Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax reageert niet op mogelijke belangstelling voor Jordi Cruijff

Ajax reageert niet op mogelijke belangstelling voor Jordi Cruijff

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil niet reageren op berichten dat Jordi Cruijff in beeld is om Marc Overmars op te volgen als directeur voetbalzaken. Hij zou door de club uit Amsterdam gepolst zijn, zo brachten Spaanse media maandag.

De Telegraaf meldt dinsdag dat de zoon van Johan Cruijff niet meteen 'nee' heeft gezegd. Dat zou ruimte bieden voor verdere gesprekken. De 48-jarige Cruijff werkt op dit moment als technisch adviseur bij FC Barcelona. Hij was eerder technisch directeur bij AEK Larnaca op Cyprus en het Israƫlische Maccabi Tel Aviv.

Cruijff voetbalde tot zijn veertiende jaar in de jeugdopleiding van Ajax en verhuisde vervolgens naar Barcelona. Hij voetbalde negen interlands voor het Nederlands elftal. Cruijff zou bij Ajax het werk van zijn vader bij Ajax kunnen voortzetten. Johan Cruijff gaf in 2010 de aanzet voor een ander beleid bij Amsterdamse club, met onder meer veel oud-spelers aan de top.

Mede daardoor is Edwin van der Sar nu algemeen directeur van Ajax. Overmars stapte vorige maand op als directeur voetbalzaken omdat hij zich tijdens een langdurige periode schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij werkte bij Ajax nauw samen met technisch manager Gerry Hamstra en hoofdscout Henk Veldmate.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

24 minuten geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

1 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

3 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

3 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

3 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

4 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

6 uur geleden