend contract en ziet het niet zitten om in de Keuken Kampioen Divisie vaak op kunstgras te gaan voetballen, laat hij weten op een persconferentie op het trainingscomplex van Vitesse. Hij wil wel blijven voetballen.

2 uur geleden