Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax profiteert van zege Real en is groepshoofd bij loting CL

Ajax profiteert van zege Real en is groepshoofd bij loting CL

PARIJS (ANP) - Ajax is een van de acht groepshoofden bij de loting voor de nieuwe editie van de Champions League. De kampioen van Nederland zit in pot 1 omdat Real Madrid zaterdag de finale tegen Liverpool wist te winnen (1-0).

De kampioenen van de zes beste landen op de zogenoemde coëfficiëntenranglijst zitten tijdens de loting in pot 1, net als de winnaars van de Champions League en Europa League. Liverpool verloor de strijd om de Engelse landstitel van Manchester City en moest daardoor de finale tegen Real Madrid winnen om alsnog in pot 1 terecht te komen.

Real Madrid was als kampioen van Spanje al zeker van een plek in pot 1. Ajax neemt nu het ticket van Real over omdat Nederland de nummer 7 van de coëfficiëntenranglijst is.

Vorig jaar ingedeeld in pot 3

Clubs uit pot 1 ontlopen elkaar in de groepsfase van de nieuwe Champions League. Ajax speelt in de poule dus niet tegen Real Madrid, Bayern München, Paris-Saint-Germain, Manchester City, AC Milan, FC Porto en Eintracht Frankfurt, de winnaar van de Europa League.

Ajax was vorig jaar bij de loting voor de Champions League ingedeeld in pot 3.

Meer uit Voetbal

Club Brugge sluit seizoen waarschijnlijk zonder Thiago af

BRUGGE (ANP) - Club Brugge kan tijdens de laatste twee wedstrijden van de play-offs om de Belgische landstitel waarschijnlijk geen beroep meer doen op Igor Thiago. De 22-jarige spits heeft maandag in het duel met Union (2-2) een knieblessure opgelopen.

1 uur geleden
Los Angeles FC bevestigt komst Franse aanvaller Giroud

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Franse international Olivier Giroud vervolgt zijn voetballoopbaan aan de Amerikaanse westkust. Los Angeles FC heeft de komst van de 37-jarige aanvaller bevestigd. Maandag werd al bekend dat Giroud zijn aflopende contract bij AC Milan niet zou verlengen. Toen werd Los Angeles al als mogelijke werkgever genoemd.

2 uur geleden
Verdediger Martínez klaar voor rentree bij Manchester United

MANCHESTER (ANP/RTR) - Lisandro Martínez is klaar voor zijn rentree bij Manchester United. De Argentijnse verdediger speelt woensdag tegen Newcastle United vermoedelijk zijn eerste wedstrijd sinds maart. "Hij heeft een aantal oefensessies gehad en als alles in orde is op de laatste training, zal hij erbij zijn", aldus trainer Erik ten Hag over de oud-Ajacied.

4 uur geleden
Verdediger Varane vertrekt na drie jaar bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Raphaël Varane is bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. De 31-jarige Franse verdediger meldt op Instagram dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

6 uur geleden
Voetbalsters Arsenal verhuizen naar Emirates Stadium

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Arsenal spelen vanaf het nieuwe seizoen hun meeste thuiswedstrijden in het Emirates Stadium in Londen. De verhuizing is ingegeven door een sterk toegenomen belangstelling in het vrouwenteam van de Londense topclub.

7 uur geleden
Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

8 uur geleden
PEC Zwolle mist geschorste Buurmeester in slotduel met FC Twente

EREDIVISIE (ANP) - PEC Zwolle kan zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen FC Twente niet beschikken over Zico Buurmeester. De 24-jarige middenvelder kreeg afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk een directe rode kaart. "Op basis van verklaringen van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR, heeft PEC Zwolle besloten geen beroep aan te tekenen", meldt de Overijsselse club.

8 uur geleden