Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax opent groepsfase Champions League met thuisduel met Rangers

Ajax opent groepsfase Champions League met thuisduel met Rangers

AMSTERDAM (ANP) - Ajax opent de groepsfase van de Champions League op 7 september met een thuiswedstrijd tegen Rangers FC. Dat heeft de UEFA zaterdag bekendgemaakt.

De kampioen van Nederland gaat op 13 september op bezoek bij Liverpool en ontvangt op 4 oktober Napoli in de Johan Cruijff ArenA. Ajax speelt op 12 oktober in het stadion Diego Maradona de uitwedstrijd tegen de club uit Napels.

De thuiswedstrijd van Ajax tegen Liverpool is voor 26 oktober vastgesteld. Ajax sluit de groepsfase van de Champions League op 1 november af met een uitwedstrijd tegen Rangers FC.

PSV opent de groepsfase van de Europa League op 8 september met een thuiswedstrijd tegen het Noorse Bodø Glimt. Het uitduel met Arsenal staat voor een week later op het programma. Arsenal is op 27 oktober te gast in het Philips-stadion.

Feyenoord start het Europese avontuur in de Europa League op 8 september met een uitwedstrijd tegen Lazio. Feyenoord mag geen fans meenemen vanwege een straf van de UEFA. De Europese voetbalbond heeft Feyenoord gestraft voor ongeregeldheden vorig seizoen tijdens beide duels met Olympique Marseille in de halve finales van de Conference League. Lazio speelt op 3 november in De Kuip tegen Feyenoord.

Meer uit Voetbal

Janssen helpt Wolfsburg met doelpunt aan tiende beker op rij

KEULEN (ANP) - De Nederlandse voetbalinternational Dominique Janssen heeft met een doelpunt in de Duitse bekerfinale bijgedragen aan de 2-0-zege van VfL Wolfsburg op Bayern München. Het was de tiende keer op rij dat de vrouwen van Wolfsburg de nationale beker in de wacht sleepten.

2 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp bekerfinale van Union

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse trainer Mark van Bommel is er met Antwerp niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op de Belgische voetbalbeker. In Brussel werd de finale van de Croky Cup met 1-0 verloren van Union, dat voor het eerst sinds 1914 de beste was.

3 uur geleden
Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-voetballer Mark van der Maarel krijgt een afscheidswedstrijd in september. De club uit de Eredivisie laat weten op gepaste wijze afscheid te willen nemen van de 34-jarige verdediger.

3 uur geleden
Arsenal langer door met middenvelder Jorginho

LONDEN (ANP/BELGA) - Arsenal heeft het aflopende contract van middenvelder Jorginho met een seizoen verlengd. De 32-jarige Italiaanse voetballer kwam in januari 2023 over van Chelsea.

3 uur geleden
Operatie voor Sierhuis na nieuwe zware knieblessure

SITTARD (ANP) - Spits Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard heeft een zware knieblessure en ondergaat binnenkort een operatie. Dat meldt de speler op Instagram. "De geweldige momenten die we dit seizoen samen in ons stadion hebben beleefd zullen werken als motivatie om zo sterk mogelijk terug te komen", schrijft de aanvaller, die dit seizoen twaalf doelpunten maakte voor de Limburgers in de Eredivisie.

5 uur geleden
Nieuw contract Cubarsí bij FC Barcelona met torenhoge afkoopsom

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft het contract met de 17-jarige verdediger Pau Cubarsí opengebroken en verlengd tot en met juni 2027. Er is een torenhoge afkoopsom van 500 miljoen euro opgenomen in de nieuwe verbintenis.

5 uur geleden
Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts'

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien wil dat zijn ploeg zich vrijdag tegen Roda JC afsluit voor het grote enthousiasme dat de afgelopen dagen in de regio is ontstaan over de kans op promotie naar de Eredivisie. "Het leeft enorm. Overal waar je komt, word je erop aangesproken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons hiervoor afsluiten om een topprestatie te kunnen leveren", spreekt Lukkien via de website van FC Groningen.

6 uur geleden